Zatekajuca strecha

Zdravim... na dome u rodicov sa nam objavil taky problem a to to ze nam zacala zatekat strecha. Jedna sa o rovnu strechu a miesto kde to zateka je pri komine. Vedel by mi niekto poradit co mam robit? :-| Strechu nam menili pred 10-15 rokmi. Nikde v okoli komina som si nevsimol ze by bola diera... co som si vsak vsimol je ze na komine je povipadavana sparovka medzi tehlami.... moze to sposobovat aj to? Prepacte mozno za blbe otazky ale o tychto veciach nic neviem. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@rado73 nedavno som sa s tym stretol a problem bol presne v tom že bol neomietnuty stary komin a fugy medzi tehlami... skus normalne hodit na komin nejaku 3 ku nobasil a zatiahnut klebrom ... len bude treba napenetrovat resp natiahnut nejaku fasadu lebo kleber je nasiakavy a uvidiš či to pomože... na začiatok je to podla mna najjednoduchšie a najlacnejšie riešenie
Odpovedať
Profilova fotka
@rado73 moze to byt vselico. Voda je previt. Miesto zatekania nemusi byt vzdy nad zatecenym miestom. Voda si najde cestu kada tade. Skus zacat tym kominom..
Odpovedať

Odpovedať
@rado73 presne ako pisu kolegovia vyssie, suhlasim s tym, ze by si mal zacat tym kominom a zabezpecit tie fugy medzi tehlami, moze to tiect aj tade, ale aj inde ako pisal richard, no zacni na komine..
Odpovedať
tak ako píše marco1018 ste to robili pred 5-rokmi a je pokoj, dali sme nobasil 3 cm , tak aby preprečnieval cez striešku komína, ostierkovali a bolo.
Odpovedať
Dalo by sa to poriesit nejak dočasne že by som tam do tých špár dal stavebné lepidlo vysparoval to a na jar to dal do poriadku kompletne...na inej stránke mi tiež radili to odmietnuť alebo oplechovat. Chcem tam kúpiť aj plechenne striešky nad tie komíny.
Odpovedať
Ten fľak je tesne pod komínom? Mne sa to nezdá, lebo to v rohu vyzerá na kondenzáciu a to nižšie tiež nevyzerá na zatekanie zo strechy. Komín zatiaľ nezatepľuj, lebo si prirobíš problémy s vrchom komína. Tým, že to riadne vyfuguješ a asf. lepenku okolo komína aj s plechom následne natrieš napr. gumoasfaltom, nič nepokazíš.
Odpovedať
@kntsz áno tesne pod komínom...to v rohu som si tiež myslel že je kondenzacia no a to na tej stene bude asi len od komína...v tých miestach bola pôvodne mala prasklina..pred dvomi rokmi som potom maľoval a tu prasklinu premaloval teraz keď to začalo zatekat tak to najskôr začalo presne v miestach kde bola ta prasklina.
Odpovedať
Takto to vyzeralo keď to začalo
Odpovedať
Takto to vyzeralo keď to začalo zatekat.
Odpovedať
Profilova fotka
To je lepenka na plechu?
Odpovedať
@rado73 pravdepodobne to bude tou sparovkou. komin by si mal omietnut a uvidis, ci ti aj potom bude zatekat. no nemalo by.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@muska414 to nám spravili takto keď nám menili strechu
Odpovedať
Dnes som vyskrabal tu uvolnenu sparovku a malta pod ňou bola mokrá a rozdmolena tak som to vyskrabal...nechavam to ešte preschnut a večer to natrem penetrakom medzi sparami. Zajtra tam chcem dat novú maltu a vysparovat to po obvode kde sa spája komín so strechou to zatmelit a okolie komínu ešte natret tekutou lepenkou. Dnes som očistil vrch komína od machu a v jednej rule bol tiež mach tak som to dal všetko preč...este chcem poriesit striešky. Mal by som podľa vás ešte niečo spraviť?
Odpovedať

Odpovedať

Odpovedať
Vcera som poskodene casti vysparoval...a dnes to okolo kominu zatmelil tak dufam ze to bude stacit. Ten tmel som dal aj na miesta kde som si myslel zeby mohla zatekat voda. Uz mam aj objednane striesky... nikdy som nic podobne nerobil... neviem ani ci to mam spravne spravene ale fakt dufam ze to pomoze.
Odpovedať
Tak nam to zateka aj nadalej.... okolie komina som ponatieral gumoasfaltom. Bol sa na to pozriet aj strechar... vravel ze by to opravil a okolo komina ponaliepa este ipu... avak nam povedal ze sa ozve ale uz sa neozval a prestal nam dvihat telefon. Sused co robil opravy striech mi este povedal ze to moze byt aj prasknutym kominom. Takto nam to momentalne zateka... flaky sa uz objavili aj vo vedlajsiej izbe. Uz fakt neviem co stym robit a koho zavolat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@rado73 Ahoj,tak ako si dopadol - podarilo sa opraviť ? Podľa mňa to bol ten prasknutý komín.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?