Utesnenie prechodu cez strechu

Ahojte, mam nechany v dome rezervny prechod na strechu. Z technickej miestnosti cca 1 meter dlha rura cez strop, vnutorny priemer asi 5 cm. Strecha hore je rovna s foliou a strkom. Zatial cez nu nic nejde, hore na streche je iba strieska provizorna aby tam neprsalo. Cim by ste navrhovali ju vnutri utesnit / upchat tak aby som ju vedel v buducnu vyuzit? Rozmyslal som napchat do nej vatu a hore aj dole nejaku pasku butylovu. Mohlo by to byt utesnene aj takto alebo je nejake ine lepsie riesenie? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Na kazdu ruru je zaslepka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Čo použiť na parotesné a vzduchotesné utesnenie prestupu cez ŽB strop ? Potrebujem utesniť zvislý priestor okolo plastovej hadice rekuperácie DN90. (viď. obrázok - fialová časť) Na spodnej strane ŽB stropu je betón, na vrchnej strane je asfaltový pás - parozábrana. Priorita je, aby sa vlhkosť z tech. miestnosti nedostala do skladby plochej strechy. Potrebujem niečo čo je kompatibilné s betónom, plastom a asfaltovým pásom a zároveň to zamedzuje prestupu vzduchu a vlhkosti.
Odpovedať
@profistavbari môžete sa prosím vyjadriť na môj príspevok vyššie ?
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks https://www.okentes.sk/samolepiace-pa...
Odpovedať
@purplesticks je možné navliecť na hadicu manžetu alebo sú už konce napevno osadené?
Odpovedať
@profistavbari Konce sú už napevno osadené. Hadica má priemer 91mm. Prestup v ŽB má priemer 100mm. Priestor medzi nimi potrebujem utesniť vzduchotesne aj parotesne. Čo odporúčate ?
Odpovedať
@purplesticks navliecť manžetu je teda už nemožné... Vypenil by som Pur penou (napr. 3D od den bravenu) najtrvacnejsie riešenie ktoré perfektne drží aj na betóne je polyuretan.
Odpovedať
@profistavbari 3D Pur Pena DenBraven nie je vhodná do prostredia s väčšou produkciou vodných pár. Napadá Vám niečo iné ?
Odpovedať
@purplesticks A tá pena kedy príde do kontaktu s vodnou parou? Bude tam ako výplň a izolácia. Zospodu bude izolovaná polyuretanom😉
Odpovedať
@profistavbari Aký konkrétny produkt myslíte pod slovom polyuretán ?
Odpovedať
@purplesticks sikaflex 11 fc napr.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?