Veniec na bungalove nie je úplne rovný

ZdravímVás. Mám problém, včera nám "borci" zalievali veniec. Pôjde tam väzníková strecha, no mládenci mali technické problémy a veniec robili do 23tej hodiny.Zháňal som reflektory bel ako šialený, no dnes ráno na pohľad na to nepotešil. Nie je to katalógovo rovné.Nebude s tým problém? Kto máte skúsenosti z väzníkom. A ešte ako sa tam vlastne väzník kotví. Budú vrtať alebo ako. Ďakujem za každú reakciu.
Odpovedať
Nic sa nedeje , da sa to vypodlozit. BTW o kolkej ste zacali zalievat :) Ja rad zacinam o 6:30 a este sa mi nestalo ,ze by som neskoncil neskor ako o piatej vecer aj to bol extrem.
Odpovedať
@minoj28 Dobrý den. Vypodložit se sice dá cokoliv, ale je potřeba nejdříve změřit, kolik a kde. Já má vazníky kotvené pomocí úhelníků přímo ocelovými kotvami do věnce. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Dobrý den. Ještě doplňuji obrázek, jak vypadá ta kotva. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@minoj28 ahoj, problem neni ze nemas katalogovo rovny veniec, pomurnice a vypodlozenie to spravi, to je najmenej, ja sa len jednej veci cudujem, ze ak bol beton cerstvy preco si nenapichal kazdy meter zavitove tyce 12, a od kazdeho rohu domu na pol metra? Ja mam tiez vaznik a dostal som ako podmienku od ludi co mi robili krov, ze nech su presne takymto sposobom napichane zavitove tyce do venca. Tak som z jedneho metra zavitovej tyce spravil tri kusy a na kazdu na koniec som navaril roxor krizom ako T, no a tym T som to napichal do cerstveho zaliateho venca. Som zvedavy ako ti navrtaju do venca diery na tie kotvy ked v tom venci ide aj armatura, neverim ze nechytia ani raz zelezo vo venci. A vies nieco navrtavane, ako ked nieco zatvrdne spolu s betonom ako celok je ine, dokonca na dvojgarazi mam klasicky krov a tam tiez tesari kazali ze ked spravim veniec, mam napichat zavitove tyce kazdy meter od seba na stred a od rohou na pol metra.
Odpovedať
@fabyno no, neviem, nekázali mi nič, tak dúfam že až prídu nebude to problem
Odpovedať
@ladajaskva dakujem, mam este otazku, ta kotva sa vrta do uz stvrdnuteho betonu? vyplasil ma prispevok od fabyna. dufam ze som nic nepokaslal.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva presne taku kotvu mam v kolene ;-)
Odpovedať
@minoj28 Dobrý den. To je taková skoro natloukací hmoždinka. Příklepovkou ( lépe pneumatickým kladivem ) se navrtají díry stejného průměru, jako je ta kotva. Ta se tam potom jednoduše nabouchá kladivem. Kotva se natluče až po matici. Ty výstupky na tom převlečném spodním elementu zajistí, že se nebude celá kotva při dotahování protáčet. Potom se pod matici dá ten úhelník a matice se klíčem dotáhne. Tím se ten koncový kónus vtahuje do toho spodního elementu a roztahuje ho. Tím se zvětšuje celkový průměr spodní části kotvy a ty se pevně zafixuje do betonu. Trefit se do armovacího drátu se samozřejmě musí umět. Normální montér, se do normálně vyarmovaného věnce netrefí ani náhodou. Leda schválně. Samozřejmě to zabetonování závitovek se používá, ale spíše na kotvení pozednic, kdy stačí do pozednice vyvrtat díru a pozednici nasunout. U vazníků, kde je z logiky věci a podle technologického postupu stanoveno symetrické ukotvení, se to prostě dělá pomocí dvou pozinkovaných úhelníků, které jsou zakotveny do betonu, případně do pozednice a vazník je mezi nimi a celé je to prošroubováno a staženo k sobě. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@mio23 Ahoj Mio. S jistotou nevím, co máš v koleně. Ale s jistotou vím, že nám valíš šrouby do hlavy. :-D :-D :-D :-D :-D Ahoj. Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@minoj28 presne tak sa to robi ako pise fabyno...
Odpovedať
@misko81 ale firma co bude robit strechu nic take nespomenula, nech urobm veniec a oni ostatne, tak mozno maju iny system, tazko povedat, uvidime.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladajaskva Dakujem este raz za odpoved. Uz som mal nervi, ze som zase nieco pokaslal.
Odpovedať
@minoj28 aj my mame vaznikovy krov a ziadne zavitove tyce sme nikam nedavali, ani my, ani strechari.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tu len prezentoval ako to robili u mna dve rozne firmy, aj jedna firma aj druha firma vyzadovala odomna ten isty sposob pripravenia venca zo zavitovymi tycami. Nehadam sa ani neopisujem co je spravne a co nie, urcite je aj iny sposob kotvenia krovu. Napisal som iba svoj osobny nazor, ze podla mna je pevnejsie ak nieco vytvrdne a je ako celok bez dodatocneho navrtavania, ale to neznamena ze minojovi28 strhne strechu prva vichrica.
Odpovedať
@fabyno veď ja ďakujem za postrh aj Tebe...
Odpovedať
Profilova fotka
Určite by som tam najprv nastriekal chemickú kotvu a potom závitovú tyč alebo tú čo sa naklepáva kotva. Bez chemickej kotvy to nie vždy drží.
Odpovedať
Profilova fotka
@minoj28 predpokladám, že to je bungalov, pomer výšky strechy k šírke aspoň 1:3, takže keď položia väzníky na podložky alebo pomúrnicu, nehrozí prevrátenie. To, čo dnes vidím vo výkresoch nehovorí o statike ale plýtvaní peňazí investora.
Odpovedať
ˇčaute, zabudol som pridať ako to celé skončilo. Tak nakoniec to bolo urobené dobre a chlapci si vrtal dier a dávali tam podobné konzoli ako písal ladajaskva (ďakujem) Realizovala to firma neďaleko Trenčína KPS-strechy. Môžem zatial len odporučiť,aj dohodnúť sa s nimi dá. A Vám ďakujem za príspevky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ozivim temu, som akurat pred montazou vaznikoveho krovu na bungalov a mam dilemu, na pomurnicu vysoku 5cm alebo priamo na veniec? Standardne robia na pomurnicu ale nemaju problem aj rovno na veniec. Nie je ta pomurnica zbytocne slabe miesto navyse? Aky ma vlastne vyznam? Mne to pride nejako pocitovo pevnejsie, ked su vazniky priamo do venca kotvene kotvami, nie nejakymi klincekmi do 5cm latky ... Ake su vyhody nevyhode oboch rieseni? Dakujem
Odpovedať
hm, nikto nic?
Odpovedať
1.pomurnicou vyrovnas celi venec ,2strechou prekrivas dom ako vijdes s vencom ?myslim do predu a do zadu . ak toto poriesis preco nie usetris na pomurnici.
Odpovedať
@kriloter mne to robili priamo do venca ( kontrakting pultovy väznik )
Odpovedať
Uz to mam dlhse hotove, davali 5cm vysoku pomurnicu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?