Zamena difuznej folie

Caute, chcel by som od vas radu. Robim si svojpomocne malu chatu 2x 30m2 a problem u nas nastal taky ze sme omylom na strechu ako difuznu foliu nainstalovali nekontaktnu. Pod nu ma ist hned izolacia medzi krokvi. Takze sa bude dotykat folie. Preto by som vas rad spytal ci tu difuznu foliu treba strhnut, nahradit kontaktnou alebo nechat tak? Skladba strechy z exterieru je asfaltovy sindel, lepenka, osb doska, difuzna folia, krokvi a izolacia medzi krokvi, parozabrana. Podkrovie bude obyvatelne. Viete mi poradit co s tou nekontaktnou difuznou foliou? Dakujem.
Odpovedať
@mass55 Dopytoval by som na Vasom mieste o radu vyrobcu folie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mass55 prvá odpoveď mi neprešla tak znovu stručne: nič tam netreba meniť ani dávať , aj táto je tam zbytočná.
Odpovedať
@jan45 Ako myslis zbytocna? Lebo ked sa bude dotykat ta folia izolacie, vznikne kondenz ak prejde para do izolacie. Nie je lepsie ju dat uplne dole?
Odpovedať
Profilova fotka
nie, tá fólia mámať funciu poistnej krytiny a tú prebrala lepenka . Pri dotyku s poistnou krytinou vzniká priesak a dažďová voda preteká do izolácie, Ak sa tam má zrážať para , tak je na prd.....celá izlácia.
Odpovedať
Profilova fotka
nie, tá fólia mámať funciu poistnej krytiny a tú prebrala lepenka . Pri dotyku s poistnou krytinou vzniká priesak a dažďová voda preteká do izolácie, Ak sa tam má zrážať para , tak je na prd.....celá izlácia. Na to je predsa projket, tot sa nezhlába z hlavy, prečo tu ja píšem?
Odpovedať
@mass55 to je skladba podla projektu? Tiez si myslim, ze ta folia tam nema absolutne ziadny vyznam, v tej skladbe su ovela zavaznejsie chyby.
Odpovedať
Profilova fotka
@mass55 Ak je to nekontaktná fólia dá sa urobiť pomocný rošt modzi krokvi cca 2cm hrubý, z tenkých latiek každých 15 - 20 cm jedna vodorovná latka a vata sa nebude dotýkať. Ale ako je napísané hore tá fólia je tam zbytočná, je difúzna ale kde bude pre prepúšťať tie vodné pary do OSB dosky ktorá je sama o sebe parobrzda alebo do tej lepenky nad ňou. Musíš si dať záležať a poriadne urobiť parozábranu, ináč to môže byť problém.
Odpovedať
@martosko Dakujem ti moc. Ale asi bude lepsie dat tu nekontaktnu difuznu foliu dole pre pripad ze by sa tam nahodou para dostala ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@mass55 nie, fóliu skladať dole nemá význam. Podstatné je spraviť parozábranu bez chýb. (Ak sa vlhkosť za parozábranu dostane jej odvetraniu bude brániť OSB doska.) Vzhľadom na to že je to chatka by som si z toho nerobil ťažkú hlavu....ideálne bude v zime si tam nespraviť "saunu" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mass55 Ak ju dáš dole a dostane sa tam nejaká vlhkosť tak sa para dostane po OSB dosku možno po lepenku, čiže o jednu vrstvu ďalej čiže v tom asi nebude veľký rozdiel.
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym za odpovede. Ak spravne rozumiem, tak aj kebyze tam ta folia nie je, tak v styku OSB a izolacie tiez vznikne kondenz ak tam prejde vlhkost. A tak ma napada ze je lepsie aby presla aspon vlhost medzi OSB a lepenkou ako Izolaciou a OSB.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?