Zavitove tyce vo venci

Profilova fotka
Ako najlepsie pripevnit zavitove tyce (16 mm) pre pomurnice v salungu vo venci.Ako ste to robili?Budem rad za kazdu odpoved.
Odpovedať
@maluchm mne ich davali rovno do betonu led betpnovali veniec.
Odpovedať
My sme to robili dvoma sposobmi: 1., Privarili sme o ocelovu vystuz venca 2., pouzili chemicku kotvu Dolezite je ale koniec zavitovej tyce zapilit pod uhlom (podobne ako je upravena napr. injekcna ihla) - v pripade ak to nebude privarat o vystuz.
Odpovedať
@maluchm skus vyhladavanie, najdes aj fotky
Odpovedať
@maluchm ja som to privezoval do armatury, ale predtym som na koniec tyce, ktory siel do betonu navaril kusok roxoru a tym som vytvoril T-cko
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali navarene zavitovky na pasovine a to sme privazovali o vystuze vo venci
Odpovedať
Profilova fotka
@maluchm úplne stačí zatlačiť do čerstvého betónu, kotviaca dľžka pri hladkom povrchu je asi 30 priemerov, závitový je drsnejší. A nedávajte po metri, stačí 1,5-2m. To, čo dnes stvárajú na stavbách nemá žiadne odôvodnenie. Pri dobre navrhnutom krove by tam vôbec nemuseli byť, teraz slúžia tesárom na udržanie priamosti a ukotvenie počas montáže krovu. Robili sme 20m gotickú vežu, kde nebolo žiadne kotvenie a stála viac 400 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 diky za odpoved
Odpovedať
@maluchm my sme ich pridratikovali k armature - ku strmienkam a na koniec sme dali maticu a podlozku a tým zabrániš prípadnému vybratiu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?