Vsakovacia jama klasika vs. Ekodren

Dobrý deň,chceli by sme poradiť ohladom vsakovacej jamy pre vsaky daždovej vody zo strechy,plocha cca 120m2. Chceli by sme to dať do jednej jamy tak ako je nakreslená v projekte.Na nete sme sa dopracovali k firme Ekodren kde vyrábajú dielce plastové ktoré sa ukladajú do zeme hned ako narazíme na priepustnú vrstvu,štrky. Na našu strechu vypočítali rozmery dielcov 2,4mx2,8mx0,6m(šírkaxdlžkaxhlbka), s tým ,že sa to pokladá na priepustnú vrstvu , obalí geotextíliou, a zasype 40cm zeminy(v prípade parkovania 1metrom) cena cca 850€(bez výkopu) Chceli by som poradiť či do toho investovať alebo urobiť klasickú jamu to jest dať geotextíliu a vysypať strkom. Dakujeme za pomoc
Odpovedať
@sur Vykopat jamu, polozit geotextiliu, DT20 (2m x 2m x 1m = 160ks), obalit, zasypat, hotovo. Cena do 200e.
Odpovedať
Profilova fotka
@keldon treba pohľadať v predošlých príspevkoch, čo urobí obalenie geotextíliou. Pri Žiline nie sú piesky ako pri Malackách.
Odpovedať
@jan45 Ja mam na upati Malych Karpat nastastie pw; proluviálne sedimenty: hlinité a piesčité štrky s úlomkami hornín v nízkych náplavových kužeľoch. V 80cm zacina strk, spodna voda v 20m. Mam tie DTcka radsej zasypat hrubym strkom bez geotextilie?
Odpovedať
Profilova fotka
@keldon geotextíliu navrch, aby sa nesplavovala zemina zo zásypu
Odpovedať
@jan45 dakujem
Odpovedať
@sur to by musela byt poriadna jamisko ak by mala vysypana strkom pojat rovnaky objem vody 4m3.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
myslite ze by bolo OK takuto vsakovaciu jamu spravit aj pod statim na auto?
Odpovedať
má niekto zrátané ? e sa ušetrí za rok?
Odpovedať
@marta2610 co konkretne tu ma setrit peniaze?
Odpovedať
@gashtaan no a načo to človek potom vlastne robí?
Odpovedať
@marta2610 ekodren je jednoduchsi na realizaciu a clovek ziska vacsi objem oproti jame vysypenej strkom... neviem ako si predstavujes usporu na rocnej baze.
Odpovedať
@marta2610 Pretože dažďovú vodu nemôžeš odviesť do verejnej kanalizácie. A necháš celú vodu zo strechy stiecť na pozemok? Potom budeš mať blatový pozemok ako v močiari. Preto sa voda zo strechy odvádza do vsakovacej jamy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, nakoniec sme vsakovaciu jamu urobili podla rady z DTciek ....uplne skvela vec, vykopali sme ju vacsiu ako sa povodne planovalo cca 3x2m 1,5m hlboku ...na zem geotextiliu , na nu DTcky do dvoch tretin jamy ...cele zabalene geotextiliou a dosypane zmeninou . Jamu sme urobili v maji a zatial absolutne bez prolemov, ziadny mociar na pozemku nepozorujeme .....uvidíme po zime, no zatial sme spokojni. Dakujeme vsetkym za rady ...pomohli :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@sur Robili ste len jednu vsakovaciu jamu? Do nej ste zviedli vodu zo všetkých rýn? Či je lepšie spraviť napríklad 2? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?