Aky je najlacnejsi strop v poschodovom dome?

Dobry den, zvazujem rozne druhy stropu v poschodovom dome, co by ste si dnes dali ak by ste znova stavali? Pripadne Ti, ktori to maju za sebou, poprosim o cenu za m2 plochy stropu, pripadne nech skoriguju moj odhad. - klasicky dreveny so zaklopom, ze vraj do 2-2500 €, - spacejoist nosniky zatial bez ceny. - predpaty stropny system (betonove tvarnice) - 100 m2 do 3500 €. - alebo klasicky monoliticky betonovy strop (zaliata ocelova vystuz) - 100 m2 do 3000 €. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless betón do bet. stropu je cca 1000€, výztuž do 500€, ostatné záleží na nájme alebo cene debnenia a práci. Drevený, to je dobrá cena, pod to sa dá dostať len s vlastným drevom. Predpätý na takú malú plochu nevyužije svoje možnosti. Ale z prevádzkového hľadiska a rýchlosti zhotovenia by som dal prednosť tvarovkám a nosníkom podľa ceny.
Odpovedať
@jan45 Dakujem. Prefabrikovany strop mi na dom 10x8 m vychadza cca 700 € tvarnice (stropne vlozky po 1,1-1,2 €/ks) + okolo 1200 € nosniky (do 40 nosnikov x 30 €/ ks (4.2 m)) co je cca 2000 € + 1 vrstva karirohoze a beton, salovanie venca sa pri takomto strope je pri tej cene za drobne. Takze skoncim na sume do 2500 €. Dreveny strop tam mam cenu cca do 400 €/m3 eurohranoly (rastle drevo zhruba polovica) 200x100 mm co vychadza cca 1600-1800 € hranoly (stropne a pomurnica) pri rezanom dreve polovica + zaklop a krocajova izolacia takze aj tu skoncim na 2500-3000 € ak eurohranoly ak ihlicnate drevo tak do 1500-1700 € a vyhoda je jednoducha pracnost. Vystuzeny beton vyzera fajnovo ale ta pracnost, salovanie, stojkovanie, brr.... NEviem sa nikde dopatrat k cene spacejoist / posijoist, tieto nosniky by mi vyhovoli najviac lebo rozne rozvody by som tahal stropom. nic zrejme je nutne sa obratit na p. Witnera.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless kari rohož pri rozponoch do 5 m navrchu nie je nutná, neplní statickú funkciu. Niektoré typy prefabrikovyných nosníkov tiež nepotrebujú zálievku, stačí zaliate šikmín pri tvarovkách. Roznášaciu vrstvu vytvorí podlaha. Pre využitie dutín je RECTOR a polystyrénový strop, ale asi je cenove inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless Servus Niles, ja davam LIKE monolitu. Je to lepsie aj z pohladu omietok. Ked urobis dreveny strop, musis sa tiez vysporiadat s krocajovym hlukom. Takze je uz na tebe, co si vyberies. PS: Ten tvoj odhad cien je 100 % presny, davam LIKE :-) marcus-sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?