Ako dlho treba mať podstojkovaný prefabrikovaný betonový strop?

Betónovali sme 8.12. už to bude mesiac, čo je to podstojkované. Myslíte, že už to môžme odstojkovať? Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Ahoj Beton při běžných teplotách ( 15 - 25 °C ) zraje 28 dnů. Při poklesu teploty pod 5°C se zrání téměř zastaví ( přeruší ) a beton bude zrát až po zvýšení teploty. Z toho vyplývá že je rozhodující, jakou jste tam měla po celou dobu teplotu. Jestli tam bylo permanentně +15°C, tak stojky můžete odstranit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
praoteccech - nesúhlasím s tým, čo si tu napísal. Zrenie betónu je po troch dňoch( ak si to číslo dobre pamätám z 87% ukončené).Po troch dňoch môže byť aj - 20°C.To už mu neublíži.Betón rovnako rýchlo vyzreje aj pod vodou.Možno si mýlite zrenie a schnutie.Chemické reakcie pri zrení betónu vytvárajú pomerne veľa tepla,takže slabé mrazy betónu neublížia.Ideálna teplota na betónovanie je 0-7°C .Je ideálne ak je pri betónovaní celodenná hmla. (kvôli vlhkosti) Môže aj mierne poprchať. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete odstojkovať.Robí sa to postupne od krajov ku stredu.Ak ste brali betón z betonárky tak je to možné po dvoch týždňoch.Betonárky dávajú do svojich zmesí dostatočné množstvá plastifikátorov a nemrznúcich zmesí.
Odpovedať
samozrejme že môžete odstojkovať, bez obáv.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?