Vykrúcanie krokiev

Profilova fotka
Ahojte, stalo sa vam niekomu, že ked ste postavili strechu, tak sa vam zacali vykrucat krokvy. nam sa to prave deje hned na prvej krokve a vyzer to ako keby to malo uz padnut :(
Odpovedať
@val6661 predpokladám, že ste dávali mokré drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
no bolo asi 2 tyzdne stare.. co sa stym da teraz robit??
Odpovedať
@val6661 Nic treba to nechat tak...Je to prirodzena vlastnost dreva.
Odpovedať
@val6661 daj foto
Odpovedať
@val6661 už teraz s tým asi nespravíš nič... a čím to máš pokryté???
Odpovedať
Profilova fotka
betonova skridla. medditerran zenit.
Odpovedať
Profilova fotka
som v praci, ked pridem domov, poslem foto
Odpovedať
@val6661 tak ako uviedol madyyyy, že je to prirodzená vlastnosť dreva. ale dobre, že máš zaťaženú strechu škridlou a nie niečím ľahkým. Drevo ti bude ešte dosť dlho pracovať a zvlášť v týchto horúčavách ti môže kľudne praskať nad hlavou. že ho trochu povykrúca to by nemalo vadiť, len to nebude na 100 percent pohľadné, lebo ti to môže spraiť mierne vlnovky na streche.
Odpovedať
@martin85 chcem sa opýtať, čo to znamená dosť dlho pracovať? pol roka, rok? My sme dávali drevo vlani na jesen a zatiaľ mám taký pocit, že ho nevykrútilo. môže ho ešte vykrútiť? pretože tiež bolo dovezené len asi mesiac pred robením strechy, takže určite nebolo suché, ale nebolo ani príliš mokré. Ďakujem za info ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@val6661 Nic si z toho nerob, to ti prestane do roka, najhorsie je ked ti vykruti stitove - krajne, lebo tie budes musiet dorovnat, zbrusit... Aj keby bolo drevo vysusene sa ti to to stane, niekto ako susil 2 roky a aj tak mu povykrucalo ked drevo nasaje vonkajsiu vlhkost ubera sa svojim tvarovanim.. To je mozno skor asi aj o kvalite kde to drevo rastlo, ci v skalnatom poraste, ci v inom.. Ktovie.. Drevari vedia.. Ale kazdy ma svoj nazor.. Vidim dom kde sa susilo a je povykrucane.. Je to ako pijak.. Ked je suchy je rovny, ked pride vlhkost tak moze skrutit a tak zostane.. Ale vraj to neni nic dramaticke, dokonca aj praskanie, to asi mas tiez.. Mne tiez povykrucalo niektore a uz sa nekrutia, uz su kludne, len sa chceli povystierat..
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 no my to mame hned na rvej krokve a v polovicke je uz krokva z pomurnice vonku. trci polka klinca. chvalabohu dnes nam to zacinaju opravovat
Odpovedať
Profilova fotka
@val6661 cize ked ma ktokva sirku 8cm tak je vykrutena ze znej treba zrezat 4cm.. ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@val6661 to nic to bude dobre neboj ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 povedali nam, ze sa musi vytrhnut z tych klincov a nanovo pribit
Odpovedať
Profilova fotka
Tak, tak je to prirodzené. Keby ste čakali s drevom na dvore, kým vyschne, možno by sa pokrútilo tak, aby ste ho nemohli vobec použiť. A tým že je na streche je trochu spevnené, tak hoc schne, nepokrúti sa tak, ako by to bolo keby voľne stálo. Nám to tak vysvetlil náš majster. Ale ako hovoríte, každý majster preferuje niečo iné. Držím prsty, nech to neurobí vačšiu neplechu!
Odpovedať
Profilova fotka
nastastie sa to uz opravuje
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
je to bezny jev kdysi drevo nekolik roku skladovali nez zacali stavet dnes jsou to takove rychlostavby
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?