Akustické vlastnosti stropu

Zdravím, chystam sa robit dreveny trámovy strop v dvojpodlaznom rod. dome s nasledujúcimi vrstvami a potreboval by som poradit: 1. Laminátová podlaha 2. Mirelon 3. Prva vrstva OSB dosiek hr. 22 mm 4. Sep. vrstva - PE folia 5. Druha vrstva OSB dosiek hr. 22 mm 6. Kročajová izolácia hr. 30 mm (min. vlna) 7. Drevene dosky hr. 25 mm 8. Tramy 150/200mm 9. Sadrokartonový podhlad - je potrebne medzi tramy pridávat dalsiu izolaciu na zvysenie vzduchovej nepriezvucnosti ? ak ano, je mozne pouzit iny material (lacnejsi) ale nie tazsi... - je moznost priskrutkovat sadrok. pohlad priamo na drevene tramy alebo musim robit osobitnu konstrukciu, rozmyslal som aj nad tym zeby som namiesto sadrokartonu pouzil OSB dosky priamo prikrutene na tramy nato sietka a omietka, ale pocul som ze na tie osb dosky by musel ist najskor dost drahy nater aby omietka drzala. Za odpovede dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janko13489 Ahoj, prečo je ten SDK strop v tej skladbe? Drevený priznaný strop je najkrajší a stačí premietnuť cenu SDK nakoplet do pohľadového dreveného materiálu stropu a je to gut :)
Odpovedať
no pokiaľ tam chce dať modrý sadrokartón ktorý má vraj nejaké akustické vlastnosti lepšie oproti ostatným druhom, tak potom asi je to použitie vhodné, keďže hlavne o akustiku ti ide. Ale inak tiež by som bol opatrný. Predsa len by som nechal drevený pohľad a na podlahe na poschodí urobil nejaký podklad proti hluku.
Odpovedať
Profilova fotka
Koli nepriezvucnosti je dolezita tvrda akusticka doska, ktora zvuk odrazi a nepusti na druhu stranu. Takze ta modra doska by tam mala mat koli akustike zmysel. Cena a vkus je uz vec osobneho nazoru.
Odpovedať
Takze hovorite ze ak by som tam dal obycajny SDK tak by to bolo citit resp. pocut hluk zo susednych miestnosti najeko nadmerne ?? pozeral som modry SDK je o cca 3 eura drahsi, takze sa budem este dalej radit. proti krocajovemu hluku je to ok.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodnut sa musi kazdy sam, ale je osobne preferujem spravit hned maximum ako potom ked to je hotove lutovat ze som nieco podcenil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?