Ako ste robili veniec?

Dobry den prajem, chcem sa vas spytat, ako ste robili veniec? staviame z ytongu a chceli sme pouzit original tvarnice na ytong ale bolo nam povedane, ze ked ho chceme zalievat domiesavacom treba ich poriadne z vonkajsej strany zapriet aby vydrzali tlak betonu, tak nakoniec sme sa rozhodli salovat, a beton nam vytlacil dosky tak ze uplne dalo polystyren prec a tiekol beton, asi sme to malo zviazali teda sme si mysleli, ze dost ale asi malo, tak sme jednu stranu napravili a severnu sme nechali tak kedze sa bude zateplovat, stalo sa to aj vam? a ak ano co ste potom robili, je to velky problem? popripade ako ste riesili veniec vy? dakujem krasne za vase odpovede a radi. anna
Odpovedať
My sme na veniec použili tvárnice ytong, zalievali sme domiešavačom a nevytlačilo nám ich. Ani sme ich nemali zvonka zapreté. A stĺpiky, ktoré sme šalovali, nám vytlačilo. Z vonkajšej strany sa to schová pri zateplovaní a fasáde, ale znútra sme to museli zarovnať, obiť ten vytrčajúci betón, kvôli omietkam, aby neboli krivé
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, no teda to sa Vám nedarilo,,, škoda, že ste si tak neurobili ako my.. ak sa to bude dať otvoriť.. http://www.modrastrecha.sk/album/view... My sme nalepovali 7,5 ytong a medzi to sme hodili armatúry ale sme ručne betonóvali...
Odpovedať
Profilova fotka
alebo http://www.modrastrecha.sk/album/view...
Odpovedať
Profilova fotka
je tu dost vela zastancov klasickeho salovania ale dnesna doba ponuka vencove tehly alebo vencove profily z porobetonu Ytongove U profily nema sancu rotrhnut tlak betonu my sme robili veniec z vencovej tehly betonovali sme domiesavacom, vencovky ani nepohlo a ako opravit vytlaceny veniec - osekat beton C20 tak to musi byt teda riadna drina, osobne by som zateplila a vytlaceny veniec obhadzala termoizolacnou omietkou ;-)
Odpovedať
my sme betonovali strop dnes. mali sme salovanie a ani sa nepohlo. co som teda aj trosku trpla ze co bude lebo vsetci strasili ze mozes sa napr odtrhnut doska a beton potecie von. vsetko je ok.
Odpovedať
Najlepšie na veniec sú tzv. účka, ktoré môžeš prilepiť a priklincovať. Ak sa Vám vydul betón, tak treba osekať za čerstva. Veniec sa musí poriadne zaradľovať.
Odpovedať
nase salovanie vyzeralo takto http://www.modrastrecha.sk/album/view... drzi to fakt dobre ;-) neradlovali sme nic
Odpovedať
Profilova fotka
my sme veniec robili s vencovkami z ytongu a vydrzali ten tlak a neboli nijako podoprete...ak sa dobre prilepia, tak sa naozaj nie je coho bat, samozrejme, ze netreba ist s pumpou az na uplny kraj, ale beton tam dohrabat rucne...
Odpovedať
staci pouzit 5cm ytong a netreba salovat,pravdaze treba pouzit kvalitnejsie lepidlo,netreba sa byt ze by to beton roztlacil,je to odskusane!
Odpovedať
Ahojte. Prosil som o radu aj na inom fóre ale nie som o moc múdreší. Tak skúsim šťastie aj tu. Staviam z YTONG 300mm. Strop bude drevený. Veniec pod dreveným stropom bude zároveň prekladom nad oknami. Tento veniec som chcel robiť pôvodne z YTONG-u, ale statik mi to zamietol. Mám to urobiť z betónu. Železo do venca je: 4 roxory hrúbky 12mm, výška venca 250mm, strmienka priemer 6mm treba dávať každých 250mm a nad nad oknami každých 200mm. Otázka znie ako zatepliť takýto veniec. Z vonku na ytong pôjde nobasil 10cm. Napíšte mi prosím akú izoláciu dať do venca, ak to vôbec je potrebné. Teda koľko izolácie, akým spôsobom a daľšia otázka či je bežné dať izoláciu nie len z boku venca ale tam kde je veniec nad oknami aj od spodu, lebo si myslím že tam potom bude veľký tepelný most. Dík za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
ivan.c67 • 25. okt 2009 o 20:16 v sobotu som zalieval veniec a niekde sa mi to vydulo.Kedy mozem odsalovat a ako to odbrusit,poradte mi prosim
Odpovedať
ivan.c67: odsalovat sa da akonahle stvrdne beton..a to zalezi od zlozenia.. ale take 3 dni by si to mohol nechat stat.. popolievaj ten beton aby nepraskal a s tym brusenim by som pockal este par dni po odsalovani.. predsa len bude dost makky a narobis viac skody nez uzitku.. treba sa zamysliet nad tym ci je to vobec treba nejak brusit..bo ak sa to vydulo vonku a budes zateplovat tak je zbytocne s tym cokolvek robit..
Odpovedať
Článok sa načítava...
dzusolm!!! no ked ti to uz statik zamietol,tak pouzi heraklit,ale opytaj sa aj ineho odbornika na veniec ,bo ja to mam tiez z 30-tky a oblozene ytongom 5cm a lezi na tom tiez dreveny strop a strecha!!!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
To momentalne trapi aj mna ako by to bolo najlepsie rozmyslal som nalepit na tehly http://www.prescot.sk/tvarnice-vencov... tieto tvarnice to u by smerovalo do stropu aby sme mali pekny okraj , co na to hovorite ?
Odpovedať
Ahoj! Na věnec jsme použili příčkovky Ytong 7,5 cm a k tomu dovnitř lepili XPS polystyren 5 cm. Betonovali jsme pumpou a bez problémů! Jen to chce nechat pár dnů, aby lepidlo řádně vytvrdlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Klasika je najlepsia a nakoniec aj najlacnejsia s podmienkou ze to robi ten spravny clovek.
Odpovedať
klasika na nezaplatenie. Pár majstrov, ktorý to vedia robiť, železo do armatúry a samozrejme poriadne "zradľovať" a potom budete spokojný. Ani cenovo sa to nedá porovnať s ostatnými spôsobmi. Je to však trošku náročnejšie na prácu a materiál samozrejme keďže to treba zašalovať cele dookola.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ytong veniec je uspora casu aj penazi, netreba ho vobec zapierat, za drevo a majstrov das viac ako za tvarnice ktore uplne jednoducho osadis zlepis oseba das dovnutra armaturu a zalejes pumpou a hotovo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@muskaat zaujímavé, ale nenašiel som 30-ky, také nie sú?
Odpovedať
@janulikk Ak najdes 30 ky, tak daj vediet :D TIez ich nikde neviem najst.
Odpovedať
podelim sa s nasou skusenostou. my mame palenu tehlu a na veniec sme kupovali vencove tehly-polystyren nalepeny na cca 7cm hrubej tehle. po ich osadeni nebol vobec ziadny problem s vyliatim betonu na strop,nic nevytlacilo,zapierat sme nemuseli.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk @smolkosk neviem, či radím správne, ale nedajú sa použiť porfixácke 300 U-čka? Dávali sme ich napr. nad okná, http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
topvideo Dakujem pekne. Asi sa veru daju. :)))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja mam rozmer venca 25cm vyska x 30cm sirka, pri 30cm sirke murov to nie je mozne inak, ako salovanim, nie ?
Odpovedať
ja som robil šalovanim OSB dokami. Som názoru ako weggie. Ak dáte na každý stranu 5cm materilálu tak už má veniec rozmer 20x25cm. Potom je to už inak so so železom. Aj tak sa zatepľuje tak nevivím dôvod prečo nešalovať
Odpovedať
@andiablo lebo kopa dreva, radlovania, podopierania, roboty, majstrov, eur....
Odpovedať
@megdesign Osb po salovani deky dosky na stavbe= zadarmo Ano je to casovo dlhsie a ak si to robis sam tak aj robota zadarmo Cele som to mal zasalovane vo dvoch za jeden den
Odpovedať
@andiablo ak myslis deku zakladovu platnu, tak xps. Zasalovane aj zateplene. ;-)
Odpovedať
@megdesign nie myslel som veniec
Odpovedať
Jednou z moznosti zasalovania venca na obvodove mury je moznost pouzitia strateneho debnenia zhotoveneho zo stiepkocementovych dosiek velox pripadne kombidoska. http://www.asb.sk/stavebnictvo/konstr... Kedze zostavaju sucastov venca zaliate betonom, odpada potreba odsalovania a tym uspora na pracnosti :-N .
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?