Aký by to mohol byť strop?

Ahojte, rekonstruujeme resp. Sa pokúšame starý dom asi zo štyridsiatych rokov...znalec nám strop odhadol na keramický no znalec je len znalec, statika sme tam ešte nemali, možno by ste vedeli aké stropné konštrukcie sa používali V tomto období, každopádne sú tam kovové nosníky a medzi nimi je tehla z vrchu je to zaliate betónom... Je to typický sedliacky dom z predu úzky ale dlhý okná len na strane do dvora + dve od cesty z predu. Postavený z pálenej tehly, na streche eternit.
Odpovedať
Vami popisany strop by mohol byt tzv keramicky Hurdis strop
Odpovedať
Profilova fotka
@lucytaaa na stropy sa pouzival tento system. Z tehly sa vymurovala klenba, ktorej paty su oprete o "I" nosnik. Je to vcelku celkom unosna konstrukcia pokial je vypln skar sudrzna.
Odpovedať
Aaa_studio áno dali sme dolu omietku sú to také malé klenbicky idúce z tých I nosníkov, problém bude že sme chceli zobytnit podkrovie a teraz sa toho stropu dosť obávam V jednej izbe je prasklina iduca popod celý nosník. Existuje nejaký systém sanácie týchto stropov? Aby bola istota že to nepadne?
Odpovedať
@aag_studio
Odpovedať
Profilova fotka
@lucytaaa súhlas s aag_studio, praskliny sa nemusíte báť, ak strop naviac nezaťažíte stačí zospodu otľcť narušené časti a preomietnuť. Ak chcete strop zaťažiť, tam rozhoduje rozpon to sa na diaľku nedá posúdiť, ale pri menších rozponoch stačí nadbetonovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucytaaa ako bolo spomenute, na dialku sa to neda objektivne posudit. Odporucam volat statika. Navrhne objekrivnejsie postup sanacie a uprav.
Odpovedať
Ďakujem vám. Zoženiem statika určite keďže chceme dve izby do podkrovia len som sa potrebovala upokojiť, že nejdeme búrať ešte aj stropy V celom dome.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?