Uloženie pôvodnej škrídle na 30 ročnom dome

Profilova fotka
Zaujímalo by ma či má niekto skúsenosti s obnovou strechy formou znovu uloženia pôvodnej škridle. Náš problém spočíva v poprehýbaných latách, krov je OK. Dali by sme všetko až na krov dole, nové laty, fóliu + konralaty a pôvodnú škrilu naspäť nakoľko vyzerá byť OK a máme jej dostatok.
Odpovedať
Profilova fotka
30 ročnú škridlu nemá zmysel dávať naspať. Potom, keď Vám krytina odíde a laty budú dobré, tak vymeníte krytinu a laty dáte naspäť? Ja by som buď hned vymenil laty, škridlu aj odkvapový systém alebo ešte počkal, ak ešte strecha nezateká.
Odpovedať
@tiborh Problém je , že samotné jednotlivé škridly sa vtedy ak je poprehýbaná strecha deformujú , a potom sa nedajú pekne alebo dokonca vôbec nanovo uložiť , nesedia drážky , ostávajú škáry a je to krivé a nepekné ...
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to urobiť .otázne je či je to ekonomicky výhodné.Počítajte s tým že starú škridlu bude podfukovať .Pod takto znovu uloženú škridlu ,pri vhodných klimatických podmienkach ,za 24 hodín vietor naveje 1m vysoký závej.
Odpovedať
Profilova fotka
buď kľudný, životnosť škridle je viac ako 100 rokov, riziko je poškodenie pri manipulácii, ale to je aj pri novej. Nepodfúka ju, je tam fólia, Dodavatelia to nerobia preto, že manipulácia je pracnejšia ako cena novej.
Odpovedať
@jan45 Veď Ok, aj my sme na záhradný domček použili 80 ročnú bobrovku , popreberala sa , bola tiež skrivená , no po pár sezónach si sadla a zrovnala sa ,určite ešte aspoň 30rokov vydrží , ale bobrovka sú rovné pláty ...chceli sme použiť na hospodársku budovu starú dážkovú škridlu . a tá sa ozaj nedala ..treba s tým rátať aby neostali zaskočení..
Odpovedať
Profilova fotka
takže páni... bolo by to priechodné riešenie na horizont cca 5 až 10 rokov? keď tam dáme fóliu ako poistnú izoláciu tak by nemalo ani zatekať ani podfukovať, nie? No a tie staré laty sú prehnuté iba o rádovo 2-3 cm takže to nie te katastrofa.
Odpovedať
@tiborh vyskúšaš, uvidíš...prinajhoršom pár týždňov vydrží aj fólia a kúpite novú škridlu...
Odpovedať
Profilova fotka
vymienaj iba v tedy ak máš na povali minimálne aspom pol palety navyše škridle pretože ak dáš komtralaty a nové laty nebudú ti sediet dorezávky škridlí a neviem kde zoženieš 30 ročnú škridlu.
Odpovedať
Profilova fotka
mám kúpenú takú istú škridlu ako je teraz na streche na 1/4 strechy, takže to by malo stačiť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@tiborh ako dopadla prerabka strechy so starou škridlou? uvažujem nad takým istým riešenim rekonštrukcie strechy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Moze mi tu niekto odporucit niekoho, kto by mi opravil strechu? Strecha domu je stara, skridlova. Oprava by spocivala v tom, ze by sa uvolnene skridly pripadne uz vypadnute skridly na niekolkych miestach zase uložili. Rezervných skridiel je dostatok. Nejedna sa tu o generalnu opravu, ale iba o provizorne ale predsa ucinne riesenie proti zatekaniu do domu, kym sa problem strecha nevyriesi natrvalo. Za odporucania bopref dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?