Akú hrúbku steny pod keramický strop Porotherm?

Aku hrubku steny odporucate pod keramicky strop porotherm? Rozmery domu 11x20m
Odpovedať
Profilova fotka
@dymenzator Nuž na toto sú projektanti, prípadne si prečítať technické listy k tomu stropu alebo murovaciemu materiálu. Teda ak sa pýtate na nosné steny.
Odpovedať
Ja mam v projekte 300 porotherm ale nie keramicky strop ale vaznikovu strechu a sadrokartonovy strop a to by som chcel nahradit keramickym..
Odpovedať
Mozno uz niekto staval podobne tak preto sa pytam. Ale podla odporucanej stavby systemu porotherm prvy rad je 300 tehla a nato sa dava 380 alebo 440 cize teaoreticky by to malo byt v pohode. Lebo 300 ma pevnost v tlaku p15 kym ostatne len p10 ale vahovo je skoro tak isto ako 440 cize materialu je tam viacej tepelny odpor neriesim lebo EPS to nahradi.
Odpovedať
Profilova fotka
ked sa bojis tej vahy miesto veznikov tak murivo ti to urcite unesie, aj ked ratat z 15 ci 10 mpa je hlupost lebo to ma jedna tehla a len v tlaku, na murivo posobia aj ine sily ako tlak, a murivo z tehlu 300 mm nema ovela vecsiu nosnost ako murivo z porobetonu. ale ma ju urcite dostatocnu nato aby ti to unieslo aj dve keramicke stropy , skor ci mas vnutorne nosne mury v takych vzdialenostiach aby si vedel poukladat nosniky kedze si mal v projekte vezniky, tym som len cchel povedat ze obvodove murivo velmi neries 300 mm je dostatocne silne vo vsetych smeroch @dymenzator
Odpovedať
Vsetky steny ktore mali byt 250 budu tiez 300 a namiesto 11.5 idu 250. Najvacsia vzdialenost na dome je necelych 6m obyvacka ostatne 4m,3m a tak...a okolo obyvacky je stena dookola 300... Len ci to nezoslabi stenu ked budem tahat inzinierske siete...ajked vsetka voda kurenie je len na dlzke 6m kuchyna 3.5m technicka 1.5m a kupelna 2.5sa mi zda a vsetko vedla seba...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?