Z coho spravit striesku nad vchod

Zdravim Vas. Nemam vykonavaci projekt a tak riesim otazku, z coho spravit striesku nad vchod v tvare L tak, aby nebola tepelnym mostom. Moze to byt cele z osb dosiek, alebo je lepsie spravit zvislu cast z muriva, a vrch z osb? A ako to ukotvit, aby to ukotvenie neprenasalo chlad? Strieska by mala byt take nieco, ako na prilozenom obrazku.
Odpovedať
Profilova fotka
@wilder01 Rieš to ako samostatný objekt oddelený od domu. Môže to byť oceľová konštrukcia - nosná, votknutá do samostatného základu, obložená drevom alebo drevoplastom ( bezúdržbový materiál).
Odpovedať
@laco17 ano. Kazdopadne to chcem riesit ako oddelene od domu. Vdaka
Odpovedať
Sused ma nieco take zo skla cele L ko
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som to videl a vacsinou to riesia sklom
Odpovedať
To musi byt ale tazke a drahe. Ale dizajnovo urcite zaujimave.
Odpovedať
Profilova fotka
dizajnovo velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@wilder01 celkom zaujímavá otázka - aj nás to čaká... u nás mala byť strieška nad vchodom realizovaná spolu so samostojacou garážou a strieška z domu má byť spojená s garážou. Zatiaľ sme neriešili ako to urobiť, garáž sa bude robiť na jar, no zaujíma ma to :-) @laco17 nedá sa to urobiť napr. betónovým stĺpom alebo konštrukciou oceľovou a obloženou osb doskou a na nej kleber sieťka farba? len ako spojiť tú oceľovú konštrukciu s domom? napr. na L profil?
Odpovedať
Profilova fotka
takéto niečo http://www.modrastrecha.sk/blog/radul...
Odpovedať
Profilova fotka
@mitzekatze Aj tak sa dá. Nikdy netreba spájať dva rôzne objekty bez dilatácie. Tú striešku treba riešiť na samostatných základoch a vynechať dilatáciu (medzeru) - zvislú môžeš zatmeliť (alebo kryciu lištu) a vodorovnú prekryť lištou zabudovanou do steny domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?