Aké roxory použiť?

staviam dom praktik 81 euroline je tam plocha 5x7,7m bez nosnej priecky,v projekte je keramicky strop,chcem urobit zelezobetonovy,radil som sa so statikmi zhodli sa na hrubke 15cm,ale jeden navrhol roxory 14 a 8 ,oka 15 x 25cm.druhy roxory 12 a10 ,oka 20x20cm.ma niekto tento domcek alebo poradi mi niekto dakujem
Odpovedať
a ktorý sa pod to podpíše, alebo to bolo pri pive? nech ti to navrhne a podpíše sa pod to. Alebo chceš niesť trestoprávnu zodpovednosť ak s niečo stane?
Odpovedať
Profilova fotka
Na takéto veci je stavebný dozor...aj ked stavaš svojpomocne, potrebuješ ho a musíš mu zaplatiť min. za štempel... Preto s touto otázkou sa bráť na neho...on to bude vedieť posúdiť, prípadne sa z niejakým známym statikom poradí a navrhne ti dostatočnú hrúbku, ktorá bude cenovo aj tebe prijatelnejšia... Neviem ako u ostatných, no u mňa stavebný dozor nemusel byť...stačil mi štempel...no dozor ma upozornil na to, že potrebuje prísť skontrolovať veniec a preklady (nemám betonový strop)...keď tam bude železo, ale ešte pred zabetonovaním...inak mi na kolaudáciu štempel nedá... Preto by som ti radil uberať sa touto cestou...
Odpovedať
@padu mas prepocitane kolko ta vyjde zelezobetonovy strop? neni to drahsie a precnejsie ako montovany? keramika je najdrahsia , ale mas moznost aj s betonovym miakom.. nepotrebujes robit debnenie a ani podstojkovavat..
Odpovedať
osobne by som riesil hociktoru z tychto variant, projektanti predimenzuvavaju rodinne domy ako keby to boli panelaky takze uspejes s obidvomi postupmi :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?