Zle osadena skridla alebo bezna vlastnost Teran Danubia Evo ?

Dobry den, Podla strecharov je lava krajovka v poriadku osadena a vsetky lave krajovky Teran Danubia Evo su take. Na pravej strane taky odskok nie je. Ja si myslim ze je tam prilis velka spara a malo by sa to opravit. Poradte prosim co s tym ?
Odpovedať
Profilova fotka
@rarach__ Kašli na strechárov, obráť sa na technické oddelenie výrobcu krytiny a pýtaj sa tam. :-)
Odpovedať
Kontrolná otázka. Máte tam medzeru medzi tou bočnou pomocnouou doskou a tou časťou skridle, ktorá už ide na ľavo zvislo? Podľa návodu 1cm.
Odpovedať
@jamk1 Ano, tam som sa uz obratil. Cakam na vyjadrenie aj od nich.
Odpovedať
@roboza Pozeral som to. Medzera tam je.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to zvrzali strechari ... krytina do seba musi pekne zapadnut a nie vsade krajovky idu tip top pouzit. Nam tiez krajovka nevychadzala pekne tak nas na to upozornili a po nasom suhlase zvolili plechovu listu.
Odpovedať
@rarach__ jedna škridla vám chýba? Vyzerá to vsetky tie krajovky sú nižšie položené. Daj vedieť čo ti napísali z terranu.
Odpovedať
@roboza Este to nie je dokoncene tak nie vsade su skridle.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten posledny hrebenac... :-D mas tie krajovky aj priskrutkovane? Ci iba polozene?
Odpovedať
@muska414 Co je s tym hrebenacom ? Zda sa ti ze je spara medzi nim a prvym radom skridle? Myslim ze je vsetko priskrutkovane, ale overim to.
Odpovedať
Inak odpoved z Terranu. Na zaklade fotografii sa nevyjadrujeme k technickemu stavu krytiny.. Takze mi moc nepomohli. Podarilo sa mi vcera spravit dalsie fotky. Podla mna sa im naspodu podarilo ulozit krajovky dobre, ale od nejakej 4 rady az skoro uplne hore su tam uz dost velke spary takze to nebude krytinou ale montazou. Otazne je ci je to vada na reklamaciu a trvat na jej odstraneni alebo je to bezna vec. Obavam sa ale ze pri takomto polozeni z dlhodobeho hladiska bude bud zatekat v pripade silnych privalovych dazdov a bocneho vetra alebo dojde k rychlej degradacii krytiny.
Odpovedať
@rarach__ dá sa ti zmerať rozostupy latovania? Len tak špekulujem, lebo to na tej poslednej fotke vyzerá akoby sa rozchádzajú viac na koncoch. Inak @suffo ?
Odpovedať
@rarach__ ten jrebenac sa pouziva na zaciatku narozia. Na ukoncenie klasického hrebena sa dava obycajny hrebenac a z čela plastova krytka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topfield Takyto nam dali aj na druhu stranu hrebena. Rovnako na kazdy zo 4 vikierov. Je to zle ? Nebude sa strecha dobre odvetravat alebo aky to moze sposobit problem ?
Odpovedať
@rarach__ veru ja mám na oboch koncoch normálny hrebenáč uzatvorený takouto krytkou.
Odpovedať
@roboza Tieto plastove krytky som videl ze strechari zo sebou maju a maju sa dat na koniec hrebenaca. Len neviem ci to pod toto vobec vopchaju a za druhe ci sa bude potom vobec spravne odvetravat ked tam teda ma byt klasicky hrebenac.Hmm.
Odpovedať
@rarach__ nejde o odvetranie. Len to na p.cu vyzera...
Odpovedať
@topfield Takze jedina vada je kozmeticka ? Na technicke fungovanie strechy to nema vplyv (za predpokladu ze je aj v tomto zaciatocnom hrebenaci vlozena krytka) ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ten začiatočný hrebenáč by tam nemal byť, ale ok ked sa to niekomu páči. Zatekať pravdepodobne nebude. Asi natiahli 2 rady, aby im vyšla medzera na kraji. Ok, ale sa to robí naviac radách, aby neboli veľké špáry. Niekedy zas krajovka dosadne s väčšou medzerou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?