Ako na strop PORFIX?

Zdravim!Rozhodli sme sa pre stropný systém Porfix. Chcem sa vsak opýtať, že ako na to. Konkrétne, či je nutne na porobetonove murivo Porfix urobit betonovy veniec a potom na ten veniec ukladat nosniky? My by sme to chceli urobit tym spôsobom, že priamo an murivo naukladať nosníky + vložky. Obvod chceme zašalovať vencovkami širky 75 mm. Medzi vencovky a nosníky položiť armovanie, zaarmovať sieťovinou aj celú plochu stropu a potom to ako celok zaliať betónom. Je to tak OK alebo je fakt nutný ten betónový veniec? Raz mi hovoria tak, raz tak. Aj z Porfixu som dostal protichodné informácie. Staviame jednopodlažný bungalow, "podkrovie" budeme využívať len ako úložný priestor. ďakujem za rady a skúsenosti.
Odpovedať
my to mame tak v celku zaliate a strop premac ale neviem co je lepsie....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@beejay daj vediet, ako ste nakoniec robili strop.. my prave objednavame.. v projekte je podrobny postup, ako si to predstavuje projektant. ale my mame projektovany dom z porothermu a staviame z porfixu.. ale strop dame premac. radime sa s premacom, ako to vystuzit..ale do venca beton planujeme..
Odpovedať
@booklover No ja uz mam objednany stropny system porfix. Nakoniec sme sa rozhodli tak, ze sme pri murovaní dali posledný rad účka Porfix. Murári nám to urobili pekne rovno, takže nosníky budeme ukladať priamo na účka. Účka sú zaarmované a zaliate betónom, takže teraz už len čakáme na materiál. V podstate budeme mat akoby dva vence. Jeden v účkach a jeden, ktorý vznikne, ked komplet zalejeme strop. Rozmýšľam ešte nad tým, či je potrebné armovať aj priestor medzi nosníkmi a vencovkami, keďže už veniec z účok je zaarmovaný. Ak ste stavali z Porfixu, tak ja by som odporucal skor strop Porfix. Je dobre mat vsade rovnaky material, ktory sa rovnako správa - rovnako pracuje, saje vlhkost a tak dalej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?