Výška strechy a odkvap skryty v mure

Kupili sme projekt. A po prestudovani mame dve velke nejasnosti, s ktorymi potrebujeme rady skusenejsich :-) 1. Odkvap je skryty v mure. Nie sme si isti, ci je toto prakticke riesenie a ci radsej nedat klasicku strechu s odkvapom vonku, i ked riesenie s ukrytym odvapom posobi estetickejsie - len ci je aj prakticke? 2. Ako vidno z projektovej dokumentacie v reze - vyska v hornych izbach je od 2m do 4m pod strechou. Nevieme si to predstavit, ako to bude jednak vyzerat zvnutra v izbe a tiez z praktickeho pohladu, ci to nie je prilis narocne na vykurovanie. Vdakaaa :-)
Odpovedať
podla mna to neposobi ani prakticky ani esteticky... ale 100 ludi 100 chuti.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je to s tym zvodom elegantne vyrieseny detail. Len pouzit material zvodu ktory nikdy neskoroduje. Ja som pouzil kablovu chranicku :-D
Odpovedať
vysku tych hornych izieb nie je problem zmensit sadrokartónovou konstrukciou s hlinikovou fóliou (parozabranou)
Odpovedať
Profilova fotka
Zbytočne predražená stavba.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame odtokovy zvod takisto v stene, resp. v izolacii (mame 25-centimetrovy polystyren). Je to elegantne riesenie. V spodnej casti domu mame spravenu moznost pristupu k zvodu, keby bolo treba nieco vycistit apod. Ten pristup mame uzatvoreny takou krytkou a ta je este schovana zamkovou dlazbou. Takze ten pristup nie je najjednoduchsi, ale keby bolo treba, tak sa da. Tak ako pise @marioff, ta vyska hornych izieb sa da vyriesit sadrokartonom (a asi by som to aj urobil).
Odpovedať
Profilova fotka
Źľaby by som týmto spôsobom neriešil a ani strechu. Strop by som dal vodorovne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?