Zatekanie zo strechy

Ahojte, chcela by som sa spytat na vas nazor ( najlepsie aj nazor nejakeho odbornika) na nase zatekanie vzhladom na to, ze 'nas strechar' povedal, ze je zle polozeny sindel a 'strechar predavajuceho' tvrdi, ze chyba je len v rynach.
Odpovedať
Profilova fotka
@kpucmura ty joooo ja tam vidim Pannu Mariu :D senziacia pre TV !!!! a este aj placuca :D :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto haha až po prečítaní Tvojho príspevku som si všimol, že je tam nejaký ksicht, volajte markízu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som volal tomu kto to sfušoval, aby si to prišiel opraviť
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, niečo podobné sme opravovali. Zatekalo v úžľabí oblúkového vikiera, neboli dobre spravené spoje. Na prvý pohľad sa zdá na obrázku, ako by bola na konci úžľabia diera.
Odpovedať
@suffo no, nieco take vravel aj jeden pan co sa bol na strechu pozerat, vravel nieco o kratkom plechu. najhorsi je roh na z prvych 3 fotiek, ale tecie po celom obvode strechy
Odpovedať
Profilova fotka
@kpucmura Dám sem link, čo sa tam robilo http://www.strechy-tesari.sk/rekonstr... . Sú to staršie fotky, ale dala sa tam daľšia vrstva šindla a na okná sa nabili drevá a nový dlhší plech šiel. Teraz im to už nezateká.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den to vypada na spatne vytazeny okapovy plech do zlabu,haky jsou prilis natlacene na fasadu,zadni strana zlabu by mela byt o neco vys nez predek zlabu,bohuzel to chtelo fotku ze strechy aby byl videt presahy oplechovani,vyfotit spoje zlabu jestli nejsou spatne zaletovane
Odpovedať
Ci to su zlaby alebo zle ulozeny sindel , je to urcite chyba strechara , ja pri kazdej streche ponukam oplechovanie prednej casti , voda ktora sa odraza od zlabov splava po plechu dole . Nie som zastanca sindly , treba je menit uz po 12 - 15 rokov. Vyrabane dnes mali by vydrzat viac , okaze sa za nekolko rokov.
Odpovedať
Súhlas s mili3478. Problém vidím najskôr v oplechovaní. Na tom sa zhodneme asi všetci???!!! Toto by si mal zaplatiť strechár.
Odpovedať
problem je, ze strecha uz ma cca 10 rokov a neviem ci si predavajuci pamataju, kto im strechu robil a hlavne si myslim, ze sa im uz na to nevztahuje zaruka
Odpovedať
V tom prípade už len nájsť nového majstra, nakoľko záruka na práce už zrejme po tak dlhom čase neobstojí.
Odpovedať
Profilova fotka
Nebo podsunout pod stary okap novy,vytahnout ho vic do zlabu ,ele to nejde lehce nebot je pribity,ale uz jsem to delal je nutno odstrihnout starou okapnici
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Kupovali sme pred časom holodom od "developera". Jedna z vecí, ktorá bola odfláknutá sú zatekajúce podhľady pod strechou robené z OSB dosiek. Boli to pozrieť skutoční strechári a problém bol v poslednom rade škridiel, ktoré boli zle založené - zhotoviteľ to potom v rámci našej reklamácie riešil ich povytiahnutím o 4-5 cm ku rýnam aby dažďová voda nestekala pomedzi. Dnes sme zistili zatekanie na iných miestach, akoby to niekto oblial. Drevené laty skryté pod poslednými škridlami sú na týchto miestach vlhké, vyznačil som to na fotkách. Už máme z "developera" nervy , nechceli nám na jeseň urobiť fasádu, kým to nevyriešime. Vopred ďakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
Jeden z problémov môže byť, že podbitie tesne natlačili na plech. Druhý problém vidím, že máte dosť nízky sklon a škridlu málo vypustili do žľabu. Pri nízkom sklone tečie voda spodkom trocha späť (mokrá spodná lata). Riešenie: dá sa nabiť plech na poslednú latu a pustiť ho do žľabu.
Odpovedať
@suffo Pravda,máme dosť nízky sklon strechy - bungalov. Čiže treba dorobiť odkvapový plech ? Dať ho pre istotu po celom obvode domu ? Našiel som popis , ako vyzerá napojenie strechy a odkvapov u jedného slovenského výrobcu - foto. Ako vidno má až 2 rady odkvapových plechov nad sebou, má to zmysel ?
Odpovedať
Profilova fotka
@marianx Keď to dáte, tak to musíte po celom obvode. Čiže škridlu vysunúť dole vrabčáky, hore plech a zas nabiť vrabčáky. Bežne sa to nerobí, ale pri veľmi malých sklonoch, alebo z nejakého dôvodu, keď je menší presah krytiny do žľabu. Týmto sa akurát vyrieši to vlhnutie lát, ale to tečenie na fasádu asi nie. Aký máte sklon?
Odpovedať
Sklon podľa projektovej dokumentácie je až 25 stupňov, na fotke to možno tak nevyzerá. Kedže nám vypustili posledný rad škridle do žľabov, iné riešenie okrem dorobenia odkvap.plechov asi nie je ? Potrebujeme vyriešiť hlavne zatekanie podbitia ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ak má strecha 25°, tak by sa tam nemala voda dostať, max nejaké kvapky na folii z pár. V tomto prípade by ten plech pomohol, ak je problém vtom, že málo vypustili škridlu. Voda by vám zo škridle pomocou plechu stekala do žľabu a nie na podbitie.
Odpovedať
Ďakujem mockrát za radu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Zdravim @marianx chcem sa spytat ci a ako sa vam podarilo vyriesit zatekanie podhladu mam rovnaky problem na terase
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?