Zelená strecha - názory a skúsenosti

Zdarec, ak máte niekto zelenú strechu napíšte mi svoj názor a o aký typ sa jedná.
Odpovedať
1
2
Myslíš strechu obrastenú machom?
Odpovedať
Cast rovnej strechy (asi stvrtinu) pouzivame ako terasu (povrch sibirsky smrekovec), zvysok je extenzivna zelena strecha, ocenujeme to v tychto dnoch, kedze vdaka tym skalnickam je pocitova teplota (emisivita) pri prudkom slnku vyrazne nizsia oproti dlazbe pouzitej na terase na prizemi domu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
možem sa spýtať kto Vám robil zelenú strechu? Chceme si ju dať aj my a hľadám momentálne fimy, ktoré to robia. Dom v BA, rovná strecha a mala by to byť extenzívna zelená strecha.
Odpovedať
Zaujimava tema. Da sa ti to zmenit z otazky na diskusiu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@yogi123 oneskorene, skôr som si požiadavku nevšimla. Ale z otázky je diskusia, ak niekto máte nejaké otázky, prípadne sa chcete podeliť o skúsenosť, poďte do toho! :)
Odpovedať
Ja mám objednanú extenzívnu strechu systém Knauf Urbanscape. Realizovať sa ale bude asi až na jar. Do zimy ako tak stihneme len hrubú stavbu a hydroizoláciu strechy.
Odpovedať
o akú presnú zelenú by sa malo jednať? ako viem si predstaviť aj takú strechu, no záleží aj na celkovom dizajne domu, fasáda, tvar, okná..
Odpovedať
@sannco kto ti ju bude realizovať?my to sami neurobíme. Ani by som do toho nešla.
Odpovedať
@yogi123 Mám firmu objednanú na zelenú strechu. Robia spolu s firmou čo mi bude realizovať kompletnú hydroizoláciu. Ak by si chcela kontakt pošlem do správy. Odporučili mi ju priamo v Knaufe ako top realizátora.
Odpovedať
Profilova fotka
@sannco mozes aj mne poslat?
Odpovedať
môžem sa spýtať na rozpočet pri tvojich m2 ???
Odpovedať
Lidi rozhodli sme sa pre plochu strechu , urobili sme dobre????? :) dikes za konstruktivne nazory P.S.: predpokladam ze nam asi budete vycitat hlavne "údržbu" , ktorú napríklad šikmá strecha napotrebuje
Odpovedať
Článok sa načítava...
dodo... klid sak tady resime plochu strechu - zelenú na ktorej más bud kamienky alebo duzinate rastliny ci travu
Odpovedať
@sannco mozem poprosit komtakt na firmu, pripadne aj dalsie info? Vdaka.
Odpovedať
@pat0 napíšem do správy
Odpovedať
@pat0 mozes pls aj mne info? dakujem
Odpovedať
@sannco prosim ip , velmi by mi to pomohlo. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
trochu od témy, ale zelená strecha sa dá využiť aj širšie, pre trvalé zavlažovanie sa dá použiť odpadová voda, ktorá sa súčasne vyčistí a použije na zavlažovanie. Plocha Rd väčšinou neklesá pod 150m2, z takej plochy sa odparí denne podľa počasia viac ako 1 m3 vody, denná spotreba vody v 5-člennej domácnosti je do 500l
Odpovedať
@jan45 podľa mňa to nie je od témy, ale dosť k veci ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahoj mozes poslat aj mne info o realizacii co ti robili?
Odpovedať
hmmmm ale to bude celkom pálka, netreba tomu prispôsobiť aj samotný projekt? taká záhrada sa asi nedá dorábať časom, či?
Odpovedať
Profilova fotka
@krahuliatko musí na to byť pripravená statika, to ostatné sa dá robiť neskôr. Pri použití suchomilných rastlín a dobrej skladbe vrstiev nemusí byť až tak ťažká, pri použití závlahy sa tiež dá hmotnosť znížiť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
K tejto téme môžem doplniť aj náš článok http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... Verím, že niekomu pomôže, aspoň čo sa týka základných informácií (realizácia, starostlivosť, podmienky pre založenie zelenej strechy...) :-)
Odpovedať
@pekne_byvanie Osobne mi to nejde otvorit. Neviem z akeho dovodu :-)
Odpovedať
@frina05 nie si sama :/
Odpovedať
@frina05, @cincila11 tak skúste takto napriamo :-) https://www.doma.sk/stavba/zelena-str....
Odpovedať
Najprv k teme, mam extensivnu strechu, zatial po 3 rokoch je to bezudrzbove, nelutujem :-) Sem tam nieco priveje vietor, daku "burinu" ale vacsinou taku peknu. Ono to slnko v lete vypali a preziju len sukulenty. @stowasser Chcem sa opytat mas nejake foto, tej terasy s tou zelenou strechou. pokladal si to na terciky, alebo nejako inak? Aky mas povrch Fatrafol/EPDM? mozes aj IP. Dakujem.
Odpovedať
@rimor povrch fatrafol, zelena strecha je v bednickach polozenych na geotextilii, drevena terasa este nie je dokoncena, dreveny rost je polozeny na betonovej dlazbe, ta je polozena na kuse plastu a podtym je odrezok geotextilie, foto zial nemam
Odpovedať
@pekne_byvanie to je fajn, kukala som ďakujem :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobrý den vedel by mi niekto cca povedat okolko % sa navysi rozpocet na stavbu v pripade zelenej strechy? Ide mi o izolaciu a statiku.... Silno nad tym uvazujeme. Co som pozerala realizacia strechy bez izolacie je 20-40€ m2 co by sa celkom dalo ale to ostatne okolo toho poradte dakujem :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?