Vsakovacia šachta

Dobrý deň, potreboval by som poradiť - plánujem riešiť odvod dažďovej vody cez vsakovaciu šachtu podľa priloženého obrázku. Bola by určená na odvod zo strechy RD s plochou 210 m2, dom je v okolí Senca, v hĺbke cca. 2m pod povrchom sa už nachádza štrk. Šachtu aj odvádzacie potrubie by som chcel robiť z drenážnych rúr. Akú veľkú mám tú šachtu a potrubie dimenzovať? Na čo všetko si treba dať pozor? V budúcnosti po pripojení na kanalizáciu plánujeme momentálne inštalovanú žumpu (10 m3) využívať na zachytávanie dažďovej vody a napadlo mi, že vsakovacia šachta by sa využívala naďalej na odvod prebytočnej vody. Je to reálne? Opäť, na čo všetko si mám dať pozor? Dopredu ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Nechápem, na čo je tam tá zelená hmota, a poklop. Ešte som nikdy nekontroloval šachtu, keď pršalo, a potom tam už nič netieklo. Na Vašu strechu napadne pri búrke 50mm dažďa, t.j. 10m3 vody za 10 minút, asi 1m3 za minútu. Na to treba dimenzovať vsakovaciu plochu. Ak potrubie Ms 125 odvediete 2 m od budovy do hl. 2m, voda bude stačiť vsakovať aj bez prídavných zariadení.Ešte nezabudnite spády riešiť tak, aby ste ich v budúcnosti mohol preorientovať do žumpy.
Odpovedať
dali sme odvodňovací system od www.dyka.sk konkretne GRAF 300 http://www.dyka.sk/binaries/Info_Vsak... zaroven urobili vypočet aky objem v zemi je potrebne vytvoriť podľa odvodňovanej plochy - strecha, terasa,..., je to ratane podľa historickych meteorologickyvh udajov , tak aby to zvladlo aj privalove dažde, napr najväčši dažd za sto rokov, 50, 20 10, podľa toho ti navrhnu objem odvodnovacich dielov. do výpočtu potrebuješ ale stanoviť vsakovaci koeficient, napr tu je navod http://www.dyka.sk/binaries/Test_vsak... určite by som daždovu vodu neodvadzal do žumpy, stači vsakovanie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?