Vysoka strecha, vysoka cena ?

Strechar mi ponukol cenu, za 140m2 krov a krytina, Ackova strecha, ak bude pomurnica vo vyske 100cm nad podlahou, tak 2500eur, ak by bola vo vyske 175cm, tak 3000eur a asi aj viac. Mysltie, ze je tato cenova politika normalna? Urcite chapem, ze potom potrebuje lesenie technicky vsade, aj pri pomurnici, ale aby sa to predrazilo o 500 alebo mozno aj dvojnasobok? Nezda sa vam to prehnane? Ide o to, ze keby je pomurnica len na 4.rade muriva, podkrovie by bolo znacne znicene, preto viac radov. pre info, je to 30stupnova strecha, rozpatie 6,5metra, cize max vyska strechy by mala byt okolo 4metrov . Vdaka za postrehy ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie sa ho opytaj ktora položka sa tam zvýši ak bude pomurnica vyššie ak to bude lešenie zaobstaraj si ho sam... určite nebude stát 500 E na nejaky tyžden... čo tyžden taky krov musi mať hotovy za den a potom už žiadne lešenie nepotrebuje
Odpovedať
@weggie asi potom budu pouzivat nejaky mechanizmus na vynasanie materialu a ten bude asi stat 500€ za zapozicanie.to ti mal zdovodnit.
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie ak spravne chapem, tak pri vyske 100 cm lesenie nepotrebuje, ale pri vyske 175 uz ano. cize teoreticky potrebuje o 75 cm lesenia okolo pomurnice viac. sak to su tri ytongy na sebe a dosky nato... ale moznoze nieco ine je problem. ak je to ale problem s lesenim....tak si davam otazku, ze aka je to firma, co robi strechy a nema lesenie? opytaj sa, preco sa cena navysi o 25% ...je to dost.
Odpovedať
@originalx ano, hovoril ze treba viac ludi @martin153 problem moze byt aj pri vrchoel strechy, 400 vs 300 cm (orientacne), sice on pocital 480, ale to je blbost, geometria nepusti, pravouhly trohuolnik, 320cm strana b = 320cm, uhol A = 30st (28 mozno) = vyska (c strana) = 185cm vyska , cize 200+185 = 385, neviem ako dospel k 480, sice ano, este krytina.. preto orientacne 400.. tam uz asi nieco potrebuje, o stale je to o 1 meter navyse snazim sa ich pochopit, urcite je to navysenie nakladov, otazne je len, ci az o tolko. Okrem reci, ze to bude o x paliet ytongu navyse, a x zateplenia navyse, a ze pri elektrickom kureni mi staci 25cm v strope (sikmine), (planujem 40), a ze ak chcem vysoku strechu znizit SDK, ten prazdnny vzduch budem vyhrievat a ze ak je SDK nizsie o 60cm, musim tam dat 60cm vlny, nemozem len 40!, (SDK chcem pod veniec), a potom vysoke lesenie na fasadu (v tomto maju pravdu, musim uznat), ale zvysok su argumenty velmi divne, vzduch v dome aj ked je ich o 20m3 nevadi, ked je izolovana strecha, naopak, 25cm fukanej do sikmin, no neviem, to si na triko nevezmem, pri elektrickom kureni. ytong navyse, ma pravdu, ale to je cena obyvatelneho podkrovia. odstrasil ma, ze to dam 10-12 tisic navyse, ak to dam o ten 1 meter navyse, to podkrovie. no niektore argumenty ma recht, ale niektore mi pridu, velmi velmi divne, az nepresne. zial ten dom nemozem znizit, inak si znicim podkrovie, taky je podorys, bavil som sa o tom aj s projektantom a ten chytil take nervy, ze hned zavolal svojmu kamaratovi a dal mi ho k telefonu, nech si s nim zjednam stretnutie - realizator, stavebna firma. tak ja neviem, ci sa boja vysky, alebo co.. 1 meter hore dole, resp skor vyssie.. urcite by som prikyvol na 2-3 stovky navyse, ale 5 A PRIPADNE VIAC, to mi pride uz take tahanie penazi "ved chce vysoky dom, tak na to ma" - a to nehovorim o oknach, ktore nebude kam dat, do sikmin. maju tam byt 2 spalne a kupelna. nechcem kazde okno nahradzat stresnym, hovorim mu ze prehrievanie a on ze to je kravina, ze ved rolety (no ale co stoji tienienie??? raz to co okno?) okrem toho, co som velmi sklamany, veniec chcu urobit nepreruseny, dozor aj projektant tvrdia , ze moze byt preruseny. strechar chce dat veniec na 4. rad a potiahnut popod okna. opacna trana tvrdi, ze staci tahat k oknam a potom len nadprazie, tj.nad okna veniec.. strechar ze toto zdlhave a spomaluje to prace (predrazi). cize neviem, znacne komplikovana komunikacia. tak bud si najdem fakt ineho rezlizatora, alebo mozno ked mu nedam na vyber a ponuknem 2700, tak zoberie.. (aj ked pod 3000 asi nepojde). ale zajtra sa stretnem s dozorom, co si o tom mysli - on tiez s vyskou suhlasi, lebo nizsie by urobilo viac komplikacii.
Odpovedať
@weggie ved sa s nimi dohodni na cene. 3000€ je bezna cena za pracu na komplet strechu 150-250m2. Daj im tych 2500€ a ked nezoberu zavolaj inu firmu, je ich dost.
Odpovedať
@originalx no je to obec sekule, hovoril mi ze v MA by dostal 3000, ale radsej pracuje v obci (dochadzanie), preto 2500, ale to s tou nizsou variantou, tiez sa mi zda, ze 3000 je este akceptovatelne (aj odkvap tam je, myslim), aj ked asi na hrane, no keby to mam bez problemov, tak potom si myslim ze OK, alebo zle rozmyslam ? zmluva o dielo by nemala asi chybat potom vsak ?
Odpovedať
@weggie ved si daj zakazku na dopytovy portal a uvidis ake budes mat cenove ponuky. Ja som mal asi 25 cp na komplet strechu v cenach od 8000- 15000€ a vacsinou praca bola +- 3000€. Vybral som tu najdrahsiu a urobil som chyby- fuserina. Ak vies ako robia a su dobri tak ich nechaj to urobit a cenu dohodni na nejaky kompromis. 3000€ im nedavaj, to by si bol ovca. Zmluvu o dielo si daj a daj tam vsetko, lebo potom pri plateni byvaju problemy, aj zmluvne pokuty a nedodrzanie terminov.
Odpovedať
@originalx no, problem tych CP je, ze oni ako keby surovo ingnoruju moj dopyt, davaju tam to, co nechcem, nepolozkuju to ako chcem, pripadne nedaju tam nieco, co neviem ze tam ma byt. napr, niekto frezuje ESP a niekto nie, potom su tie pehy na fasade (strechar mi to povedal, ze preto to on frezuje) napr, jedna firma (c projektant poradil) dala strechu za 15000eur. cez tychto to mam krov 2000, krytina 2500, praca 3000, som na 7500, plus odkap som na 8200, plus urcite nejake blbosti som na 8500, ale stale velmi daleko od 15000. neviem ci do tych 15000 dali zateplenie, a ake.. proste tieto polozkovania ma velmi nebavia, lebo to su dohady na dlhe lakte.. no haldam referencie od lokalnych ludi, on sa tvari ze vie co robi, investuje do mna pomerne dost casu (trpezlivost), ale obcas mozno skusa, deku mi zalali za 130eur, mali za 100eur, ale betonarka meskala, chapem, ze ich den as tym pokazil, boli 4kusy chlapov. ponukli aj to, ze namiesto 400eur veloxu mi to zasaluju a dosky pozicaju, cize.. ferovost tam citim, a technicky - oni by si mohli zarobit viac, odhovarali aj odstlpikov, ale preco? keby chce, ved on na tom mohol mat vacsiu zakazku, cize doverujem mu zatial. a co robi strechy, tak vyzera ze je OK, snad si nechce pokazit meno v rodnej obci... ale tak, je to asi stale loteria.. normalne tam aj doniesol dosky na debnenie, lebo myslel ze uz to mam postavene, cize aj sa ponahla, pokial sa mu nieco nestane, verim mu. mam trochu obavu co by urobil, keby na neho pridem so zmluvamy a pokuty, aj ked zdravy rozum mi to hovori ze mam tak jednat.. no a to je len strecha, kde su zvysne polozky domu vsakze :D sediny... dokonca odhovaral od rahej krytiny, nech dam bramac klasik, ze to staci. vybavil mi aj nizsiu cenu krytiny, o 5-10% z tych istych stavebnin, na papier, asi ma vyssi odber a ma zlavy.. cize ludskost tam citit je, ze nie je 100% klamar.. ale asi je zvykyuty na isty stereotyp na strechach, neviem.
Odpovedať
zabudol som, ich cena je bez DPH, tych 2500-3000, aj to je v norme? :)
Odpovedať
@weggie no ak mu tak velmi doverujes tak sa ho spytaj aku ti da zaruku a ci ti vystavi aj fakturu? Zaruka na dielo je 5 rokov- 60 mesiacov! Vsetci by robili len bez dph zmrdi su to! Cp na zaklady som mal z dph pri plateni som spomenul ze kde je faktura? To si mal vidiet ako sa vytocil, ze to som nechcel a ked chcem mi ju da a doplatim dalsich 20% tak som mu liter strhol za fuserinu. Mury ked mi robili detto. Strecha to iste- pytam fakturu a ze to bola cena bez dph - tak dalsi co som im strhol za fuserinu, lebo ja nie som ovca a somnov nikto zametat nebude. Vsetky cp co som mal boli nacenene a aj dph tam bola vacsinou, nikde ani zmienka, ze to bude bez dph a zaruky. Na toto si daj bacha Tych 3000€ bez dph za 140m2 je na tej hornej hranici, ono zalezi aku mas strechu a co vsetko tam budu robit. Ale za 2000€ ti to nikto nepojde robit.
Odpovedať
@originalx aby ti potom niekto tu strechu nestrhol..... urobili nieco zle? Co konkretne ked hned strhas liter? A ked aj nieco urobil niekto zle napr na tej streche, tak ten strhnuty liter ti tu zavadu opravil? Poznam ludi tvojho typu ze kazda firma je zla len samotny investor je najdokonalejsi a kazdy ti len ublizuje
Odpovedať
@originalx je to L strecha, a malo by to byt "komplet" cize krov, folie rozne (vidis to este musim overit, co vsetko tam pojde), krytina, komin nie je, stresne okna su dve, ale za osadenie chceli len okolo 30eur, co je divne. musim to uz cim skor vybavit, nech sa pohnem, ked im maximalne zjednoduchsim veniec, ak dozor schvali preruseny, tak nemoze byt v nicom problem snad. ozaj, nevies ci sa da robit krov, ak nie su stity vytiahnute? potrebujem nejake nazory na to. alebo to zalezi od strechy ? vyznacil som v pohlade zvonku stity - cervena je veniec, resp nadprazie okien, to nadprazie/preklad bude treba dodatocne, asi tyzden po venci, ale ci musi byt to nadprazie/preklad skor, nech zacnu krov, tomu nerozumiem este.. alebo na krov im uplne staci pomurnica na venci ? PS: jedna nosna priecka tam chyba este, len to uz nemozem upravit, su tam dve vnutorne nosne steny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matoztt mne napr na zakladoch urobili vlnky - banalita? opytaj sa hydroizolacie, co si o tom mysli, cize musim vlnky vyrovnat, a to sunaklady navyse. vyrovnavat to na 80m2 po 1cm len, kdezto niekde su vlnky 2cm, nemusi to byt nivelacne, staci dohladka horedole (nerovnosti su 3cm miestami, jazierka) to mas 80*0.01 = 0.8m2 hmoty! to mas 800/40=20 vriec niecoho, aj keby je vreco po 3kg, hned si na 60eurach za material, plus dovoz, plus praca. podla ich cenniku to je 120/deň, takze uz len pre vlnky som na 200eurach. dobre co ? alebo riskujem, ze po 10 rokoch to prereze HI (slova dozoru) a budem mat mokru podlahu. dalej - zabudli na chranicku na elektrinu! toto je normalne? za 100m2 zaklady za 3000 bez DPH ?! modlim sa, aby potrubia pod stavbou drzali, inak tam nabehnem s dvomi kinderkami a v jednom bude kontakt na pravnika, v druhom na danovy urad a nech si chlapik vyberie mensie zlo. alebo mi bude musiet obkopat stavbu a vyriesit to na svoje naklady, co myslis, kolko to bude ? 100? skor k 1000. a kolko stoji predchadzanie chyby? 10 minut uvazovania ? to je 3eur. to len maly priklad, odvtedy sa pytam 3x na to, co sa ide robit a preco prave tak. proste chyby su drahe. priklad: absencia nivelacky pod plavajucou podlahou.. v panelakoch bezna chybicka :D ale opravovat to, to je proste zial nakladne, hlavne casovo..
Odpovedať
@weggie to je ina vec. V tom pripade berem. Ale su veci ktore su s mensou optickou vadou,casto aj zanedbatelne a casom zabudnute ale zakaznik chce vyraznu zlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie bezne robim strechy za 13-15 €/m2 na komplet. v pripade jednoduchej sedlovej to je 13€/m2 bez debnenia.. s debnenim rataj 15 €/m2.....takze bez debnenia 1800€ s debnenim 2100€ samozrejme ceny sa meni ak mas 3 poschodovy dom :-) Ci mas 3 rady alebo 6 ytongu cena je rovnaka... co poznam partie na okoli vsetci robia +- za taketo ceny.
Odpovedať
@matoztt bolo to tu dane v fotoblogoch- cela strecha zla, nerobili podla projektu. Bolo tu viac odbornikov a malo to ist k sudu.zaplatene to nemalo byt vobec, este mne mali skodu zaplatit. Ja dbam na kvalitu a fuserinu nepodporujem. Liter u mna neni peniaz, to bolo len na poukazanie fuseriny.
Odpovedať
@weggie radim ti najprv urobit stity a potom krov. Mne strechari hovorily stity nerobit, ze najprv urobia strechu a potom ked som isiel robit stity nastal problem ako ich postavit-ani z vonku ani zvnutra sa to nedalo, vsetky tvarnice som musel rozrezat na 3kusy aby som ich dostal tam kam patria, lebo tam zavadzali hrady krovu.
Odpovedať
@matoztt chlape ja nikdy nepytam vyraznu zlavu, ja beriem najdrahsie ponuky, ale nekupujem smejdy a neplatim za ne.
Odpovedať
@makovy no 2100 vs 3000 je uz riadny rozdiel. ale je pravda, ze tie ryny alebo co vsetko tam moze byt neviem ci sa do toho pocita bezne. lenze moj sklon je 30stupnov, cize ani debnenie netreba? on sam mi hovoril ze mozno niekto by to urobil za 1700, ale on nie.. tak dal 2500 - no skusim trvat na tej sume, pripadne sa ponuknem ako pomocnik, ze budem podavat skridle :) 5kg/skridla x 1400 kusov, to by hadam zvladol za par hodin pomocnik s 5eur/hod a nemoze nejak velmi namietat.. potom este tie 3 ytongy a dosky, ale tie tam uz mam, ja som tak muroval tiez.. alebo nech im to donesie hydraulicka ruka na ytongy a palety vyrovnane, netreba ani podavaca / pomocnika. inak presne pre toto som zvolil tvrdu svojpomoc, pretoze "to je zlozite, to je tazke, zdlhave, vysoke, tazky preklad, tazky rectolight nosnik" atd.. :D
Odpovedať
@originalx no ide aj o to, ze velmi rad by som stihol este tento rok (resp pred snehom a celkovo zimou), ale ked sa spatne zamyslam, doelzity je len veniec, ten ak sa vybetonuje nad 0C, tak potom krov mozu aj v januari, takze teda stity by sa dali 3-5 dni po venci.. zrejme by nestalo za to si to tak skomplikovat, kedze mas take skusenosti, vdaka... a aj tak, ked tie stity dam im, tak to musia do 1 dna zvladnut..
Odpovedať
@originalx to neviem, nesledujem to tu moc. Pochopil som to tak ze ides ucit firmy ako sa podnika a vystavuju faktury. V tom pripade berem spat.
Odpovedať
@matoztt ved ked sa dohodnem na niecom tak by to malo platit.ale co mam skusenosti tak nie vzdy to tak aj je.nikoho nic nechcem ucit. Ok.
Odpovedať
@originalx inak popravde, mne sa tiez zda, ze je MNOHO zivnostnikov, ktorych JA musim ucit, co a ako robit.. ano, obcas poradia oni, poopravia projekt, ale to je tak 1k9 v ich neprospech. ved cenne know how mam davat niekomu, komu by to malo byt jasne? a este mu za to kralovsky zaplatit, nech to urobi podla mna na moje urgovanie... no to snad nie.. kopec ludi to radi nezistne, maju kopec vedomosti... pride mi to dost na hlavu no :D
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie urob krov a potom stity... a az po stitoch sa dava folia a latovanie...opacny postup nie je dobra volba.. ved nebudem predsa robit krov podla muru.. to mur sa robi podla krovu.
Odpovedať
@makovy a strechari budu cakat kym sa postavia stity? Ak ano, je to dobry postup, inak pri mojej streche nie.
Odpovedať
@makovy no musim sa spytat, ide viacmenej aj o cas, nech pocasie drzi, aj ked neviem, mozno je to dalsia dezinformacia. dozor mi dnes paradoxne poradil opacne ako originalx, cize tak ako ty teraz, ze najskor krov, potom murovanie stitov. inak, neviete kde najdem navod na skladbu strechy, aby mi tam nieco, co by tam malo byt, dali / nedali ? neviem ani co hladam, ale napr nejake tie paropriepustne alebo difuzne alebo tieto folie.. lebo hned ako mi radil, ze ved 20cm zateplenie v krokve, plus mozno 5cm pod tym maximalne staci pre elektricky dom, tak mam pochybnosti, nech takto nesetria na banalnej polozke aj v skladne samotnej strechy, aj ked hadam taketo zaklady maju zmaknute (referencie co som zistoval, maju dobre, cize vediet to vedia, len mam pocit ze to musim nejak overovat)
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx samozrejme strechari par dni pockaju... ved ako sa hovori_ praca neutecie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie na nete je toho dost.. ak mas dobreho stavebneho dozora nemas sa coho obavat...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?