Zmena sklonu odkvapového žľabu

Ahojte, je veľmi pracne zmeniť sklon dažďového zlabu na streche? Dĺžka 13m rozdelena v strede na dva smery. Je ťažké to dat na jeden smer? Viem ze tie úchyty sú navrtane do dreva len ma zaujíma ci ste to niekto robili a co to o naša, vďaka
Odpovedať
@truly Keď sa vieš dostať k tým hákom, čo držia rýnu a odmontovať ich, tak to nie je veľký problém. Dáš dole, vymeriaš sklon, upevníš háky a do nich uchytíš rýnu. Ale 13 m je dosť veľká dĺžka na jeden sklon. Minimálny sklon žľabu je 0,5 % (t.j. 5 mm na 1 bežný meter), takže rúru budeš mať na jedne strane aspoň o 10 cm nižšie, ako na druhej. Navyše výrobcovia pri dĺžkach odkvapov nad 10 m doporučujú použiť viac ako jednu odtokovú rúru. Nechaj to tak, ako to je, lebo to ešte domrvíš.
Odpovedať
Pri 0,5 cm/m to je 6,5 cm. Na 13 metroch pohoda. Mám 15 metrov na jednu stranu, 70 m2, včera lejak, 80 mm zvod a bez problémov. @truly Ak ešte nie je krytina, háky poposúvaš, ale ak je, nepreohýbaš ich tak ľahko...
Odpovedať
Profilova fotka
ale keby zhodil celý žľab a háky prestriedal nemusí ohýbať. Teraz má žľaby zľava doprava 1,2,3,4,5,6,7,7,6,5,4,3,2,1, potom,7,7,6,6,5,5,4,4,3,3,2,2,1,1, voda odtečie aj pri menšom spáde, skôr je riziko, že žľaby treba občas prečistiť.
Odpovedať
@jan45 nemám čo čistiť, nikde ani náznak stromu široko ďaleko
Odpovedať
@truly ja mám 24 m na jednu stranu a čistiť to občas treba (aspoň každý druhy rok) ,prach, mach a pod. je tam malý sklon, vždy sa tam niečo udrží.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?