Vaše názory na plechovú strechu

Akú strechu dávate? Uvažujeme nad plechovou, čo vy na to? Prípadne akú izoláciu zvoliť pri plechovej streche? Alebo radšej zvoliť iný typ??? Pre čo? Ďakujem ;-)
Odpovedať
aj ja zvazujem plechovu falcovanu prefa krytinu, ale tiez este nie som napevno rozhodnuty.
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať tiež plechovú strechu systémom schlebach
Odpovedať
aj my budeme mat plechovu strechu.. Rozmyslame nad Lindab Goodlock - je to maloformatova krytina, ktora sa neskrutkuje v ploche krytiny
Odpovedať
@amand @katkaf25 @borderka a ako budete riešiť izoláciu? nebojíte sa, že v zime bude unikať teplo a zasa v lete bude strašne horúco? No zasa na druhej strane plechová krytina je ľahšia,lacnejšia, má dlhšiu životnosť a vraj na snehové nádielky na východe sa hodí viac ako iné :-D ale to bol len laický názor, tak neviem.
Odpovedať
@vojtekovad tepelnu izolaciu mozete dat taku istu ako aj pri inej krytine... plechova ma nevyhodu v tom, ze ked prsi je hlucnejsia- je to viac pocut, ani nie tak cez konstrukciu strechy ako to bude pocut cez okna a predpokladam, ze plechovu krytinu treba obcas mozno raz za 5 rokov natriet (zalezi od povrchovej upravy), kdezto betonova alebo palena krytina su bezudrzbove... na vychode sa naozaj hodi viac, pretoze z plechovej kritiny sneh sklzne skor, nerobia sa tam take velke kopy... a plechova krytina je vhodna aj pri vacsich sklonoch, ktore su tiez na vychode z dovodu velkej nadielky snehu vhodnejsie, kvoli tomu aby ten sneh skor klzal dolu a nezatazoval konstrukciu strechy, a zaroven neohrozoval zivot ludi, ked velke masy padaju dolu zo striech...
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtekovad opýtam sa manžela ti napíšem:)
Odpovedať
@ivec16 ďakujem pekne :) a myslím že iné ako plechové sa vďaka snehovej nádielke môže znehodnotiť a skôr rozkrušiť či?
Odpovedať
Profilova fotka
Za vodotesné strešné krytiny sa podľa nemeckých noriem pokladá zváraná fólia a falcovaný plech, pričom ten plech má oproti fólii určite dlhšiu životnosť. Za povšimnutie stojí aj fakt, že plechom sa lemujú a dokončujú všetky strešné krytiny.
Odpovedať
ja chcem stavat tesne pod Tatrami, kde spadovy vietor z stitov ide cez 150 kmh - videl som tu uz lietat skridlu ako suche listie zo stromu. Izolacia klasika - mineralna vata medzi rohy, asi 16cm a potom kontra aspon sest.
Odpovedať
my mame rukki monterey
Odpovedať
@amand čiže dávate plechovú?
Odpovedať
strechu budeme robit az na jar- zatial na 70% plech - asi falcovana Prefa alebo nejaky kvalitny plech + sikovni majstri co to dobre spravia. Mame tu v okoli Popradu celkom veterno :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my tiež dávame plechovú strechu :-)
Odpovedať
@amand sme dosť blízko k vám :D čiže vieme o čom hovoríte :P veterno, tuhé zimy, snehu na streche až neúrekom
Odpovedať
My máme plechovú krytinu Lindab a inú ako plechovú by som nechcela. Dom - typ "bungalov" a zateplený máme strop z povalovej časti. @borderka Aj mne sa páčil Lindab Goodlock - nakoniec ma strechári odhovorili - najmä vzhľadom k cene a náročnosti pri pokrývaní - ako píšeš je to maloformátová krytina. Neviem presný názov tej našej, ale mne sa páči.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?