Zle postavena nova strecha

Profilova fotka
Zdravim Vas Potreboval by som poradit. Ja a priatelka sme si kupili domcek na jar tohto roku.je to starsi domcek v tvare L ktory splna nase predstavy.bola tam stara strecha v zlom stave,takze sme sa rozhodli ze prve co urobime na nasom domceku bude strecha,je to predsa zaklad.Jedna sa o dedinku pri Nitre. Viete ako to je ked ste niekde novy a nikoho nepoznate a potrebujete zohnat majstrov na robotu.plan bol vymenit strechu a potom zburat dake priecky atd atd. Zohnali sme majstra strechara,dohodli sa vsetky veci okolo toho a stavba sa zacala realizovat.montaz prebiehela bez vacsich problemov,aj ked boli veci ktore sa mi nepacili.strecha sa dokoncila,peniaze som vyplatil.dalej som zhanal ludi ktory mi spravia podbytie tej strechy, podarilo sa mi zohnat chlapika, tesar/strechar.vtedy sa zacali problemy,po obhliadnuti strechy mi povedal ze je to spravene uplne ZLE (predpokladam ze na fore sa nenadava)) ano a teraz sa dostavame k tomu co som chcel povedat a poprosit vas,potrebujem cloveka ktory mi spravi reviziu tej strechy,ze ako je postavena,nedostatky a napise o tom daku spravu. ja potom dalej budem riesit toho Majstra. Akekolvek rady ako nato ma potesia,vopred vam dakujem PS: za strechu sme dali 9000 eur co je teda dost penazi. pracujeme v zahranici a snazime sa si nasporit na prerabku domu :-( a samozrejme pri nasom stasti sme natrafili na cloveka ktory si mysli ze je dobry strechar.
Odpovedať
Profilova fotka
U rekonštrukcie je to ťažko posúdiť.Moc záleží od toho čo chcete s tým podkrovím do budúcnosti.Strecha sa dá urobiť viacerími spôsobmi..Pokiaľ sa mení strecha tak najskôr sa robia vence ,ktoré väčšinou na starých domoch absentujú.
Odpovedať
@matokado daj fotky, popis, možno ti poradíme. Možno to také strašné nebude :-)
Odpovedať
Profilova fotka
stara strecha a krov sa zhodila komplet dole,MAJSTER postavil stolicu( povedal ze veniec netreba) krov,zakryl strechu Blachotrapezom,osadil zlaby a hotovo.chlap co mi robil podbytie povedal ze to je zle a treba s tym daco robit a mne ide o to,aby som zohnal cloveka ktory mi povie ako je na tom ta moja strecha.chcem tam zavolat aj toho MAJSTRA aj toho cloveka(revizneho technika) a konfrontovat toho MAJSTRA na mieste cinu.to je moj plan.musi vratit peniaze proste. cize potrebujem vediet ci niekto nepozna takeho cloveka co to vie ohodnotit,spravit reviziu ci co to vlastne potrebujem.kto vykonava takuto funkciu vlastne. dakujem za reakciu ANTONMESAROS
Odpovedať
Profilova fotka
SLAVOSLAV no fotky mam iba take nie bohvieake.s foto asi vela nebudes vediet,podla mna to treba vidiet nazivo,ci? chlapi aj spominal ze ta stiloca je v jednom bode ako keby vo vzduchu ake fotky potrebujes SLAVOSLAV?
Odpovedať
Profilova fotka
@matokado no, je aj iná varianta. Majster čo prišiel druhý, závidí sumu ktorú dostal predchodca a zhadzuje ho, takže nerobte závery. Predpokladám, že nemáte projekt, zmluvu, výkaz výmer, cena bola dohodou, ak strecha nezateká, nie sú tam evidentné poškodenia, nemáte čo reklamovať. Keby ten "odborník" bol taký dobrý, popísal by vám nesprávne veci a navrhol ďaľší postup, žiaľ, naši remeselníci sú takí akí sú. Väčšinou ich umlčujem slovami aby si hľadeli urobiť dobre svoju robotu a tú dôkladne priebežne kontrolujem,lebo im neverím.
Odpovedať
@matokado no začal by som najprv tým, že nafotím a popíšem čo mi povedal druhý odborník, že je zle. Vynechať vence nebol najmúdrejší nápad, ale keď tam neboli doteraz .... (závisí od konštrukcie, niektoré staré domy majú namiesto vencov zamurované v obvodových stenách oceľové tiahla, ale či je to tvoj prípad, neviem). treba vidieť najprv kotvenie pomúrnic a osadenie stolice, krokiev. To ste spravili strechu bez projektu a povolenia?
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem JAN45 na tom ze ta strecha je zle spravena sa zhodli zhruba 4 ludia uz,konkretne krov. zmluva nieje ani projekt ani nic,dostal hotovost.ten ODBORNIK popisal problem ktory tam je a to: nieje tam veniec(bolo nam povedane ze netreba) dalej nie su tam dake capi alebo nieco take,ked prisli podbijat strechu tak povedali ze ta strecha nieje hotova lebo tam nieje ta zaveterna lista,tak ju MAJSTER prisiel dodatocne dorobit,a dalsi problem je ze ta stolica je na jednom mieste ako keby vo vzduchu lebo mame priznany strop. a este krov nieje ukotveny do pomurnice,stresne okna VELUX dvojicky ze sa krizia a este zlaby niesu vyspadovane,to staci ako reklamacia,alebo nie? Ako som uz spominal sme v zahranici a riadime to vsetko zo zahranicia,dohliadaju nam na to svokrovci.tak ma to serrie do sakra.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav bez projektu lebo nerobime daku velku preprabku,menime okna,stierkujeme. MAJSTER nam povedal ze si mame na urade nahlasit len vymenu stresnej krytiny. ja zijem mimo slovenska uz 10 rokov cize neviem kde co treba ake povolenie,tak si neham poradit.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ sa mení krov(to je nosná časť domu ) tak musí byť stavebné povolenie a vypracovaný projekt.Je to na pokutu .Môžete mať zbytočný problém.Majster aj vy by ste to mali vedieť(neznalosť zákona neospravedlňuje) majster musí v takomto prípade postupoveť podľa vypracovaného projektu.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros dobre teda,spytam sa inac,co mozme robit v tejto situacii?je to samozrejme aj nasa chyba. zatial som stale nedostal odpoved na to co ma zaujima najviac a to ze,potrebujem cloveka ktory mi spravi reviziu tej strechy,ze ako je postavena,nedostatky a napise o tom spravu.ked dostanem pokutu tak co uz,bohuzial som sa dostal do takejto situacie tak musi existovat riesenie ako s toho von.kolko je inac pokuta ked nema clovek povolenie? DAKUJEM VSETKYM ZA REAKCIE
Odpovedať
Profilova fotka
Kde nieje žalobca nieje sudca.Môžete hľadať tu http://www.sksi.sk/buxus/generate_pag...
Odpovedať
@matokado obvolať projektantov (alebo statikov) v okolí a popýtať sa či by sa na to prišli pozrieť, a ak to fakt vyžaduje opravu tak vypracujú posudok s návrhom riešenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@antonmesaros a vlastne ja potrebujem znalca alebo koho?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav cize statik by to vedel ohodnotit ako je zhotovena ta strecha? to potrebujem vediet koho mam vlastne oslovit s tymto problemom.
Odpovedať
@matokado ano aj, každý stavebný inžinier by to mal vedieť posúdiť (aspoň na hrubo), ale preto treba obvolať viacerých lebo nie každý je v tom doma a je lepšie nájsť takého statika alebo projektnta, čo sa venuje strechám. Riešiť sa to dá aj cez súdneho znalca, ale to by som na začiatok vypustil.
Odpovedať
Profilova fotka
Kde sa stavia, musí byť stavebný dozor. Či už jeho služby niekto využíva aktívne, či iba pre razítko ktoré je potrebné. Nechcem týmto povedať, že si ho mal mať, lebo pri rekonštrukciách nieje nutný stavebný dozor, no do budúcna odporúčam sa s niekym takým spojiť a dohodnúť na dozeranie vykonaných prác a budeš si na istom, či nevyhadzuješ p€niaz€ za nekvalitnú prácu. ...nakoľko si mimo diania stavby. Takéhoto človeka vyhladaj pre budúce práce a využi ho už aj na skontrolovanie - posúdenie strechy. Povie ti či je to treba prerobiť, či iba niečo opraviť, alebo je to v poriadku a tento majster s podbíjaním sa snaží od teba ťahať €. Čiže hladaj niekoho, kto má oprávnenie vykonávať " stavebný dozor". Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@matokado Tak ako píše oj majster.Najskôr vyhľadajte niekho kto má oprávnenie vykonávať stavebný dozor.V Nitre sú to ľudia z tohto odkazu.http://www.sksi.sk/buxus/generate_page.php?page_id=274 Tel číslo na jedného pána z NR som poslal do ss.Ak by ste mali nejaké fotto toho domu ,strechy tak mi to môžete poslať mailom.Ak sa z toho bude dať niečo vylúštiť pridám svoj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@matokado stále ma nepresvedčili argumenty "majstra", jediný problém, ktorý je možný, je osadenie okien, ale to treba vidieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ale ten co to podbijal nepovedal ze on mi to opravi,on povedal aky je problem,a povedali to aj iny ludia,proste som sa dozvedel ze ten MAJSTER uz poondial uz viacero striech.
Odpovedať
@matokado Zbytočne sa k tebe vyjadrovať kým nedáš fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren poslal som ti foto tak sa mozes vyjadrit
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Z duše a krásne napísane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?