Upevnenie podhladov z OSB dosiek

Profilova fotka
Zdravim vas.. Chcel by som vas poprosit o nejake foto ako ste uchytavali OSB dosky pri rovnych podhladoch... Chcel by som zateplit 8cm polystyrenom az po vrch (vzhladom na to ze nemam zatepleny veniec(deku)).. Ako sa to upevnuje pri stene (polystyren na stene) v takychto pripadoch?
Odpovedať
1
2
na krokvy si majster spravil tzv. koníkov a na to sa osb doska upevňuje....potom sa zatepľovalo a veci ostatné
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpoved len da sa tento sposob pouzit aj ked chcem zateplovat predtym a az po foliu pod strechou...? Nie je tam uchytavanie o stenu?
Odpovedať
@biliboy nie, toto sa určite neuchytávalo na stenu....a neviem ako je to v prípade už zatepleného domu
Odpovedať
mna by len zaujimalo kedze chcem podobne podbijat podhlady strechy z priehradovych vaznikov aku hrubku OSB dosky by ste odporucili na spodnu cast podhladov ak mam vazniky od seba na 1meter a chcel som OSB dosku prichytavat rovno na ne.. bude stacit 18mm OSB doska? nebude sa prehybat? a je potrebne na OSB dosku pred natiahnutim fasady oblepit styrodurom kvoli moznemu popraskaniu na spojoch??
Odpovedať
Profilova fotka
@lulika7879 Takto zhotovené podbitie sa bude porehýbať a praskať. @holovac 1 m je veľa treba tam pridať pomocné laty max 70cm od seba .OSB stačí 15mm.Na OSB musí ísť polystyrén.
Odpovedať
namiesto kombinácie OSB dosky a EPS sa dá v pohode použiť horčíková doska viď: www.superdoska.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@biliboy
Odpovedať
@antonmesaros ...máme to hotové 5rokov a je to v pohode....verím, že to tak aj zostane ;-)
Odpovedať
@antonmesaros Máme podbitie z 12 mm OSB dosky, na tom polystiren, sieťka a lepidlo. Krokvy a teda aj kotvenie je na 90 cm a ani po 6-tich rokoch sa nič neprehýba a nepraská.
Odpovedať
Profilova fotka
@lulika7879 @bubulka722 Nechcem byť zlým prorokom ale nieje to dobré
Odpovedať
Profilova fotka
@marco1018 Takto sa to robí
Odpovedať
Profilova fotka
@marco1018 Dakujem za foto .. Ako tak pozeram tak o stenu nie je nic prichytene..ci? .. Polystyren sa dava aj na kotvy alebo iba na lepidlo..?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@antonmesaros a ak sú dolné trámy väzníkov od seba 62 cm, môžu ist osb priamo nane?
Odpovedať
Profilova fotka
@biliboy konkretne pri tejto zakazke som tam daval iba lepidlo lebo bolo potreba dať tam narychlo ten polystyren pred podbijanim inak by sa tam už nedostali a spravne na stenu kotvene neni žiadne drevo... všetko je to "zavesene" na krokvach :)
Odpovedať
ja som to robil pred tyždnom,mam väznikovi krov a namiesto drahej OSB dosky som použil CD profil a na to 3 cm styrodur a potom sietka kleber. Je to podobne ako na tej fotke hore. Škoda že nemam foto :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@janamala môže to tak byť
Odpovedať
@antonmesaros Ďakujem pekne ešte otázka ohladom tepelnej izolácie väzníkový krov medzi väzníkmi tých 62 cm, výška väzníkov cca 50 cm,na vúzníkoch paropriepustná folia, laty 40x50 na, nich OSB 22 mm, geotextília, a na záver SIKA. Kde klást najlepšie izoláciu ,akú a kolko? mezi krokvy vatu napr Rotaflex,tam sa zmestí kolko chcem a potom pod sadrokart.podhlad tenšiu. alebo nabit trne naspodok trámov a nane dat Nobasil dosky-to zníži dost buduci strop. Poradte prosím.
Odpovedať
Profilova fotka
vaty min 40 cm je takmer jedno kam ju dáte len nech je to aspoň tých 40 cm
Odpovedať
40cm vaty teda mineralnej izolacie nad sadrokartonovy strop? nie je to velmi vela, ci..? A odporucate strop v izbach sadrokartonovy alebo z OSB dosiek zastierkovat omietkou?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@antonmesaros Dobry večer. Mohol by som sa Vás spýtať? Ak to spravím ako Marco 1018 tak by stačila aj 8mm OSB 3 doska alebo je to málo?
Odpovedať
Profilova fotka
@ander28 v 8 mm veľmi zle držia skrutky .Treba si to najskôr odskúšať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Čavte. Pridám sa aj ja. Mne to majstri podbili materiálom styrcon 8cm. Urobili pozdĺžne latovanie ako pridal marco1018 a na to naskrutkované dosky styrconu. Zatiaľ niesú zasietkované a omietnuté, uvidíme ako dlho to vydrží. Toto riešenie sa mi pozdáva, doska styrcon je samonosná, takže riešenie OSB + EPS odpadá. Cena hmm nemám šajn ako by to vyšlo z OSB+EPS, možno rovnako, no so styrconom je to jednoduchšie na prácu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, viete odporucit niekoho na montaz podhladov z OSB dosiek? Lokalita: Kosice
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@marco1018 tiež takto rozmýšlam ,že by som najskôr nalepil EPS 20cmm a potom na to podbitie z OSB 12mm, olepený cca 2 cm polystyrenom. Ako potom robíš osietkovanie? Pôvodne som chcel dat do klebrua sietky fasadny eps , potom podbit a na koniec dat druhú vrstvu sietky v kuse steny s podbitím.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss fasadny eps resp. tá jeho čast čo je "schovana" v podbití je zbytočne klebrovat... normalne nalep vrchy pas eps resp zatepli dom sprav podbitie a vtedy to komplet spolu zaklebruj maš rohove lišty takže to neni problem
Odpovedať
@lulika7879 prosim ta, kolko ta stal bm prac na tom zaklope? Rekonstruujem stary barak a z niektorych cien idem do kolien....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@marco1018 prosim ta toto je klasicka strecha ci vaznik. ja mam vazniky.. je treba tie laty davat pozdlzne po obvode chalupy alebo sa OSB doska moze srobovat rovna do tych vaznikov ? taktiez je jedno ci sa dava najskor spodna strana a potom bok alebo naskor bok a potom spodok. tiez ci treba OSB dosku nieci natriet alebo moze sa davat stave ako sa predava. Dakujem
Odpovedať
Ja by som nahradil OSB dosku a EPS jednou doskou, ktorá by sa rovno kotvila na konštruckiu krovu. Videl som to u známeho a aj ja tak planuje robiť, Doska je už rovno potiahnutá sieťkou a lepidlom, jadro tvorí XPS, volá sa to UNIPLATŇA.
Odpovedať
Profilova fotka
@mukmak ahoj... neviem aky maš rozostup medzi vaznikmi ale každopadne by som tie konštrukčne laty dal... stači ti tam potom použiť napr 12 osb ale určite s latami to bude pevnejšie a domček resp podbijanie nerobiš na jeden či 5 rokov...čisto teoreticky je jedno ktoru stranu davaš skorej možno že iba keby ostane eps dlhšie bez sietky a klebru by som riešil najprv spodok a potom prednu stranu aby prípadna voda pri daždi stiekla preč a nie do podbijania...osb netreba natierat ničim.... na tanieriky tam daš eps a nato už sietka kleber atd :)
Odpovedať
@marco1018 dik za radu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?