Uzlabie cez komin

Zdravim, prosim Vas, poradi mi niekto ci je problem oplechovat komin cez,resp okolo ktoreho ma ist uzlabie? Je to rekonstrukcia strechy(z plochej na valbovu), na projekte mam uzlabie presne cez komin, jedna firma povedala ze to je problem, druha ze nie...Dakujem za info.
Odpovedať
@xy1111 no pekne a je to v užlabi kde je najviac vody. Myslím, že to treba na komine prerušiť a za komínom oplechovat a vodu zaustit do zľavu.
Odpovedať
@xy1111 je tu ešte ďalší problém a to v zime, keď sa bude zachytávať sneh na komíne. Zároveň sa od teplého komína bude sneh topiť a niekde ďalej bude voda mrznúť, rozťahovať zvody a tvoriť cencule. Takže je to zložitejšie ako sa na prvý pohľad zdá.
Odpovedať
Profilova fotka
@xy1111 " druha ze nie" ako chcú urobiť tesárčinu? niečo ako úžľabná krokva im asi nič nehovorí.Oplechovanie sa dá urobiť nadvihnutím a vytvorením dvoch úžľabí , ale prakticky som to ešte nevidel. Preto sa komíny uhýbajú.
Odpovedať
"urobiť tesárčinu" krov bude vaznik, firma povedala ze s tym nema problem...len ze klampiar bude frflat. A prosim Vas, aka je moznost "uhnutia" s kominom. Premyslal som nad moznostou, "zrusit" polovicu dvojkomina v casti pod strechou a tuto zrusenu cast uhnut do strany - vznikol by tak komin otoceny o 90° s tym ze by bolo uzlabie priebezne. Len si neviem predstavit tu moznost uhnutia. (komin je to 160 na tuhe palivo, vyska po toto miesto cca 9m). Myslite si, ze je tu taka moznost? Dalsia moznost je asi len zmena tvaru strechy- posun uzlaby s tym ze by vzniklo nerovnomerne podbytie...(teraz 80cm)
Odpovedať
@xy1111 radsej sa vyhnite tomu, aby ste bol pokusnym kralikom, komin v uzlabi je zle riesenie, skor ci neskor by sa dostavili problemy. Ak potrebujete takyto tvar strechy, tak radsej posunte komin. Je to komin z krbovej vlozky, alebo z plynoveho kotla? http://www.modrastrecha.sk/forum/komi...
Odpovedať
@xy1111 už teraz si myslím, že komín nie je dostatočne stabilný a nejaké ohýbanie tomu riadne pridá.
Odpovedať
2 kominy pri sebe?to bude nejaky debilny bungalov s floridskym vonkajsim krbom a pieckou v obyvacke...komin pri komine ..to musel kreslit nejaky kovac ..
Odpovedať
Dakujem za reakcie, skusim odpovedat poporadi. @stowasser je to komin z krbovej vlozky a kotla na tuhe palivo. Konkretne ta polovicka co zavadza je kotol. @viktor811 hm co sa ti nepozdava na stabilite, komin je v rohu terasy nad strechou pretrca meter..co presne si myslel? @daralbajda ako pisem v mojej otazke je to rekonstrukcia, dom s plochou strechou- rozumej komunisticka kocka. Dat komin cez terasu bolo najlahsie riesenie...avsak neratali sme s tou strechou...a ten kovac, no projektant strechy asi nieje nic moc ked na to neupozornil.
Odpovedať
Nechapem naco 2 dvojkominy 1m od seba..
Odpovedať
@daralbajda aj ked je to uplne nepodstatne, lebo sa pytam na daco ine...ale, opakujem je to stary dom, takze mnohe veci tam nezmenis. Stary dvojkomin je plynovy kotol a digestor a druhy novy je krb a kotol na tuh.palivo. poprosim ale k teme
Odpovedať
@xy1111 komin do uzlabia umiestni len diletant.,tolko k teme...
Odpovedať
@daralbajda konecne daco k teme a ked to zoberies ako fakt, ze su tam tie kominy, tak mas aj nejaku radu? Alebo tvoje prispevky mam chapat len ako spestrenie? Vazne ak nechces poradit najst riesenie neminaj energiu v tejto teme.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prosim Vas, ma niekto aj napad ako by sa dal zmenit tvar strechy, alebo ako to poriesit? Zatial je len moznost otocit komin o 90° aby bolo uzlabie priebezne, nic ine ma nenapada.
Odpovedať
@xy1111 Ten komín, čo vychádza do úžľabia, už stojí...?
Odpovedať
@dedo758 ano kominy su uz tam...len strecha sa ma robit.
Odpovedať
Úžľabná krokva skončí za komínom, asi na pomúrnici. Na konci úžľabia sa spoja krokvy z ľavej a hornej strany. Oplechovanie (ľavá strana) bude mať, ako jan45 píše, horný okraj vyššie ako dolný, horný plech zasa ľavý vyššie ako pravý. Voda odtekať bude, zo snehom to bude horšie, ale keď bude komín (aj podkrovie) zateplený, cencúľov by som sa neobával. Akurát klampiar si ponadáva... A možno ani nie. edit: krokvy-väzníky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?