Aký penetrák na lokálne zníženie stropu s OSB?

Zdravím vsetkých. Aký penetračný náter na eliminovanie nasiakavosti a zvýšenie priľnavosti ďalšej vrstvy odporúčate na nedyhovanú drevotriesku alebo OSB dosku? Chceme totiž nad barovým pultom znížiť strop (urobiť akoby preklad), do ktorého budú zabudované bodové svetlá, držiaky na pohare atd... Z hladiska jednoduchosti montáže ostatných dielov barového pultu sa nám javí ako najjednoduchšie riešenie nosná konštrukcia zo surovej drevotriesky, ktorá sa uchytí na priečky a strop. Na túto konštrukciu sa potom uchytia ostatne diely. Hned vedla otvoru baroveho pultu je v kuchyni sporák s digestorom, takže je možne, že nejaké tie pary sa dostanú k tejto konštrukcii. Toto zníženie by sme potom chceli normalne omietnut - sietka+kleber, potom omietka a farba. Preto by som chcel vediet, ze aký penetračný náter je vhodný jednak na ochranu drevotriesky pred vlhkosťou a jednak na zabezpečenie dobrej priľnavosti lepidla so sieťkou... ďakujem za všetky rady a informacie!!!!
Odpovedať
Kontaktný mostík a slúži zároveň i ako ochrana,ale lepšie natrieť pred montážou,pretože nanášanie na strop je dosť obtiažne.Je aj priamo na OSB dosky lepidlo,len je veľmi drahé.
Odpovedať
@ski555 Hm.. Tomuto som nejak nepochopil. Napadlo ma jedno riešenie, len neviem či je dobre: Drevotriesku napenetrovať napr. Duvilaxom alebo PCI Wadian od Basf, potom ju obložiť EPS polystyrenom hrubky 1 až 2 cm, polystyren prilepím a aj mechanicky pripevním tanierikmi. Následne to zasieťkujem tak, že sieťku pre istotu priklincujem o polystyren a drevotriesku. Samorejme kleber a potom klasika Feinputz. Co vy na to????
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?