Zateplenie strechy - hydroizolácia

Profilova fotka
potrebujeme poradiť, ideme zobytňovať podkrovie a zateplovať šikmú strechu. Strecha bola rekonštruovaná pred 17 rokmi v zložení : šindel, terapapier, plné debnenie, krokvy. Viete mi poradiť, ako mame vyriešiť hydroizolaciu a umiestniť difuznu foliu ? či dať foliu medzi krokvy s 3 cm vzduchovou medzerou, alebo obaliť celé krokvy (to nam radí odborník z Isoveru ). Na šindel budeme dávať plechovú škridlu, môže v tomto prípade šindel pôsobit ako hydroizolácia a difuznu foliu nemusime vôbec dávať?
Odpovedať
@akova ja by som vytrhal šindel aj s plným debnením, na krokvy by som dal poistnú hydroizoláciu, kontralaty a debnenie pod plech
Odpovedať
@akova vyhádž šindel, na debnenie daj poistnú hydroizoláciu, podložku pod plech a na to plechovú krytinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@akova na šindel môžet položiť izoláciu a na izoláciu plech. Šivdel bude ako parozábrana.
Odpovedať
V tomto prípade to nie je také jednoduché ako by sa zdalo. Komplikuje to terpapier, ktorého faktor difúzneho odporu treba poznať. Ľudovo terpapier totiž môže v skutočnosti byť lepenka A400SH, cez lepenky R s posypom, ktoré sú hrubšie až po S asf. pás. Už tá najobyčajnejšia ma faktor cez 3000 a kľudne tam môžeš mať niečo okolo 9000, čo už je dosť. Dalo by sa to eliminovať poctivou parozábranou pri vnútornom povrchu, ale stále je tam vážny problém uzatvorenia dreva (krokiev aj horného záklopu) medzi dve fólie , čo môže spôsobiť degradáciu. Bez riadneho a realistického spočítania kondenzácie v celoročnej bilancii to nepôjde a tiež bez poctivej realizácii parozábrany. Ad hock bez výpočtu, by som menil terpapier za kontaktnú - vysoko difúzne otvorenú fóliu. Či to však stojí za to, ťažko cez DF posúdiť. V každom prípade to však treba navrhnúť a zrealizovať tak, aby bola kondenzácia v miestach zabudovaného dreva vylúčená.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?