Aký strop na bungalov?

Keramický alebo drevený, ak drevený aké podbitie stropu navrhujete (sadrokarton alebo osb dosku).
Odpovedať
@majo00xx Sadrokartón je pohľadový, ušetríte. Výhodou bungalovu je že nepotrebuje strop, ak by tam bol keramický, môžete rovno stavať poschodový dom.
Odpovedať
Najlacnejši je monolit železo + beton teda v našom pripade požiciavame cely šalung zadarmo platis len za nasu robotu 3OO m2 sme schopni zasalovat za 5 dni max kazdy si zabespecuje prevoz materialu na vlastne naklady.
Odpovedať
borris to si robíš prdel na bungalov železobeton? či len lacná reklama na drahý strop, keramický ešte drakší
Odpovedať
borris,hadam nas tu nemáš za blbov! Železobet.je práve ta uplne najhoršia a aj najdrahšia varianta. Drev.strop je cca 4m3 stropníc čo je cca 800-900euro,plus uloženie(čo je pre tesara uplna hračka) a nasledné debnenie okolo 4m3 dosiek,plus tepel.izolacia. To všetko mimo montaže stropu si dokáže urobit svojpomocne priemerne zdatný stavebník s pomocníkmi. A moj odhad zatepleneho drev.stropu max.3000eur pri bežnom bungalove. No a daj tvoje čísla!Už len arm.železo a šalovacie dielce sú drahšie! Suma sumarum,monolit vyjde asi raz tak draho. A čo uspora času? Ved pri drev.strope ti odpadnú všetky mokre procesy,nemusíš čakat na zretie betonu atd,atd. A uplne najl.varianta je zavesený strop zo sadrokartonu,použi ale vtedy ak nechceš mat aspon pochodzny strop.
Odpovedať
Drevený a zospodu parozábranu a SDK. Zhora 40 cm vlny.
Odpovedať
Profilova fotka
rozhodne na bungalov dreveny strop ako pisali blacksr a spol sdk,parozabrana,vlna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je vzdialenosť medzi nosnými múrmi do 6m, tak je rozumné riešenie drevený strop a zospodu SDK.
Odpovedať
@borris, daj mu tam poriadny beton, aspon B 25. Bude mat atomovy kryt :-D :-D :-D
Odpovedať
jednoznacne urob keramicky a ziadne kartony kde sa ti bude mnozit vselijaka neplecha a ak urobis spatne izolaciu cakaju ta plesne a podobne nezmysli a podalsie ak das beton respektive keramiku tak previazes cely dom do jedneho celku a nemusis sa nicoho bat ,ze sa ti tam budu pretekat mysky po kartone a podobne zvieratka :-D a uz ked robis aj karton tak ta tak isto cakaju mokre procesy ako je stierkovanie a karton mozes davat az na koniec ked mas vsetko suche takze nedaj na lacne reci ohladne kartonu to u mna nie je strop
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ja by som proti betónovemu stropu zas až tak nebol ak je požiadavka ľahko dosiahnutelna vzduchotesnost. Hoci cenovo a časovo to určite je masaker
Odpovedať
Železobetonový strop, mám ho spokojený. Tl. 220 mm , beton C 30/37 + 4 tuny železa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?