Veniec z dreveneho salungu? Alebo uciek? Aku krytinu pouzit ?

Dobry den vsetkym. Povodny plan bol zastresit uz v zime no nestihli sme. Staviame z Km bety pieskovo vapenatej tehl o hrubke 20 cm Otazka Salung z dosiek armatura beton? Ucka armatura a beton? Pytam sa ci sa nieco deje ak su pouzite dve (km beta, beton) respektive 3(km beta, beton, prefabrikat) rozne materiali 3 rozne materiali vo venci. Keby staviam z ytongu a pouzijem ytongove ucka tak otazka neodznie. Krytina Tak je aspon cas si poriadne rozmysliet aku krytinu pouzit. Myslim ze je to trosku atypicka( podla stavebneho uradu) strecha so sklonom 12 stupnov A cca v polke sa lomi a nabera sklon 26( no vsaj niesom si isty no nehra to rolu) Ide o to ze na jednu stranu je moznost botonovu alebo palenu skridlu na velky sklon a plech na maly sklon. No to sme vylucili preto sme sa rozhodli pre falcovany plech. Poschodie bude obytne Izolacia Plne podbitie 4 stresne okna Hluku sa nebojim Komin Teraz vsak otazka aky plech ? Chcem to raz postavit a nemat starosti chcem sa rozhodnut pre spravny material Stavam prvy dom vela som cital ale vsetko mi pride ako propagacia tej ci tej firmy. Lindap? Rukki? Alebo Hlinikova prefa? Ci niejake ine? Ake su vyhody ci nevyhody toho ci toho materialu? A vase skusenosti. ? Za viac penazi viac muziki ?
Odpovedať
@pokemondca projekt hovori co? Aka ma byt sirka(hrubka) venca? U-tvarnice sa v sirke 20cm ani nerobia, najmenej je to 25cm, takze jedinou spravnou volbou je salung. Pri vybere krytiny pozerajte na hrubku plechu, pocet vrstiev, hrubku povrchovej upravy. A hlavne nepodcente vyber spolahlivej firmy, lebo pri montazi sa da vsetko zmrvit. Pripadne si nechajte doporucit montaznu firmu a plech rieste az po dohode s nimi.
Odpovedať
projekt 20cm musi byt preto som chcel 25 ucka aby bola dodrzana armatura Ten zvysok sa zbrusi respektive izolacia. Mne sa jedna hlavne ci tie materiali zmiesane nebudu nieco vyvadzat.
Odpovedať
@pokemondca lenze realna svetlost tej 25ky je kolko? 15cm? Ten material nie je ziaden problem, ved idete na to robit ztuzujuci veniec. Lacnejsie by bol dreveny salung, okrem toho ucka niekedy praskaju.
Odpovedať
@pokemondca dreveny salung a na strechu rhezing ak ti ide len o kvalitu.
Odpovedať
Profilova fotka
Použil by som Velox debnenie na vence.
Odpovedať
salung nie je lacny.. pokial nie su lacny majstri.. mna salung vysiel na 1000eur, vdaka flakacom. treba prepocitat velox obojstranne a 1den prace s nim maximalne (aj menej), alebo tie dosky (znovupouzitelne) a pracu s nimi... velox by ma stal 500eur nanajvys so vsetkymi doplnkami a 4-6 hodin amaterskej roboty. (obojstranny velox sa velmi lahko nasadzuje), zostal by sam, o 7 cm (35mm krat dva) menej betonu po obvode no najskor treba riesit to, ci mozes ist ak uzko, ci mozes ist do minus 7cm s veloxom.
Odpovedať
Profilova fotka
@pokemondca 20cm na obvodove mury ?? Uha. Kazdpadne odporucam, salung a beton co najtvrdsi 30+ Nevieme z toho co pises ci ide o bungalov alebo dom s Ackovou resp typizovanou strechou. Na bungalov najlepsie plech, na klasiku vysoke Acko zas hlinik, resp. skridla. Ak plech tak urcite RUUKKI. Poznam velmi sikovnu partiu strecharov, riesili mi krov pred mesiacom s plechom od RUUKKI, cize aj super ceny. Ak tak napis mi spravu, poslem kontakt.
Odpovedať
@mato666222 v com je problem s 20cm murmi? Hrubk murov je predsa zalezitost projektu, podstatne je to, aby bola dodrzana statika.
Odpovedať
Takto je strecha No ucka sme uz zrusili pretoze beton musi mat vysku 25 cm a zial nikto tak ucka nevyraba. Zatial sme riesili dosky zo zberu surovin vysalovali sme polku domu na vence a predtym snimi aj stropy na dva rovnake domy. Len sa mi to zdalo zdlhave. A na druhom dome sme to chceli urychlit. No len teraz je broblem v zimebze nikto nevyhadzuje nabytok.
Odpovedať
Mato poznas este niejakych vyrobcov hlinikovej krytiny?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?