Vazníkový Krov

Profilova fotka
Máte niekto skúsenosti s týmto typom krovu na Rodinný dom - bungalov? Rozmery 12,5 x 12,5 metra. bez vnutorných nosných stien. zároveň hladám v nitrianskom kraji dodávatela týchto krovov, prípadne podnikatelov za dobré ceny. ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne bežný stavebný prvok - moderný, trendový, lacnejší........ ako klasický krov. Zabudni ale, že takéto podstrešie ešte niekedy využiješ ako nejaký skladový priestor, lebo konštrukcia tohoto typu krovu znemožňuje voľný pohyb na povale.
Odpovedať
@leonardom dovolim si nesuhlasit so zabudanim na skladovy priestor ... http://www.modrastrecha.sk/blog/pemix... cely stredovy "tunel" je vysoky okolo 2 m, siroky podobne, dlhy bez 2 cm 11 m ... zmestis tam, co potebujes. @jozino89
Odpovedať
@jozino89 kontrakting.sk pohyb je sice obmedzeny, ale mam skladovy priestor 20 m2 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix - hej, je to v nastavení uhla pohľadu. Ale tie najbežnejšie plytké strechy na dnešné bungalovy sú jednoducho koncipované tak, že s využitím povaly sa jednoducho nepočíta. A tak sa to aj vyráta, nakreslí a zhotoví. Ja som si väzníkový nedal len z dôvodu, že som potomkom nechcel zarúbať cestu, ak by chceli (potrebovali) v podkroví ešte riešiť nejaký zmysluplnejší priestor...
Odpovedať
@leonardom Máme vazníkový strop a skladový prostor obrovský. Z techn. mistnosti máme stahovací schody, výška ve středu nejméně 2 metry. Máme pochozí jen střední část, bohatě to stačí. A v jednom mám jasno - dům jsme stavěli pro sebe a vícegenerační bydlení opravdu néé. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 :-D Dooobre, odvááálam a miestoprísažne prehlasujem, že som sa nechcel dotknúť cti žiadneho majiteľa väzníkového krovu...
Odpovedať
@leonardom Tiez mam vaznikovy krov aj s odkladacim priestorom: http://www.modrastrecha.sk/blog/dancu... ,pochodzna vyska (po odratani 45cm izolacie) 1,8m, spodna sirka 3m. Celkova plocha nieco cez 30m2. Velka vyhoda (a uspora) je ze som nemusel robit ziadne nosne steny (rozpon mam 10m). A viacgeneracne byvanie urcite nie, my sme tiez chceli byt od zaciatu sami aj za cenu prenajmu ale bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti. Navyse si neviem predstavit "prirabanie" dalsieho poschodia. Neviem kde by som dal pevne schody, musel by som robit betonovu deku,.....a milion dalsich blbosti. To sa uz oplati postavit novy mensi domcek na stare kolena. Pripadne byt.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd Už som si nasypal popol na hlavu, tak pŕŕŕŕŕŕ! (Aj keď ja mám taký veľkorysý priestor hore, že by som si tam mohol otvoriť štúdio tanca :-) ). Ale: spomínal som snáď v tom príspevku vyššie 2-generačné bývanie...? Ja som napísal, že som nechcel svojim potomkom zarúbať cestu (t.j. až ma vynesú nohami dopredu, tak nech majú aj takú možnosť, že si napr. hore syn, al. vnuk spraví "hvezdáreň"). :-)
Odpovedať
my mame od firmy Kon-truss Galanta a sme velmi spokojni. Vyborna spolupraca
Odpovedať
Profilova fotka
@chrvacka na ich cenovu ponuku este cakam, tak som zvedavy
Odpovedať
Ja som spolupracoval pri projekte s firmou kontrakting, nemozem sa stazovat..poradili, pomohli a s krovom som spokojny.
Odpovedať
Skúsenosti a odporúčané firmy nájdete aj tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/stre...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som si dal naceniť väzníkový krov cez stavebniny royaldom ale čo sa týka výrobcu, tak toho neviem, ale cenu som dostal aj s montážou s dopravou a kotviacimi prvkami a stým, že by som si musel zabezpečiť iba žeriav. tak ak chceš vyskúšaj si dať naceniť..a upozorňujem vopred nerobím nikomu reklamu!!! Ale dával som si naceňovať aj do Kon-truss aj do kontraktingu a čo sa týka pomer kvalita a cena mi naj vychádzali z kontraktingu a z royaldomu..
Odpovedať
Profilova fotka
denis93 Nato, že tu nikomu nerobíš reklamu už v druhom príspevku velebíš Royaldom.Robíš to veľmi nešikovne. Odporúčam ti založiť profil profesionála je to férovejšie a efektívnejšie. Tiež bol by som zvedavý ako môže laik posúdiť, ktorá firma na väzník má najlepší pomer cena-kvalita (výroba, realizácia).
Odpovedať
Ja mam tiez vaznikovy aj odkladaci priestor v strede kon trusu.
Odpovedať
Ak davate vaznikovy krov ,znamena to ze nemusite robit strop?
Odpovedať
Profilova fotka
@rado220 Strop sa nemusí robiť, na spodok priehradového väzníka sa namontuje sadrokarton. Ale pri väzníkovej konštrukcii, nie je povala, max. je tam v strede úložný priestor.
Odpovedať
Cize To vyjde cloveka lacnejsie ako jed robi trebars aj dreveny strop nie
Odpovedať
Profilova fotka
V určitých prípadoch, keď sú väčšie rozpätia medzi stenami to môže byť aj výhodnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@rado220 preto sme aj my dali väzníky. Tým že sme nemuseli robiť betonový strop sme ušetrili cca 8 000€. Tiež máme pod strechou cca 35 m2 odkladacieho priestoru.
Odpovedať
http://data.krytinystrechy.cz/100183/... Co si myslite o hambalke? Cena? Vykon? Oplati sa?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
My mame krov od Kaspera a nemohli sme si vybrat lepsie. Super cena a pristup.
Odpovedať
my sme si dali robit krov od kaspera a mame aj odkladaci priestor. Dali najlepsiu ponuku a spravili to, na com sme sa dohodli.
Odpovedať
Ruzena Martin .... co prispevok to mlady profil 🤔 😛 to je aka reklama, v koľkých témach ešte?
Odpovedať
@janulka14 To, ze sa niekto zapaja v niekolkych temach a nema profil dlho neznamena hned, ze je to reklama. Asi Vas nenapadlo, ze o nejake temy sa clovek zaujima iba ked ich aktualne riesi. Pekny vecer Vam prajem 😉
Odpovedať
@martin_16 zvlastne ze pozitivne reakcie sú vsetky z profilov zalozenych 30teho septembra 😛 asi ich vsetci aktualne vtedy riesili ked uz ich mali vlastne vyriesene 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?