Ako najlepšie opraviť strop.

Dobrý deň Prosím poraďte. V RD by som potreboval opraviť strop 4m x 5.2m. Je to 50 ročný dom a strop je tuším akoby z takých betónových pozdlznych trámov a omietky na tom. Medzi tramami je škvara. Má také kozmetické vady akoby mesačný povrch. Proste samy kráter a nerovnosť. Strop nemusí byť hladký ako zrkadlo ale musí byť bez kráterov a rôznych nerovností. Môže byť akoby 1mm omietka hladeny. Co mi poradíte? Ale nechcem aby to stierkovali lebo tu bývame a to prasenie by som neprežil. Takže uvažujem o mokrej ceste. T.j. dat to do sieťky a lepidla a na to jemnú omietku. Súhlas? Alebo máte lepšie riešenie? Chcem aby to bolo lacné a pekne.Ten napínaci strop sa mi nepáči a navyše potrebujem mat možnosť v strede zavesiť luster. Je to obývačka. A ešte aká je adekvátna cena za prácu? Prikladám fotky stropu. Vďaka.
Odpovedať
@milan209 prasklina je pozdlz tramu, bude to asi praskat znova. Najlepsie zhodit cely strop alebo prekryt SDK.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 nie sú to trámy ale stropné panely. Tie čo sú na obvode stavby často praskajú v spojoch, netreba preomietať celý strop, len oškrabať maltu na spoji, prepáskovať sklotextilnoiu páskou a stierkou upraviť. Úplne zavrániť sa týmto posunoom nedá, niekedy je lepšie po omietnutí urobiť v mieste spoja jemnú ryhu, tzv. "riadenú" trhlinu, ak to aj praskne nebude to pôsobiť rušivo. Tie ostatné priehlbne by mal zakryť maliar pri maľovaní. Také práce sa robia za prevádzky stačí zdvihnúť koberec a pozakrývať nábytok
Odpovedať
A keby sa to celé dalo do lepidla a sieťky a na to jemná omietka aj tak by sa mohla casom zjavit trhlina? A pri presietkovani musí ísť dole oskrabat pôvodná omietka alebo stačí len navlhcit farbu a tam kde to ide tak len tu farbu oskrabat? Totižto chcem co najmenej prašný proces zvoliť.
Odpovedať
Profilova fotka
Na farbu sa nemôže nanášať omietka.Farba nieje nosná pod žiadnu omietku.Farba sa musí odstrániť .Až potom môže ísť penetrák , omietka sieť a pod.Dá sa na to namontovať sadrokartónový podhľad ,alebo kazetové podhľady.Bez prachu a špiny sa nedá urobiť žiadny z týchto postupov.
Odpovedať
bez prachu a veľa bordelu snáď len napínaný strop a tam ani prasklina nevznikne :-)
Odpovedať
Napínani sa mi nepáči. A keď sa dá farba dole a potom penetrácia lep sieťka a na to jemná omietka tak potom to už nepopuka? Netreba to robiť trebárs s flexi lepidlom radšej?
Odpovedať
Profilova fotka
Môže to praskať aj po sieťkovaní,ale riziko vyazne znizite
Odpovedať
A znížim riziko použitím flexi lepidla alebo to nič nemení? Lebo v podstate to vyzerá že už ten strop nepracuje. Tie nerovnosti sú tam zo starých vyspravok tipujem ze sadrou. Pukliny ako také nevidím skôr neprofesionalnu opravu v minulosti. A viete mi pripadne poradiť názov omietky ktorý aj sadne na to lepidlo a nebude mať inú tepelnú rozťažnost ako lepidlo? A takáto kalkulácia je fér? Škrabanie 0,50€  za meter stvorcovi , 0,50€ za penetrovanie meter stvorcovi, 2,70€ sietka +lep  meter stvorcovi a omietka 3,30€ meter stvorcovi takze komplet meter stvorcovi bez malovania 7€.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?