Aké vrstvy pre drevený trámový strop dvojpodlažného domu?

1. Drevené trámy máju rozmer 150x200mm (800mm osovo), (max rozpon 4.3m) 2. Drevené dosky hr. 25mm 3. PE fólia 4. Akustická izolácia 40mm (kladené medzi drevený rošt tvorený hranolmi 40x40mm) 5. Roznášacia vrstva - OSB dosky hr. 22mm 6. Pružná podložka 7. Laminátová podlaha hr. (8mm alebo 10mm) A. Od ktoreho vyrobcu je najlepsia akusticka izolacia proti krok. hluku? B. ROznašacia vrstva bude stacit kladene v jednom smere alebo dat radsej dve tensie vrstvy kladene na seba v dvoch smeroch?? C. Ak mi tam nieco este chyba dakujem za kazdy postreh, aj za vase skusenosti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Neodporúčam OSB dosky do interiéru.Odparuje sa z nich svinstvo.Kroková izolácia má u všetkých výrobcov takmer také isté vlastnosti je úplne jedno od ktorého výrobcu laicky sa to nedá rozoznať,rozdiel vo výrobcoch nepočuť.Technický parameter útlmu zvuku nájdete v technických listoch ,ktorý vydáva výrobca ku každému výrobku.
Odpovedať
A: v tejto skladbe je to jedno, pretoze hluk z krokov sa bude sirit cez dreveny rost. B: radsej dve krizom cez seba. 2x20 mm C: odporucam vytvorit konstrukciu plavajucej podlahy, t.j. nech roznasacia vrstva nie je pevne prepojena s drevenym zaklopom. Napr. pouzit stabilizovany EPS 60 mm ako zvukovu izolaciu a na to ulozit OSB dosky bez formaldehydu (@ antonmesaros ) alebo skarovky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?