Veniec,ci bez venca?

Chcem sa spytat na vas nazor.Stavame bungalov,s tym,ze chceme podkrovie vyuzit.Dali sme betonovy strop a este 2rady ytongu.Majstri urobili nejake ucka,zaliali betonom,do rohov dali roxory a vraj je zbytocne nam davat veniec,ze uz robili vela domov takto bez.No nevieme,ci ich posluchnut,alebo pre istotu tam este ten veniec dat,aj ked su to peniaze navyse.Poradte...
Odpovedať
A v projekte to nemate ?, ako riesi projektant ulozenie krovu ?...podla mna tam ma veniec, do ktoreho kotvi pomurnicu a nasledne ide krov, takze ja by som to spravil asi s vencom, aj Vam sa bude lepsie spavat :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som rozmyslala nad zobytnenim podkrovia v starom dome. a kamos povedal, ze nech nad tym nerozmyslam, ze pozna niekoho, kto postavil novy dem bez venca a maju normlane podkrovne izby. a po 2 rokoch im vraj praskaju mury, ako sa hore chodi. ale to nie je samozrejme vyjadrenie statika a projektanta, len skusenost, co sa stalo, ked nespravili veniec. preco ho nespravili, neviem
Odpovedať
Pozri ako máte v PD a tak nechaj urobiť. Rozdiel medzi projektantom a majstrom je ten, že s majstrom, čo spravidla zoberie cash na ruku už o záruke pravdepodobne debatovať nikdy nebudeš.
Odpovedať
Samozrejme pod pomúrnicu veniec!
Odpovedať
toto by som osobne vôbec neriesil, dom stavias na par desiatok rokov dopredu, samotna cena za veniec je v takom pripade zanedbatelna... v konecnom dosledku zistis, ze ste este aj usetrili, nakolko sa vyhnete problémom v buducnosti...
Odpovedať
@mischell0110 Ak je jeden z majstrov aj statik :-D tak robte bez venca :-D
Odpovedať
Neviem ci takeho majstra najprv kopnut do rici alebo vyhnat palicou zo stavby. Asi tak.
Odpovedať
@mischell0110 keby si sa pýtala skôr ... do toho betónu v účkach stačilo hodiť štyri prúty a pár strmienok a nemuseli ste dvakrát zbytočne betónovať. ono je to tak keď Ti projektujú majstri, zvyčajne sa to predraží.
Odpovedať
Veniec drzi celu stavbu pokope.... Posobne som za riadny veniec, kedze cena par sto eur navyse je zanedbatelne v porovnani s celkovou cenou domu... The bad feeling of poor quality lasts much longer than the good feeling of low price....
Odpovedať
Profilova fotka
veniec a zaklady su alfa a omega domu ta sa nepodcenuje!!! to drzi ten dom pokope :) lebo to neskor moze vyjst pekne draho ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mischell0110 a toho majstra treba kopnut niekam a ak na to nemate srdce spravte z neho pomocnika nech nosi pivo a tak... :-D
Odpovedať
@ivantausk odporucam lekcie anglictiny, pokial to nevies prelozit do slovenciny :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jasné, čo majster to múdrosť. Ked poseru čo sa dá zmiznú ako smrad. Normalne sa drž projektu ide o základnú vec , ak ti to nedá , tak diskutuj s projektantom, statikom, dozorom ....ale nie s majstrami.
Odpovedať
@mischell0110 "Majstri" mohli urobiť tak veľa domov, ale treba si uvedomiť jednu vec. Konštrukcia sa navrhuje podľa celkovej skladby domu. Ak máš napr .väzníkový krov, tak je možné veniec vynechať. Vtedy sily konštrukcie krovu pôsobia zvislo dole a steny to udržia. Ak máš ale tradičný, hambálkový krov, tak tam sily pôsobia na stenu rozpínavo a ak na tie 2 rady nedáš veniec, tak časom ti môže krov tie 2 rady roztlačiť. Nedávaj na reči majstrov, chcú si zjednodušiť prácu a pritom dokážu narobiť kopec zla. Drž sa projektu, projektant za svoju prácu zodpovedá. Ja mám niečo podobné ako ty - nad betónovým stropom ešte navýšenú povalu o 2 rady tehál a mám tam naprojektovaný ešte jeden veniec.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa urobiť aj strecha bez venca robilo sa to tak tisícky rokov ,ale pomúrnice musia byť konštrukčne spriahnuté tiahlami.
Odpovedať
@gashtaan jop, ty by si ma mohol doucovat :D... Ked uz nic ine, tak aspon anglictinu :)... A co sa ti tam vlastne nepaci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?