Ako hrubú minerálnu vatu treba na zníženie stropu?

Ahojte, idem v rodinnom dome znižovať strop asi o pol metra, dom má prízemie a zobytnené podkrovie. Akú hrubú minerálnu izoláciu by som mal dať na sadrokarton? Ďakujem
Odpovedať
@0kubo0 podkrovie je obyvane, takze ziadnu.
Odpovedať
@0kubo0 to je ako dat si kabat pod bundu.. bunda domu je zateplenie v streche/fasade, resp v niecom co sa dotyka exterieru.. kabat by bol v takom pripade zbytocny, pretoze izoloval by stropnu deku od prizemia. zateplenie okrem hluku sa pouziva ak je jedna strana ta, od ktorej chceme zateplit (zima, vonkajsok). cize zateplenie v strope kde obe strany su vnutorne (prizemie aj podkrovie) nema zmysel.. to len na pochopenie zateplenia :)
Odpovedať
Tak ako ti píšu, žiadnu. Načo?
Odpovedať
Aj my ideme znižovať.ale podkrovie nebude obývané.tam akú hrubú.izolaciu doporučujete .dom je zateplený povala nie
Odpovedať
@dusantt kabat by spolu s bundou hrial, ale toto je skor ako mat vonku bundu na sebe a kabat doma v skrini... proste je tam na "dve veci", len zabera miesto v skrini :)
Odpovedať
@gashtaan nj to mas pravdu.. lepsi priklad je kabat v skrini :D
Odpovedať
Vďaka že ste ma dostali do obrazu. Samá metafora, musel som čítať dva krát :-)
Odpovedať
Ale predsa ešte otázka. Nebude mi unikať cez strop teplo z prízemia na podkrovie? Znižovať chcem preto lebo na prízemí je chladnejšie, nestane sa teda že teplo mi unikne cez sdk a strop na podkrovie? Lebo potom by som znižoval zbytočne. Dakujem
Odpovedať
@0kubo0 V skole mi raz pani ucitelka vravela ze znizenei stropu nic neusetri comu nechel nik verit, ale malo to logiku co hovorila skoda ze si nepamatam o co slo. K veci ak mas znizovat strop o pol metra kvoli tomu ze bude teplejsie tak to nerob, skoda roboty, uzivaj si vyssi strop.
Odpovedať
@sysell Ty by si nechcel mať doma teplejšie? Resp. za kúrenie zaplatiť o niečo menej? Nepáčia sa mi vysoké stropy, pripadám si ako má zámku. Hoci by som sa mohol cítiť ako kráľ, ale myslím že to bude vyzerať útulnejšie. Len stále neviem či mám dať vatu na sdk alebo nie, alebo ak áno akú hrubú.
Odpovedať
Profilova fotka
@0kubo0 ak tam byva svokra a nechces ju vykurovat tak zatepli kolko vojde :D
Odpovedať
@0kubo0 ak chces utulnejsi nizsi plafon dal ale aj zvhladom na cenu tej roboty na tom nic extra neusetris, je to zanedbatelne. Ak to aj zateplis co stym objemom vzduchu spravis? z dola teplo nepojde tak sa bude ohrievat od podlahy hore. Raz mas ten objem v dome, davat vatu je zbytocne. Inak cim kuris?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak je vykurovane aj poschodie, potom je zateplovanie stropu zbytocne a znizovanie stropu dokonca uplne nepochopitelne.
Odpovedať
@0kubo0 ak chces menej platit za kurenie, musis riesit zateplenie plasta domu a usporny zdroj tepla. Znizenim stropu pod obyvanym poschodim neusetris nic, skoda roboty a spiny vnutri. Do 3m svetlej vysky sa tazko mozs citit ako na zamku.
Odpovedať
@sysell kúrim peletami
Odpovedať
Ďakujem za názory, ale aj tak tomu ešte celkom nerozumiem, možno budem za hlupáka, ale radšej sa aj 5 krát opýtam ako by som sa mal zle rozhodnúť. Vysvetlím teraz v súvislostiach. Kúpili sme dom pred mesiacom. Kúri sa peletami. Cca. 100 m2 prízemie - obývačka spojená s kuchyňou, chodba a izba, cca. 100 obytné podkrovie, kde sú izby. Dole v izbe je termostat, je to najteplejšia izba. V obývačkokuchyni je chladnejšie, nie sú tam ani dvere do chodby, takže mám zato že teplo uniká cez tú chodbu na podkrovie, lebo tam sú schody. A teda sú vysoké stropy na prízemí. To čo chcem urobiť, je kúpiť prenosný termostat, dať ho do obývačky, dať dvere ktoré cez zimu budeme zatvárať aby neunikalo teplo a znížiť stropy. Mám dve otázky: 1) moja logika mi hovorí, že keď znížim strop bude menej priestoru na vykurovanie, takže bude teplejšie, resp. skorej sa vykúri, logicky ak je priestoru viac, treba viac peletiek alebo rovnako peletiek ale bude o niečo zimšie. Je to tak ako píšem, alebo som úplne mimo? 2) samozrejme na podkroví je oveľa teplejšie. Teplo uniká aj cez strop, normálne že cez stenu? Preto je hore teplejšie? Či keď dám dvere do obývačky tak už cez schody nebude unikať teplo na hore a už tam nebude chladnejšie. A teda ak uniká teplo aj cez stropy a znížim stropy aj s vatou tak už teplo hore cez stenu nepôjde? Môže byť že tam bude chladnejšie? Resp. podkrovie je celé zateplené, tak by asi nemalo byť, či? Ďakujem
Odpovedať
@0kubo0 cez stropy teplo neunika. Ak je dole chladno, zrejme zle izoluje podlaha. A samozrejme chlad ide z chodby, treba dvere. Znizovat strop je narocne, a efekt minimalny alebo vobec ziadny. Moze byt tiez zle nastavene kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@0kubo0 znižovanie stropu nebude mať skoro žiaden účinok, aj keď budeš mať na prízemí menej m3 na kúrenie aj tak s ti bude teplo stúpať hore do podkrovia.... Skôr si zistí ako je zaizolovane podkrovie. Či tam nemáš veľké tepelné straty. Písal si že máš kotol na pelety, takže teplovodná podlahovka. Možno máš zlé nastavene prietoky alebo zle od vzdušné. Toto si kontroluj a možno nebudeš potrebovať ani tie dvere.
Odpovedať
no my máme zateplené 2 izby a 2 nie,rozdiel v každej je 5 c,teda jasné že viac c je v zateplených izbách ako píšem + 5 , a hlavne sme to spravili lebo povala nad týmito všetkými izbami je nezateplená,tiež nám radili že to nepomôže,ale veruže pomohlo!!dali sme vatu cca 20 cm viac nevošlo,ked vôjde treba dať aj viac,,taký akoby tenký alobal a sadroš,povala je veľká ja viem trebalo by ju zatepliť,ale?.máme to iba cca rok,kebyže znovu určite áno.
Odpovedať
@sysell nie je to ale tak, že ak znížim strop o pol metra tak budem mať menej miesta na vykúrenie a teda skôr vykúrim??? akurát potrebujem vedieť či mám dať vatu alebo nie, lebo známi ma presviedča, že pokiaľ nedám vatu, tak sa mi teplo bude držať medzi sdk a pôvodným stropom, je to naozaj tak?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?