Vylít věnec vlastníma rukama

Profilova fotka
Střecháčci, ten kdo dělal, nebo byl u toho. . Chystáme se vylít věnec, vlastníma rukama, ale mám trochu obavy, jestli šetříme na dobrém místě, jelikož nechce přitel dávat peníze za pumpu, jelikož dostal štrk, rozhodl se, vylít věnec s pomocí kamarádů a kdo se najde. . Fotka níže, je nejnovější stav baráku. . Myslíte, že je to spravné rozhodnuti? Na co se připravit? Můj přitel si z toho vůbec nic neděla, ale žena se strachuje... Další věc, lepší dát komín před - zároveň se střechou, než dodatečně, že? ? Taky chce ušetřit... 😐 Děkuji za odpovědi, snad jsem se vyjádřila srozumitelně... 😉
Odpovedať
bol som pomahat kamosovi, osobne si radsej zaplatim pumpu. potrebujes poriadnu miesacku a viac ludi a da sa to zvladnut. komin je idealne robit zaroven so strechou ak ho postavis pred strechou, moze zbytocne zavadzat strecharom. stavat ho dokonceni strechy to je blbost...
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield Děkuji moc Za názor! ! Co se tyče toho věnce, nějakou míchačku máme a lidi chce sehnat asi 6-7 (zajímalo by mne kde, ale budu v to věřit, že sežene).. Co se tyče komínu, to jsem taky slyšela, že stavět zároveň se střechou, doufám, že tomu tak bude nakonec a necha si poradit, jinak by to byla zbytečná práce navíc! !
Odpovedať
@mac1nka Ahoj, samozrejme, všetko sa dá spraviť, aj ručné zaliatie venca. My sme tak robili na vezicke, nakolko bolo neekonomicke volat betonpumpu. Bolo nas 5. Jeden lial beton do salungu, druhu mu nosil vedra, treti vytahoval, stvrty nosil miesacky k lanu, ja som miesal. Najtazsie bolo vytahovat kyble s betonom hore na strechu. Treba si to vyskusat, mali sme 25litrove a davali sme max do 3/4, plne sa nedali vytiahnut, to uz bolo vela. Miesacku mame pomerne velku, ale co je podla mna dolezite je zachovat plynulost, aby beton putoval do vencov viac-menej bez prerusenia. Zarobil som plnu a priebezne, kym sa vyprazdnovali kyble, dohadzoval strk/cement, dolieval vodu, cize som mal stale co vydavat. Je to dost slusna makacka.
Odpovedať
@mac1nka my sme robili tiez rucne, ako je to celkom drina, miesacku sme umyvali a bola uz tma, ale zas bol koniec oktobra! A ci sme usetrili? Ja by som povedal, ze aj hej, ale vycislit to fakt neviem. A na co sa pripravit? Hlavne to dobre uvibrovat, my sme nevibrovali a po odsalovani boli niekde miesta, kde to poriadne nezatieklo, takze bolo vidiet aj strmienka ( ale nic hrozne ) A co k tomu treba? No hlavne ludi, my sme boli 7ci8 ale kludne by sa nasla praca aj pre dalsich dvoch ( predsa len otec a ujovia maju uz svoj vek) http://www.modrastrecha.sk/blog/lucyy...
Odpovedať
@mac1nka ja som mal pri betonovani venca aj betonpumpu, ale priviezli o kubik betonu menej ako bolo objednane, tak som musel zobrat miesacku a rucne v kybloch vynasat beton. To je robota pre otrokov . Betonpumpa ti zoberie aj niekolko kubikov betonu a berie cca 80€/h. Veniec spravis za 2-3hodiny tak to neni az taka velka suma.ked chces platit 6-7 ludi, kazdemu das 30-40€ tak neusetris nic. Inak v 21 storoci sa beton rucne v miesacne uz nemiesa a nevynasa v kybloch do venca. Niekto asi zaspal dobu.
Odpovedať
aj my sme robili rucne, bolo nas 6. od rana az do tmy. drina strasna.. toboz ked sa musi aj celkom vysoko tahat. ci sa usetrilo? urcite... ale druhykrat by ma nik nedonutil.. tie krize (bolest), celkova unava vsetkych naokolo co bola badat a vycerpanost este aj nasledujuce dni my za tie peniaze nestoja. nevedel som do coho idem. teraz by ma nik nepresvedcil, nestoji to za to. (aspon pre mna)
Odpovedať
@originalx Kto tu hovori o plateni ludi, pisala, ze zozenie priatelov a to je rozdiel. Za druhe, ak su ludia zvyknuti robit, tak to zas taky problem nie je, makacka ano, ale aby som cosi citil este aj nasledujuce dni, tak to je uz vela. Sme skoncili a este som siel na nocnu do prace. Podstatne je, ze si tam mal pumpu a aj tak si betonoval rucne, ved to je az tragikomicke, hlavne v 21. storoci!
Odpovedať
@14054 halooo precitaj si moj prispevok este raz a pomaly,lebo sa ti to nejak doplietlo. To, ze niekto zavola priatelov na brigadu, este neznamena, ze budu robit zadarmo.zadarmo nikdo nerobi a to uz vonkoncom nie v 21 storoci. Tu pracu im bude musiet nejak vynahradit. Co je na tom tragikomicke? Ved ak by isiel domiesavac zobrat beton tak to su 2 hodiny a betonpumpa uz musela ist na inu stavbu.a za ten cas sa to zalialo rucne. ved som im ani nezaplatil za to, lebo ma chceli odrbat. Ale sa preratali, lebo na venci sa odrbavat neda, tam presne sedia kubiky. To mozu na zakladoch.
Odpovedať
@originalx Nie, nic sa mi nedoplietlo. Mne uz niekolkokrat pomohli priatelia ci znami a stalo ma to presne: par piv a dobre jedlo, chapes? Ak nevies co je na tom tragikomicke, tak to je potom stebou bieda, ci beda? :-D
Odpovedať
@mac1nka Pohoda, my sme betonovali všetko nakomplet okrem vrchnej deky ručne a nijako z nas neubudlo. Spodný základ, do DT-čiek, spodná deka, terasy, veniec a dokonca spodný a vrchný poter tiež ručne. Bývalo nás pri tom tak do 10 ludí. Robota síce od rána do večera ale ušetrilo sa fakt dost. Štrk po kamarátsky za slušnú cenu, cement za slušný peniaz a úspora bola dost zaujímavá. Vence bola popri tom všetkom malina, dokopy nás bolo 6. Stavali sme dost velký poschodový dom 12x12m. Ešte generácia dozadu s tým nemala problém, pretože si boli ludia viac nápomocný a za pomoc sa platilo pomocou naspat. Ak máte kladku, miešačku, plchové kýble a chut do roboty, zvládnete to.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx sice jsme v 21.storoci, ale zatím všechno co vidíte na fotce, dělal přitel a kamarádi, kteří dostaly najíst, napít, cigára, přivezli a odvezli domu a pokud oni potřebovali a potřebují pomoct, nastoupíme my k nim. .. A TO VŠECHNO BEZ TOHO, ANIŽ BY SI NĚKDO ŘEKL O PENÍZE, ikdyž je tam jeden, co má zkušenosti se stavbou baráku, co nám s pomocí mého přítele, postavil barák, tomu se na konci, chceme odvdecit i financne, jestli si necha zaplatit, jelikož už se nám jednou urazil, že takto se nedomluvily.... POMOC ZA POMOC JSTE EXISTUJE! ! 😍
Odpovedať
@mac1nka Super!!! Dnes sa to už tak často nevidí a je to obrovská škoda. Takáto spolupráca ludí stmeluje. Máme velmi dobré vztahy s kamarátmi čo nám pomohli a kedykolvek sme my ochotní pomoct im. Na zlých medziludských vztahoch dnes profitujú iní.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx Tak "priateľov", čo mi budú na stavbe 1 deň robiť za peniaze, mám na Slovensku cca 5 miliónov :), v Čechách ich majú dokonca 10 miliónov :).
Odpovedať
@originalx a moji kamarati by mi na stavbe nepomohli ani len za peniaze :)
Odpovedať
@mac1nka Len zabezpečte plynulé miešanie a liatie betónu, na takúto robotu sa používajú 2 miešačky na stavbe, alebo ak máte väčšiu a človeka, ktorý dokáže miešať plynule, ale osobne by som radše tie 2 miešačky + aspoň 2 ľudí, ktorí vedia dobre miešať betón plus mínus rovnakej (stabilnej) kvality. Štrková frakcia by mala byť menšia, ako najmenšia vzdialenosť armatúry od šalovania, aby betón bol schopný všade pozatekať a potom sa musí zhutniť samozrejme, prinajhoršom roxorovými tyčami "dopichať" na všetky miesta. No a pred liatím ešte raz prejsť celé šalovanie a armatúru, či bude mať armatúra všade dostatočné krytie, väčšinou min. 2cm, ale vy to máte nejako na výšku zrejme kvôli ďalšiemu poschodiu, každopádne v projekte by to malo byť uvedené... Počasie - pod mrakom :), alkohol udržať pod 0,8 promile/človek, pitný režim zabezpečiť :).
Odpovedať
@gashtaan Z toho vyvodzujem, že buď sú takí ľaví, že ich na stavbu radšej nezavoláš :), poznám to, alebo si sa priklonil k "modernému" výkladu slova kamarát :).
Odpovedať
@14054 kolega podomnou pisal o unave a nie ja. ☺ Ano pomozu kamosi za jedlo a par piv, ale potom ty im pojdes odrabat ked budu potrebovat, tak to chodi. Veru bieda je somnou uz, raz si hore potom trosku nizsie....
Odpovedať
@mac1nka ja tolko casu nemam, aby som chodil niekomu odrabat, radsej si budem sediet doma na terase a grilovat lososa a nebudem spinavy a unaveny od roboty. Ja si radsej zavolam ludi co sa tym zivia a zaplatim im a nemusim nikomu nosit drahe jedlo a chlast a co spravia zle tak to im odratam.
Odpovedať
@beginner7 vazne? Pozri si kolko je na slovensku invalidov, dochodcov, tmavsich a este neplnoletych a zostane ti zopar pracujucich a nejakych nezamestnanych. A vyberaj potom.
Odpovedať
@beginner7 slovo kamarat si vykladam po starom :) Aj su lavi aj ich nevolam kvoli tomu, ze maju ine starosti v zivote nez mi makat na stavbe zato, ze som si zmysel, ze si budem stavat sam. Proste take ze celodenne betonovacie brigady je robota pre vraha nie kamarata. Radsej s nimi zbehnem na pivo, ked mam uz stavby plne zuby.
Odpovedať
@gashtaan no su aj taki co nevedia robit 😀
Odpovedať
@originalx No ved ano, ty si mal len kubik. To bolo pisane vo vseobecnosti. Neber to v zlom ale ty proste nechapes suvislosti, preco to a to a to... Tak ako pisala kolegyna vyssie, aj ja som mal strk len za dovoz a cement za cenu, aku si ani predstavit nevies :-D ( mame v obci cementaren) Takze mi vysvetli, preco by som si mal volat betonpumpu, aj ked mame to 21. storocie?
Odpovedať
@14054 co je lepsie? Sediet na terase a odpocivat pri grile, alebo cely den makat ako otrok a miesat beton a vynasat ho do venca? Kolko usetris? Stoji to za to? Podla mna ani nie? Strk stoji 7€ tona, cement viem zohnat po 2€.
Odpovedať
gashtaan hovoríš mi z duše,inak nikde som tu nevidel žiadnu sumu ktorú ludia čo betonovali svojpomoc ušetrili.Ja vždy ked som betonoval tak mi vyšlo že betonovať svojpomoc je čistý nezmysel,neoplatí sa to.Príde ti pumpa a za pol hodiny maš betón vo venci.čistá práca,a chcem vidieť kto ti dnes ide pomáhať na stavbu za žrádlo a za cigaretle :-) A ano,zažil som aj betonovanie ručne,keď ťaháš kýble na kladke až máš ruky ako opičiak vyťahané.
Odpovedať
Nazdar, my budeme robit tiez veniec na nadstavbe a planujeme na to použiť beton-pumpu. Pride mi to jednoduchšie ako cely den otročiť. Je to cca 3,5kubika. Ale zase musim povedať jeden dôležitý faktor, že betonarku mam asi 1-2km od domu. Celkove naklady na beton-pumpu odhadujem na cca 300-400eur. Ďalší faktor pre pumpu je, že dole bývame tak to potrebujeme mať rýchlo hotové. A ešte k tym priateľom na pomoc pri práci. Musím povedať, že bez rodiny a priateľov by sme náš dom nespravili a majú moju hlbokú vďaku a úctu, každý jeden, čo bol pomáhať čo i len deň. Peniaze som nedával, kúpim cigarety, jedlo, prípadne na benzín. Je to vzácnosť, sám to vidím. Synovec mi pomáhal každý víkend, niekedy mi aj sám volal, že či môže prísť. Ale teraz už má frajerku už chodí poskromnejšie, trávi čas príjemnejšie :)
Odpovedať
Robili sme na záhradný domček a aj to sme mali vencovky. neušetrí nič a narobíte sa jak otroci. Štrk v rámci stavby môže použiť ešte v 100 prípadoch. Plot, chodníky, stĺpiky, šachty, schody....
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 stavíme na SK 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak to nejsou kamarádi 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx každý to máme nastaveny jinak. ... 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@mac1nka na klasický veniec sme mali pumpu, ale veniec na atike, ktorý bol o čosi nižší - cca10 cm, ten sme robili ručne, vyťahovali kýblami hore, zvládli sme to 4 chlapi. Robota ako robota. Ten prvý by som ale ručne robiť nechcel...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?