Ahojte, omylom sme sa na novostavbe dostali na 250cm strop v dennej časti. Je to podľa vás veľký pruser? Sú nejaké možnosti ako ho opticky zvýšiť? Ďakujem
@denka259 Videl som už domy aj s nižším stropom. Boli sme na jednej obhliadke - syn zdvihol ruky a dotkol sa stropu. Syn má 193 cm.
Síce sme ho nekúpili, ale bola to taká radová zástavba, takže všetky domy boli také a bývali tam ľudia.
Vo velkom priestore to trochu vnimas, v mensej izbe sa to strati. Ale ziadna hroza to nie je. Ono este dost zalezi od toho aki ste vysoki. Inak to vnima 2m chlap a inak 150cm ziena. :-)
Inak, by ma zaujimalo ako sa stane taky omyl. Lebo mna nic nenapada.
U nas je v izbach len nieco tesne nad 240, ako 187cm vysoky sa v pohode dotknem vsetkymi prstami stropu a nemusim byt ani na spickach. napriek tomu absolutne nepocitujeme ze by bol strop nizko. v obyvacke mame 260, je to najvacsia miestnost a uuuuplne v pohode, kuchyna 240+ opat a tiez absolutne ziadny problem.. a to je kuchyna prepojena s obyvackou
@denka259 tiež som sa toho trochu bal keď sme merali a zistili ze isby budú mať 250 cm ale je to úplné v pohode a opticky mi to nepríde ze je to nižšie ako je standart, v projekte sme mali 260 cm ale nechcel som aby bol veniec súčasťou vnutornej výšky izieb..... neľutujeme výšku izieb 250 cm
Tak dopadne každý lakomec, čo sa mu vidí ako super úspora, keď dá o jednú radu tehál (porotérm) menej. Potom sa navzájom utešujú, že to je celkom fajn, ale pritom to ešte doteraz nerozchodili.
@ruren nesud ked nevies. nedali sme o radu tehal menej, isli sme podla projektu. Mame ale vsade na prizemi obratene prievlaky a asi vznikla chyba pri salovani, urobili ho vyssi - tym padom aby sme sa dorazili sadrokartonom k oknu, musi byt strop 250 cm
@denka259 vyššia miestnosť je potrebná len tam kde je viac ľudí, spoločenské miestnosti, aby mali dosť vzduchu na dýchanie, dnes vieš vymieňať vzduch bez väčších strát, tak je vyšší priestor zbytočný, i tak ho nevyužiješ pohodlne, ak je dom poschodový stačí nechať otvorený priestor a máš vzduchu aj veľa
Nemam pocit ze sme lakomci ked mame v izbach strop 240cm. Vobec sa tam necitim stiesnene a nemusim nic rozdychavat ako pise pan @ruren. Mas uz vymalovane @denka259? Hodne urobi ked sa vsetko vymaluje na bielo...
Zil som v dome s 250cm stropom, teraz mame 270cm a urcite by som nizsie nesiel. Ak uz mate postavene treba sa s tym zmierit - zvyknete si. Vyssie stropy davaju pocit vzdusnosti.
Ako bolo spominane, dajte svetle steny a bude to pocitovo OK.
@denka259 Mam o nieco malo vacsiu kuchynojedalen a tiez strop tusim 245cm a je to uplne v pohode. Zapustene svetla v sdk to nadlahcia a pocitovo je to utulne, pohoda. Na poschodi mam stropy od 2 do 3m (tvar krovu) a mozem povedat, ze lepsie sa citim tam, kde je nizsi strop. Neviem cim to je.
@ruren To vzdy mas tak, ked je spln?