Zmena stropu, presah strechy

Ahojte, mam taku otazku skor na majstrov strecharov. V projekte mam skladbu stropu 2NP spravenu z dreva ( vid obr. 1 ), ja chcem vsak spravit monoliticky strop z toho dovodu ze mam material na salovanie atd. Na tento strop ktory bude sluzit aj ako veniec chcem polozit aj pomurnicu 150/150. Skon strechy by mal byt 23st, presah krokvy od pomurnice by som chcel dat 1m ( podla projektu je 80cm ). Avsak ked sa odstrani povodny strop a tym aj veniec ktory tam bol planovany tak podbitie strechy by malo vyjst 13cm nad oknom co je pre mna malo a potrebujem aspon 25 cm ( vid. obr2. ) Mate nejake napady ako dosiahnut tieto hodnoty ? Poznate este nejake ine riesenie okrem vaznikoveho krovu alebo vyhotovenie nadmurovky + dalsi veniec ? Dik za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako si vyriesil izolaciu??? Pod ci nad monolit??
Odpovedať
@wolodymyr nad monolit, ta izolacia co je na mojej kresbe to je vonkajsie zateplenie EPS 15cm
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok a nechceš pridať jeden rad muriva pod ten monolitický strop? Budeš mať vyššiu výšku v miestnosti ale to asi aj tak poriešiť sakrokartonovim stropom. Inak všetko ostatné budeš mať podľa projektu.
Odpovedať
nuz, ked nechces nadmurovat a zaroven chces byt min. 25 cm nad nadprazim okna, tak su len 3 moznosti: 1. skratit presah strechy, co pri sklone 23 stupnov asi nedas o cca 12 cm a ani nechces 2. vybetonovat "obrateny" veniec nad doskou, a tym zodvihnut krokvy 3. "zalomit" krokvy od pomurnice smerom od domu
Odpovedať
@sgi320 Tym zalomenim krokvy, myslis toto ? :
Odpovedať
@tomcok tuším si našiel 4. možnosť, zalomením som myslel zmeniť sklon strechy na nižší od pomúrnice, ale uznávam, že to je asi najhoršie riešenie, jednak to blbo vyzerá a za druhé to vyžaduje pomerne náročné a prácne riešenie krovu, čo sa týka Tvojho skosenia krokvy, asi záleží na výške samotnej krokvy a potom, keď urobíš záklop na tej spodnej hrane, tak Ti skončí krytina prakticky vo výške toho podbitia, potom je otázne ako to bude vyzerať v pohľade, koľko Ti vychádza pri tomto riešení tá výška nad okenným nadpražím?
Odpovedať
@sgi320 V tomto pripade by mi vychadzala vyska na cca 33cm, co je pre mna dostacujuce, krokva by mala byt na vysku 18cm. Je v tomto sposobe riesenia nejaka nevyhoda, pripadne nieco kedy by mohli vzniknut nejake problemy ?
Odpovedať
@sgi320 Este by mohol byt realny sposob zdvihnut pomurnicku takym sposobom ze na monoliticky strop sa ulozi jeden rad DTciek, ktore sa zaleju, bude spojene s monolitickym stropom pomocou vystuze a v tychto DTckach bude zaliate aj kotvenie pre pomurnicu a tym padom sa to dvihne o 25 cm.
Odpovedať
ano, v podstate je to ten moj bod 2, a to mi pride ako najrozumnejsie riesenie
Odpovedať
@sgi320 Premyslal som ze by som seil do toho vaznikoveho krovu, ale pravdepodobne to asi spravim s tym vvymurvanim DTciek, este sa porozpravam so statikom ci by v tom nevidel nejaky problem.
Odpovedať
@sgi320 Zdravim, v blizkej buducnosti by som chcel riesit ten obrateny veniec, len by som sa chcel spytat, aka vyska sa standardne robi ? Resp v akej vyske od okenneho prekladu sa dava pomurnica ? Chcel som robit ten veniec na vysku 25cm, ale neviem ci to nebude vela. Mne staci aby to nadprazie bolo nejakych 30cm.
Odpovedať
@tomcok na to neexistuje ziadne pravidlo, jedinou zasadou je snad len to, aby sa tam dalo slusne nalozit zelezo [co je castokrat skor otazka sirky venca ako vysky], a teda, oficialne by to mal posudit statik, co sa tyka pomurnice nad okennym prekladom, na to neexistuje ziadna norma ani nic podobne, vsetko je to otazkou logiky, statiky a estetiky, mimochodom, co je to za dom? predpokladam, ze podkrovie nebudes vyuzivat, kedze jednou z moznosti su aj vazniky? preco nejst do toho? a to nadprazie je kvoli comu potrebne? zaluzie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sgi320 je to dvojpodlazny dom a hej to naprazie koli zaluziam so statikom som to konzultoval, on v tom nevidi ziaden problem, len mi ide o tu vysku toho venca, ale ked som si to kreslis v mierke tak tych 25cm bolo dostacujucich
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?