Zelená strecha-izolácia

Profilova fotka
Dobrý deň, viete mi odporučiť firmu, čo robí zelené strechy, alebo izolácie rovných striech? Ďakujem
Odpovedať
Chcete zelenu strechu alebo izolaciu?
Odpovedať
@melleus skúste Branislas Siklienka a firma Sky Gardens - je dosť viditeľný v médiách a pekne vie o strechách rozprávať (a predpokladám,že ich aj spraviť) alebo firma One Earth - zelené strechy... komunikoval som s obidvoma na fb, zdá sa, že sú ok. Alebo si ju spravte svojpomocne, na youtube je kopec videí...
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za odpoveď, aj za odporúčania, skúsim to upresniť, mám zelenú strechu, potrebujem ju skontrolovať, pretože zateká.
Odpovedať
@alexandra_fricova robili ste si ju svojpomocne alebo ste ju davali robit?
Odpovedať
@alexandra_fricova a aku mate izolaciu pod zelenou strechou? Fatrafol alebo epdm alebo nieco ine?
Odpovedať
Profilova fotka
Robila ju firma, ktorá stavala dom a už s ňou nechcem mať nič spoločné. Aá izolácia je pod strechou netuším, lebo niečo iné je v projekte napísané a čo je v realite je otázne.
Odpovedať
@alexandra_fricova Uff, ale keď je dom v záruke, tak by som to najprv predsa len skúsil s tou firmou... Ak nechcete s nimi už naozaj nič mať, tak zavolajte na obhliadku (hoc aj im preplatíte náklady spojené s obhliadkou) napríklad túto firmu One-Earth... oni robia aj hydroizoláciu aj zelenú strechu... viete poslať nejaké fotky strechy a miesta, kde zateká? či je to niekde po krajoch strechy alebo máte na streche nejaké strešné okná alebo vpusty?
Odpovedať
Profilova fotka
@melleus Ďakujem, pozierm One Earth. Dom už asi nebude v záruke, už je to takmer 10 rokov postavené, ale tak dúfam, že by mal mať dlhšiu životnosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, skusim sa spytat tejto diskusii kedze to suvisi. Urobili nam v lete strechu a na jar by sme tam chceli dat zreazlizovat zelenu strechu. Momentalne nam vsak na niektorych miestach stoji voda a neviem ci je to ok. Ukazoval som to realizatorovi ci to takto ma byt a odpoved z jeho strany bola, ze sqa to da opravit, ale ze stojata voda tej izolacii nevadi prave naopak este ju aj chrani. Ze dokonca su ludia, ktori si vypuste davaju naschval vyssie, aby im tam vzdy ostavala voda stat. Vdaka
Odpovedať
@jamur budú ti pod zelenú strechu dávať takú retenčnú vrstvu, ktorá zachytáva vodu... Akákoľvek vrstva (štrku, strešného substrátu...) predlžuje životnosť hydroizolácie v porovnaní s tým, keby si vystavoval hydroizoláciu počasiu (slnko, dážd, mráz, vietor...).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?