Zmena strechy

Ahojte, chcela by som sa spýtať mám dodatočne stavebne povolenie odsúhlasené. Len že chceli by sme zmeniť strechu na “lacnejšiu” (sedlova/pultová) ako mame v projekte (valbovú) Je to možné ? Čo všetko a kedy treba dokladovať? Zatiaľ len sa informujem
Odpovedať
Popytaj sa stavebnom urade čo všetko treba, ale minimálne budeš musieť dať prerobit výkresovú dokumentáciu. Zmena typu strechy nie je drobotina.
Odpovedať
@patulicek nehlasil by som pokiaľ sa nemení výška hrebeňa a potom pred kolaudáciou by som zapísal zmenu do výkresu.
Odpovedať
Tak to veru neviem ci lacnejsiu. Domurovat stity, viac fasady a lesenia. Ak ma byt jedinym plusom cena, asi by som si to dobre premyslel.
Odpovedať
@vykricnik menej dreva,škridle,fólie. Menej roboty na krove a poklade(hlavne rezanie škridle) a viac využiteľného priestoru v podkroví. Na takom bungalov 14x9 by som povedal že sa dá ušetriť na streche 4-5000€ a do murovanie a fasáda viac ako 1500 nebude.
Odpovedať
A to je akoze 4-5 tisic rozdiel medzi vaznikovou strechou v tvare sedlovej a valbovej alebo proti klasickemu krovu? Ja mam sedlovu strechu a treba si tam zaratat aj priecne zakladove pasy, nosne mury, ozrutne BSH väznice, betonove stlpiky. A k tomu aj ta fasada navyse, nech aj bude iba 1500, co v roku 2022/2023 nebude.
Odpovedať
@patulicek este zalezi aj ci mate valbovu strechu nariadenu kvoli lokalnym pomerom (ostatne domy), v takom pripade by svojvolna zmena mohla byt asi trochu problem.
Odpovedať
Tá úspora tam taká nemôže byť. Čo mám cenové ponuky, tak si naozaj nedokážem predstaviť, aby bol rozdiel v cene krovu, strechy čo i len 2000€. Mimochodom, na sedlovú strechu, má kedysi stali zachytávaky snehu skoro 60 000 SKK. este nie sme rozhodnutí medzi valbovou a sedlovou strechou, no pri rozprave so staviteľom nám bolo povedané, že tá sedlová by bola asi o niečo drahšia, no v rádu malo %. My sme po úvahách skôr pre tu sedlovú, ale to kôli inému dôvodu, teda, ak sa bude dať realizovať.
Odpovedať
@vykricnik toto co si popisal na konci dna vobec nemusi byt pravda...
Odpovedať
@vykricnik prečo by mali byť pre sedlovú iné múry a ako pre valbu? A už vôbec nechápem načo BSH môj starký postavil 100ky striech a nikdy to nepoužil. Je to práve najjednoduchšia konštrukcia ale to treba vidieť a nie prečítať na nete somariny
Odpovedať
@jumt vaznik je samonosny a preklenut 14 metrovy dom nie je len tak. Ale ja mam plnohodnotne podkrovie, kazdopadne treba realizacny projekt od statika.
Odpovedať
@vykricnik u rodicov maju sedlovu strechu dom dlhy okolo 13 m, sirka cca 10. ziadne vaznice, plny zaklop. Na streche bola povodne azbestova vlnka 20 rokov, teraz skridloplech a vsetko drzi. Dokonca je strecha nerovnoramenne sedlo lebo jedna strana strechy cca 5 m dlzky a druha takmer 12. Krokvy osadene iba na pomurniciach zviazane iba 5 cm hrubymi kliestinami. Cuduj sa svete unieslo to vlastnu vahu strechy aj s metrom snehu (aj take zimy byvali kedysi). Ked otec videl hrubky mojej konstrukcie strechy, nestacil sa cudovat.
Odpovedať
@sousedekovci89 tak vidis a ja nemam kliestinu ani jednu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vykricnik to ale este neznamena ze je valbova lacnejsia. Ak ti tam statik naprojektuje hrube krokvy, material ta vyjde viac ako pri sedlovej. Nehovoriac o tom ze je pracnejsia na realizaciu od tesarov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?