Aký strop na bungalov?

Staviam rodinný dom typu bungalov a rozmýšľam o drevenom strope... čo mi poradíte vy?viem,že keramický by bol najlepší,ale je aj najdrahší..
Odpovedať
1
2
9
na bungalov daj nieco lahke...kludne drevo. Samozrejme ak sa nerata, ze sa o strop oprie daky stlpik z krovu... Vydel som aj sadrokarton s hrubou tep. izolaciou (20cm) a nalezite folie..
Odpovedať
ahoj julo79 8-) akurat taky staviame, takze si dovolim Ti poradit. urcite drevo. ja tie podhlady mam na 3/4 domu, ale ak chces, mozem Ti poslat nejake foto zo stavby ;-) klasicky krov + medzi tym tatransky profil
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. My staviame bungalov a strop budeme mat zo sadrokartonu.
Odpovedať
ahoj, my máme bungalov a strop zo sadrokartonu- máme ho riešený v rôznych úrovniach s bodovkami, aby to lepšie vyzeralo. na tom máme fóliu a izoláciu 20 cm a v zime nebol žiadny únik tepla. inak, skús pozrieť v starších témach, už sa tu tento problém riešil, nemusíš tak dlho čakať na rady ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
A ako ste riešili bodové osvetlenie? Kade ste tahali káble cez parozábranu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
my budeme davat dreveny strop asi, ved hore byvat nebudeme tam bude ulozny priestor tak zataz nebude takmer ziadna
Odpovedať
Profilova fotka
my rozmýšľame nad keramickým, ak by chcel bungalov v budúcnosti niekto nadstavovať... Je to však oveľa drahšie ako sadrokartón. Zatiaľ sme vo fáze rozhodovania.
Odpovedať
iljanka my mame nizky krov tak izby tam ani nie je mozne dat to by bol moc nizky strop a ja veru s detmi byvat nechcem :-D :-p
Odpovedať
drevo ta bude stat asi o polovicu menej a ak tam das 25cm izolaciu tak tepelne to bude urcite lepsie
Odpovedať
ja som postavyl bungalow tiez a strop som riesil klasiku cize monolyt - /zelezo-beton/. Stropy mam znizene sadrokartonom o 10 cm. Izolaciu som dal 20 cm polystyrenu zvrchu . Monolyt je preto ak by som v buducnosti chcel riesit poschodie.
Odpovedať
Profilova fotka
Tych alternativ stropu je spusta. Vsetko zavysi od projektu. Ak mas rozpon cca 5 m, a je to bungalov, najlacnejsia verzia je dreveny tramovy strop + sadrokarton alebo dreveny obklad. O nieco drahsi je betonovy montovany strop teda nosniky a vlozky. Najlacnejsie vychadza strop Impex Sturovo - ma nevyhodu ze je tazky a nosniky treba ukladat so zeriavom, ale cenovo najlepsi a do rozponu 5 m sa nemusi nadbetonovat, to iste plati pre strop Premaco, aleko Kplus. Keramicky je najdrahsi a ma nevyhodu, ze s pevnostou je na tom horsie ako betonovy a lamu sa vlozky ak na nu stupas pri montazy. So statickeho hladiska je uplne najlepsi monolyt - /zelezo-beton/ - je vsak velmy pracny, ale ak mas v dome nejake specialitky ( velke rohove okna, preklady, konzoly, tento system stropu je najvhodnejsi na taketo veci. Pri standardnom bungalove odporucam dreveny. Ja nebudem mat ziady :-) . Riesip prizemny dom s pultovou strechou, sklon 10°, cize strop bude tvorit samotny krov (v podstate ako dreveny strop). V izbach zavesim sadrokarton tam ho zavesim na dlhsich zavesoch, aby som mal rovny strop, no a v obyvacke jedalni a kuchyni bude sikmy - tam zvazujem nejaky dreveny obklad.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
AD: plamen: Tak tak to plánujem aj ja. Strechu budeš mať z akých vrstiev?
Odpovedať
Ahoj, my uz mame hrubu stavbu bungalowu 11x14 a dali sme klasiku zelezo beton. Firma co nam stavala, povedala, ze je to najlepsie. A SME SPOkojni. Vies, ten sadrokarton a aj drevo pracuje. Muz tvrdi, ze to nema dlhu trvacnost. Neviem, ja teda radim zelezo beton. Predrazilo sa to cca 100tis. Vela stastia pri rozhodovani
Odpovedať
Ahojte, Strop v mojom pripade tvori krov - resp. kliestiny, izolacia medzi kliestinami 16 cm + 10 cm pod kliestinami, parozabrana, sadrokarton. Vychadzal som z projektu od Prodomu, bungalow c. 14, ale je to vacsie (12,20 x 8,20). Zatial to vyzera fajn, stresne okna priamo v izbach na prizemi :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez bungalov OK z APEAX-u a mame klasicky keramicky strop, moj drahy o inom pocut ani nechcel.. ano, je drahsi, ale mame istotu ze vydrzi, ze sa nemusim bat behat po povale, a mat tak aj nieco tazsie ... jednoducho stara dobra klasika...
Odpovedať
Ja mám bungalov a tiež som rozmýšľal aký strop. Nakoniec som sa rozhodol pre drevo a dosky. Zo spodu som dal medzi trámy 18 cm izoláciu, potom ešte na to 5cm izoláciu naprieč a potom sádrokartón. Určite to vyjde lacnejšie ako miaka.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal betonoce panely, ktore som potom jednoducho vystierkoval a su krasne. Nikdy nevies, na co budes pouzivat podkrovie.
Odpovedať
tiez mame bungalov a mame keramicke preklady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chcem sa opytat mame bungalov 9 krat 14m,aky strop by bol vhodny,pochopila som ze keramicky je najdrahsi,a co je ten betonovy,to su tie betonove dlhe veco zaliate betonom a co sa dava na to a pod to,prosim poradte,ako ta odizolovat ako to spravit.O kolko je drahsi ten betonovy ako dreveny,mam pocit ze to drevo pracuje a predsa beton je beton,nie?
Odpovedať
Profilova fotka
My máme bungalov tiež, staviame až od jari 2009 a budeme riešiť strop premacom alebo betónovými panelmi, cena rozhodne. Myslím, že panelom sa nedá nič vyčítať, teda okrem hmostnosti. Bolo by dobré, keby sa aj do tejto témy zapojili stavbári - odborníci.
Odpovedať
Ahoj mravvcek, ja som tu už písala máme bungalow 11x14 a mame železo beton, to znamená železo zaliate betonom :-) , bola som pri tom, keď sa to robilo. Je to drahšie ako drevo, ale ako si už čítala vyššie, väčšina radí betón alebo keramiku. Takže asi to do seba niečo má.
Odpovedať
Stropnú konštrukciu by v zásade mal navrhovať odborník - statik. Ja mám bugalow 59 od PRODOMU, je tam železobetónový monolitický strop. Tiež som sa pokúšal nahradiť ho niečím menej pracným a lacnejším. Žiaden statik mi však nezaručil pevnosť pri inom riešení ako je železobetón. Ja som navyše nemohol použiť ani keramické preklady, lebo vzdialenosť nosných stien bola väčšia ako sú dodávané preklady. Nakoniec to ani moc nebolelo, celkom dobre to majstri zvládli. Stálo ma to 110 tis (cca 50 tis betón, 3O tis debnenie, 20 tis železo a 10 tis robota) . Sk, ale susedia s keramickými stropmi mi hovorili, že ich riešenie je ešte drahšie.
Odpovedať
budúci týždeň budeme robiť strop nášho bungalovu z dosiek tetra k sú to recyklované kartónové obaly od nápojov..osobne si myslím že to nebude mať dlhú životnosť ale nemala som síl oponovať tvdohlavým svokrovcom a bolo to aj veľmi lacné 8-) a kdyby neco viem kam sa mám ísť sťažovať :-x
Odpovedať
Profilova fotka
No ja mam bungalov 17 m x 16 m a po celom dome mam betonove panely, vysli ma do 150000.
Odpovedať
nas keramicky strop: nosniky + keramicke stropne vlozky na bungalov 15x16 m vysiel 103000 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pallkobawko • Dnes o 10:30 ahojte, základy na náš dom aj s podpivničením sme dokončili minulí rok, tento rok chceme samozrejme postaviť čo najviac. Ideme stavať s ytongom, máme aj pivnicu/kotoleň/, tam sme použily klasiku, keramický strop. Čo by som mal použiť na strop, Bungalow II-ka, rozmýšlame ytong strop. nemáte niekto podobný projekt? rades • Dnes o 11:56 Ja som tiež uvažoval nad stropom z ytongu ale je drahy. Premac je o polovicu lacnejši.
Odpovedať
my mame zatial kupeny len nejaky material na stavbu, aj Ytong a prave riesime z coho strop. teraz sme dostali vypocitanu cenu od ytongu na strop, cca 3000eur... zda sa mi to vela, budeme stavat bungalov 10x16. aku inu alternativu by ste poradili?
Odpovedať
ja idem mat 8*14 bungalov a romzmyslam nad krovom z priehradovych vyznikov (kontrakting) a spodnu hranu vyuzijem na podbitie OSB doskami a folie a izolacie... KAzdopadne by som chcel dat lahky..drevo, izolacia... Mam sice trochu obavy ci to vydrzi, ale v podkroviach tak maju v podstate rieseny cely krov a drzi im to .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
wewe15 • Dnes o 08:03 Ahojte vsetci :-) Ake mate skusenosti s keramickym a ake s drevenym stropom... My sa nevieme rozhodnut, ktory dat... Budeme mat prizemny bungalov.... plamen • Dnes o 08:15 Drevený je lacnejší, pokiaľ máte v projekte rozpon max. 5m, nie je čo riešiť. Ak sú rozponi väčšie, treba dať buď keramický alebo betónový. Som skôr za betónový, keďže je pevnejší ako tie keramické vložky na ktorú keď stupíš pri montáži stane sa že praskne. Pri drevenom dáš ako podhľad sadrokartón a máš to rovné. Pri keramickom treba robiť omietky a strop rovný nebude – keďže sa vám na 100% nepodarí predpäť presne na milimetre. Izoláciu pri drevenom taktiež uložíš jednoduchšie, keďže zaizoluješ priestor medzi trámami. Pri keramickom ide izoláca položiť na strop a keď to chceš mať pochôdzne, musíš vytvoriť nejaký drevený rošt. wewe15 • Dnes o 09:37 dakujem za odpoved ;-) lebo nam v stavebninách hovorili, ze dreveny vyjde lacnejsie sice, ale len ak bude taky, ze sa nebude dat po nom chodit na povale a to nechceme... Ze ked uz by sme chceli mat teda normalnu povalu, tak potom sme s cenou dreveneho a keramickeho na rovnakom...Dom bude 10 x 14 m... plamen • Dnes o 09:53 V stavebninách sú moc múdri :-) . Bez problémov sa to dá riešiť a cenovo je to fakt lacnejšie. Oni Vám drevený nevedia predať, ale keramický áno že? Ak môžte, priložte pôdorys
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?