Záruka na strešnú krytinu

Profilova fotka
Zaujimalo by ma, ci take nieco ako 50rocna zaruka na skridlu a 15rocna na prislusenstvo vobec existuje a je realne uplatnitelna. Lebo ked citam na co vsetko sa zaruka nevztahuje (konkretne Terran), tak mam pocit, ze sa nevztahuje vlastne na nic...
Odpovedať
zaruky tolkych rokov -marketing radsej daj osvedčenu krytinu nie čo v stodole robia 50 rokov vydrzi betonova alebo eternik
Odpovedať
Jedina zaruka ktora je realne podlozena niecim, je ta od Bramacu. Tych 30 rokov na stresnu krytinu a 15 rokov na stresne prislusentvo davaju na zaklade testovania krytiny vo veternom tuneli (vplyvy extremneho pocasia) a testu odolnosti (aku vahu krytina unesie). Ostatne zaruky funguju na dobrej konstelacii materialu..ak je krytina standardne dobra, co by mala byt - tak by mala aj vydrzat tych 50 rokov a clovek by si tym padom mal vediet takuto zaruku v pripade potreby vymoct.
Odpovedať
@rebecca363 :) Ľudia sa proste nezobudia nikdy :). Rebeca, ty si na tomto svete na to, aby si si "vybrala", prišla a zaplatila. Ostatné veci vôbec nerieš, zbytočne sa tým zaťažovať :). Napr. čítaním "záruky" Terranu si prišla o koľko času svojho života? :) Ale teraz vážne, na niečo, čo by čo i len vzdialene pripomínalo záruku, v prípade Terranu zabudni... A to si ešte iba čítala, praktické skúsenosti s reklamáciou..., to by sa ti asi zrútil "demokratický" svet :) a to by nerobilo dobrotu :). Akonáhle prevezmeš dodávku Terranu, tak ako to chodí v komédiách, si v tom sama :)).
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 Ty mas nejake konkretne skusenosti s reklamaciou Terranu ked tak presvedcivo pises???
Odpovedať
@jozefsim13 staci, ze ti strechari nedaju kontralaty 5x5 a uz mas po zaruke.dnes som to prave riesil.
Odpovedať
@rebecca363 to zaujima aj mna @beginner7 no co si reklamoval?
Odpovedať
@jozefsim13 ale tak je to zo vsetkym , vsetko sa skuma v laboratornych podminkach , auta , elektronika vsetky energeticke stitky sa vyhotovuju na zaklade laboratornych testov ,...
Odpovedať
@rebecca363 Nežartuj :), ja len presvedčivo píšem, skúsenosti nemám vôbec žiadne :).
Odpovedať
@originalx Ešte stále riešiš tú strechu? Strechári o nejakých podmienkach záruky ani nechyrujú..., resp. možno aj chyrujú, ale je to taká znôška blábolov, že sa na to vyprdnú hneď v zárodku a proste neriešia :)... V tomto zavšivenom systéme si už každý robí čo chce..., začne vyrábať..., potom si vytvorí "normy", ktoré odobrujú všetky jeho možné prešľapy a naopak postihujú zákazníka za prkotiny, ktoré so samotnou "kvalitou" produktu nemajú nič spoločné... a potom príde zákazník žijúci svoj "demokratický sen" a chce niečo reklamovať... :).
Odpovedať
@beginner7 vcera tu bol na obhliadke z bramacu a dal zapravdu mne, ale povedal aby som sa so strecharmi dohodol ako to opravia.nechcel sa do toho montovat. Bol tu spolu so strecharom na mojej stavbe a mna ani nezavolali, prisiel som tam neskor, ked uz asi boli dohodnuti...strechari si stale tvrdia, ze strecha je v poriadku.dnes ju mali prist opravit a ani nevolaju, ze pridu, takze seru nato.zaruku mi bramac neda, lebo nemam kontralaty 5x5cm ale len 5x4 ako davaju vsetci.strechar sa robil blby, ze o nicom takom nevie a bramacak mu tvrdil ved uz 15 rokov to na skoleniach hovorime a je to aj v technickom liste.
Odpovedať
@originalx Čím ti dal za pravdu? :) Že tie laty sú naozaj 4x5 a nie 5x5? Na to si ho hádam volať nemusel :). Skôr by ma zaujímalo, čím zdôvodnil, prečo dávajú záruku pre 5x5 a pre 5x4 už nedávajú... Ale netráp sa pre to, ak by si dal aj 5x5 laty, tak nesplnil by si nejakú inú podmienku "záruky"... :). Sused si sám na strechu netrúfol, tak si zavolal uja, ten prvé čo urobil, tak projekt strechy chytil a hodil do koša a postavil ju tak, ako ich už postavil x..., sused ušetril dosť na dreve tým, že mu to ujo postavil na normálne prierezy reziva, nie na tie predimenzované v projekte a keďže dával krytinu mediterran, tak nejakým plnením podmienok "záruky" sa vôbec nezaťažoval :)..., myslím, že keď si tie podmienky niekto prečíta, tak mu musí byť hneď jasný dôvod, prečo sú také, aké sú... Ale to platí pre všetko dnes, tak sme si to "zariadili" :).
Odpovedať
@beginner7 no uznal, ze je strecha kriva a zle vymerana. Kontralaty 5x5 sa davaju koli odvetracacej medzere aby bola strecha optimalne odvetrana.4cm je pre nich malo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx Som myslel, že ten rozmer 5x4 je problém, nie medzera..., veď keby dali tú 5x4 kantom, tak tá medzera 5cm tam zostane zachovaná.
Odpovedať
@beginner7 nemoze sa dat kontralata na kant. Tiez som to chcel aby to tak dali.
Odpovedať
@originalx :) A prečo? Takto strechu nikdy nepostavíš :). Ale netreba to riešiť, napr. v projektoch býva, že krokvy sa kotvia na pomúrnicu železnou pásovinou 50x3 (dajme tomu...)..., nevidel som nikde vo svojom okolí, že by to niekto tak robil, žiadna partia... V projekte budeš mať zavetrenie strechy pásom 40x2..., platí to čo v prvom prípade, nikde som to nevidel robiť... Počítam, že ani tebe to tak nerobili, takže hoci by si dodržal všetky podmienky "záruky", ak by prišlo na lámanie chleba, tak ti to je platné ako kancovi cecky :), ako sa vraví, lebo nemáš strechu postavenú podľa schváleného projektu..., čo budeš riešiť potom? To máš ako s poisťovňou..., zákon je vždy na strane "podnikateľov"...
Odpovedať
@beginner7 kontralaty vobec neriesim. Kaslem na jejich zaruku.
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy si bude vzdy tvrdit to svoje :)
Odpovedať
@filipe1 ano samozrejme, ze dnes sa vsetko testuje. No ci sa ti to paci alebo nie, Bramac je na Slovensku jediny vyrobca striech, ktory na svojich vyrobkoch robi seriozne testy, preto je aj ta zaruka trosku z ineho sudka ako cisto marketingova 50-tka od Terranu.
Odpovedať
@jozefsim13 jak povies Bramac je najlepsia.... Aj mercedes je najlepsi....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?