Výmena krovu

Dobrý deň. Kúpili sme klasický 50ročný štvorec z ihlanovou strechou 11x11m. Zrejme z finančných dôvodov bývalý majitel vymenil pred 6 rokmi iba škridlu a pôvodný 50ročný krov ktorý je veľmi prežratý od červotočov ostal bez zmeny. Pri pôvodnej montáži krovu tam nechali kôru. Trámy už vôbec nevyzerajú pevne a strešné laty sú menej než 3x6cm a v takom stave že idú lámať rukou. Škridlu použil zrejme tondach. Na škridle je zo spodu vylisované CKG Šlapanice. Pupčeky majú aj hore aj dole a po boku je taká dvojdrážka. Škridla je až na trochu machu úplne čistá. Chcel som sa spýtať čo je to za škridlu, či ju neni škoda vyhadzovať keď má iba 6rokov. Sklon strechy mám teraz +-45° chcel by som to znížiť na takých 30-35 podľa možností škridle. Najradšej by som škridlu citlivo rozobral, dal spraviť nový nižší krov a znova dal pokryť tou istou škridlou. Pri znížení uhlu by sa mohlo ušanovať niekoľko m2, tak by to možno vyšlo aj bez dokupovania krytiny. Povalu neplánujem zobytňovať.
Odpovedať
Myslím že najrozumnejšie je dat všetko nové, krov aj krytinu, ak je zachovala tak jemožnost ju niekomu ponuknut za pár eur, alebo za demontáž
Odpovedať
Ak je škridla v dobrom stave, netreba ju meniť. Len dať dole a potom nahodiť na nový krov. Je to len na tebe - či chceš ušetriť, alebo mať dobrý pocit z komplet fungl novej strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
Neušetríš... Ak budeš demontovať strechu a škridlu si necháš pretože je to dosť pracné .... Najlepšie je to zhodiť dať všetko nové a máš pokoj svätý.
Odpovedať
no kompletnú demotnáž si budem robiť svojpomocne, čiže cena občerstvenia pre ochotných známich. Použili by sme provizorný nákladný výťah. Hore dvaja dole jeden, nevidel by som v tom problém. Majstov chcem na krov a pokrývanie. Už som nejaké krovy pomahal robiť, no vždy tam bol skúsený človek. Radšej zaplatím odborníkovi čo ten krov spraví tak ako má byť a hlavne bude to oveľa rýchlejšie než by sme to trápili v rámci neodborných pomocníkov Pri škridle sa udáva životnosť 60-100rokov. tak tých 6rokov je max 10% jej životnosti. Chcem toho na dome robiť viac a asi nebudem jediný kto bojuje z rozpočtom, no ak to má byť po technickej stránky prepadák, tak radšej došetrím. Neviem ako pobere tá 6ročná škridla dvojité prekladanie atď, tak preto sa tu informujem. Je mi jasné že celé nové je celé nové. no nechcem vyhadzovať zbytočne peniaze, no nie za cenu že by to bolo odfláknuté.
Odpovedať
Ak je škridla v poriadku nie je dôvod ju vyhodiť. Opatrne ju zlož aby si ju nepoobíjal. 6ročná škridla vydrží na streche ešte 50 rokov minimálne. Ale ak máš pár tisíc na rozhadzovanie si novú :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?