Vrhá nízka strecha do okien veľký tieň?

ahojte, veľmi veľa sa teraz stavajú bungalovy, veľa z vás už aj býva,vrhá nízka strecha (20 až 30 stupňov sklon) do okien veľký tieň? na koľko radov tvárnic ťahať?
Odpovedať
podľa mňa je tiež dôležité koľko prečnieva tá strecha nad domom do strán.
Odpovedať
@nikabrunc To nezávisí od sklonu strechy, ale od presahu a jeho výšky nad oknami. Taktiež od toho, či sú okná obyčajné alebo balkónové. A od orientácie okien. Na západe a východe nepomôže v lete presah strechy, keďže silné slnko je nízko. http://www.tzb-info.cz/tabulky-a-vypo...
Odpovedať
@blacksr zaujímavá tabuľka, tak ako je najlepšie riešiť stavbu?projekt sme riešili tak aby deti a obývačka mali čo najviac slnka.
Odpovedať
@nikabrunc Ak to pozemok dovoľuje, dať obytné miestnosti na juh a tieniť presahom cca 1 m. Môžete si to narysovať. Vygooglite si, pod akým uhlom v ktorý mesiac dopadajú slnečné lúče, a narysujte si. Je vhodné mať na juhu presahom "poistené" mesiace jún, júl, august. Ak musia byť okná na Z a V, treba riešiť letné tienenie zvonku: markíza, stromčeky v kochli, listnaté stromy, kríky, vonk. žalúzia... ;-)
Odpovedať
@blacksr áno, len neviem či sme sa pochopili ,ja sa bojím práve toho že nebudeme mať dostatok svetla kvôli streche, ktorá je 25 stupňová a nie všade budú veľké okná resp. dvere na terasu,ale je možné že ssom to nepochopila :-)
Odpovedať
@nikabrunc Ale to nemá so sklonom strechy nič spoločné. Ide o veľkosť presahu. Určite zohráva rolu aj zástavba okolo. Musela by som pozrieť situačku. Inak veľkosť okien sa dáva tak, aby tvorili 1/7 plochy miestnosti. To je také paušálne pravidlo, ktoré ale môže byť nedostatočné, ak človek zvolí sklá protislnečné s nízkym G alebo Lt (parametre skla). Alebo ak je miestnosť dlhá (slíž), tak nestačí na rovnomerné presvetlenie 1 okno, hoci veľké - treba dať do tmavej časti ešte jedno. A podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez velmi nerozumiem, preco autorka temy rozobera strechu :) treba sa zaoberat previsom - podhladom - ako pise blacksr :)
Odpovedať
@blacksr ahaá super ja som sa bála , vo fotoblogu mám podorys, ak to pomôže sused, bude 2 podlažný ale do jeho dvora budeme mať len garáž, kúpelkové okno a kotolňu tak to je fajn a s druhej strany netušíme ešte tam nič nie je zatial,
Odpovedať
@katrin21 pretože sa nevyzná, nečudujte sa ja sa tu vzdelávam ako mnohý z nás
Odpovedať
Profilova fotka
ved dobre :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?