Tondach vs Creaton

Prosím o radu, odporúčanie, foto. Ktorá je lepšia značka? Tondach vs Creaton ??? Rozhodujeme sa medzi Tondach - Samba engoba čierna alebo Figaro engoba čierna Alebo Creaton Balance - bridlicova Máte fotky vašich domčekov. Pls. Vôbec sa neviem rozhodnúť. Keďže mame A-čkovu strechu a dlhy 18m domček tajných to na oko nejak vyzerá. Ďakujem
Odpovedať
Jednoznačne Samba. Kvalitna a vyrobená na Morave.
Odpovedať
Creaton je vyborna znacka,tondach zbytocne predrazena
Odpovedať
Jednoznačne creaton aj my ju máme na dome ale model magnum
Odpovedať
My sme dali Creaton balance hneda. Spokojnost. Myslim ze ma aj lepsiu cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame objednanu Creaton balance bridlicovu engobu, rozhodovali sme sa este medzi Robenom ale vyhral Creaton. Creaton ma tri plochy na uchytenie a je z nich najvacsi cize ich ide menej na strechu.
Odpovedať
Vidím, že sa vyznáte. Porovnávať Balance so Sambou. Ak chcete porovnávať porovnateľné, tak vyberte model Creatonu z iného výrobného závodu a to už bude troška iná cena, však? Držali ste tie škridle v ruke všetky tri?
Odpovedať
My mame tondach sambu glazuru čiernu a sme spokojny. Creaton sme nechceli z dovodu že ma väčší rozmer ako tondach a to sa nam nepacilo na streche.
Odpovedať
vlaranko skús povedať viac svojich skúsenosti zo značiek tondach a creaton ak sa tak vyznáš. Ja práve riešim rovnaký problém. Mám strechu so sklonom 10 stupňov. Rozmýšľam či podvihnem a dám tondach (od 12 stupňov) alebo dám creaton (od 10 stupňov). Tak poraď ak vieš! Predajcovia vravia každý svoje ...
Odpovedať
Rozhodne je dobre, že uvažuješ nad pálenou krytinou. Obidvaja výrobcovia ok, akurát ja osobne by som si vybral model, ktorý sa nevyrába v HU (toť môj názor a pritom mám odtiaľ pár kamarátov...). A pokiaľ je možnosť, tak bez ohľadu na značku, by som ten sklon zodvihol, 2 stupne nie je opticky takmer poznať a istota je istota, už pri tomto sklone je nutné vodotesné podstrešie. Vybrať si musíš sám a daj na pocit.
Odpovedať
Creaton ma výrobu v maďarsku aj poľsku, ale konkrétny model (FUTURA - Finesse) na tento sklon sa vyrába len v nemecku.
Odpovedať
@jaro007 Ináč akurát pozerám tabuľku vydanú Cechom strechárov ohľadne Tvojho sklonu strechy a v zásade by nemal byť problém so sklonom 10 st. pri oboch spomenutých krytinách, je to však už hraničný sklon. Ešte je veľmi dôležité, koľko zvýšených požiadaviek bude mať Tvoja strecha... Napr.: členitosť strechy, vikier, úžlabie a pod. je jedna požiadavka, klimatické pomery - napr. ak bývaš vo veternej oblasti alebo pod horami, ďalšia požiadavka, ak bude podkrovie obytné, ďalšia (v tomto prípade sa počítajú rovno 2). Podľa toho sa určí typ podstrešia, ak je len jedna alebo žiadna, tak sa robí len dažďu odolné podstrešie, ak viac, tak vodotesné. V každom prípade, ak je priestor, radšej tú strechu zdvihni :-)
Odpovedať
@jaro007 Pozerám ju na stránke, veľmi pekná. Volil by som ju, ak chceš farbu, ktorú konkurencia neponúka, ale ináč vypracovanie vodnej drážky a aj veľkosť krytiny vyzerá identická, takže by som asi aj porovnával ceny a servis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vlaranko netrep. Creaton Balance sa robí v Nemecku. Tiež som nad ňou uvažoval, ale nakoniec šiel na strechu Euronit - dcérska spoločnosť Creaton. Cena o dosť nižšia a machom zarastie ako pálená, tak betónová... . Mal som v ruke aj Tondach Bramac, Creaton, Roben, Euronit a dával som si všetky aj nacenit.
Odpovedať
Podumám :-) - a ďakujem
Odpovedať
@megdesign Keď to tvrdíš Ty, tak je to zaručene pravda. Všetky modely vyrábajú v Nemecku, potom ich naložia na kamión alebo na vlak a pošlú do Maďarska, a potom chodia ľuďom z Maďarského závodu... Majú predsa viacero fabrík. A Balance sa robí v Lenti. Skús pogúgliť a zistíš, kde to je. Je to uvedené aj vo vyhlásení o parametroch.
Odpovedať
@jaro007 Želám šťastnú voľbu, nech si vyberieš čokoľvek. Hlavne, nech si spokojný a nech to funguje ako má. (Samozrejme to bude vo veľkej miere záležať od majstrov :-) )
Odpovedať
Balance sa vyrába v Maďarsku - (info - teraz obtelefonované - od oblastného manažéra...)
Odpovedať
@vlaranko to, že majú odštepný závod v Hu (kôli ťažbe kvalitnej hliny bez vápenca... ) neznamená, že je nekvalitná... http://www.e-byvanie.sk/nemecka-skrid...
Odpovedať
To tu predsa nik netvrdí. Napísal si to jedine Ty. Ja tvrdím, že porovnávate neporovnateľné. To je všetko. A ten závod je výrobný. Hádam nebudú voziť hlinu stovky kilometrov? Apropo pokiaľ viem, tak Hu ložiská obsahujú vápenec (mimochodom čo v určitom množstve a veľkosti vôbec nevadí) a práve preto sa tam melie hlina na jemno, takže radšej to už nechaj tak, to je otázka na chalanov z výroby a nie na nás, nemyslíš? :-) A ešte k Tvojmu tvrdeniu ohľadne machov, skús si najprv prečítať nejaké odborné články... Prajem pekný deň.
Odpovedať
budem davat creaton balance cierna matna engoba vid foto creaton balance vs. roben + foto domu na ktorom som sa usistil o farbe krytiny creatonu cierna matna engoba roben je tiez celkom fajn ale je to "stara" co creaton ma vychztane nejake muchy
Odpovedať
Profilova fotka
@pumik presne pre toto sme sa rozhodli pre Creaton. Ale farbu bridlicova engoba, rozhodovali sme sa medzi matnou ciernou ale vyhrala bridlica :-)
Odpovedať
@bookeeper as tak ale bridlica bola uz moc siva pozor na to!!!! my sme na nete pozerali a vyhrala jasne bridlica ale ako som si zohnal vzorky tak kurcite cierna matna blidlica je fest siva az moc na moj vkus a k ciernej matnej pekne prisposobis aj odkvap
Odpovedať
@pumik
Odpovedať
Profilova fotka
@pumik My sme práve chceli sivú, tiež sme sa rozhodovali medzi matnou čiernou. Aj odkvap nám prispôsobili v tej farbe, ale výrobcu neviem presne. Bridlicová engoba má aj trochu lesklejší povrch ako matná engoba, čiže sme na to pozerali aj trochu z praktického hľadiska. Každému sa páči niečo iné :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte, po dvoch rokoch by som rada oživila debatu. Aj my sa rozhodujeme medzi tymito svoma skridlami-Tondach samba a Creaton Balance. Bola by som vam vďačná za akykolvek nazor ci osobnú skúsenosť. Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexhor9 Pekný deň, v prípade akýchkoľvek otázok ohľadom strešnej krytiny Tondach nás neváhajte kontaktovať, radi Vám poradíme :-)
Odpovedať
Ja som sa tiez rozhodoval medzi tondach samba vs creaton balance. Vzdy som bol viac nakloneny ku palenej krytine ako, k betonovej. Strecharovi som dal nacenit pre zaujimavost ceny aj bramac protector a bramac platinum. Strechu mame o rozlohe 215m2. Vysledok...tondach vysiel komplet z doplnkami o 70 e drahsi ako creaton.
Odpovedať
Profilova fotka
@miros15 Dobrý deň, pre ktorú strešnú krytinu ste sa nakoniec rozhodli? Myslíme si, že to nie je až taký veľký finančný rozdiel nakoľko naši ľudia si dajú záležať na kvalitnej výrobe a vďaka tomu máme veľa spokojných zákazníkov.
Odpovedať
@wienerberger Dobry den. Rozhodli sme sa pre Tondach.
Odpovedať
Profilova fotka
@miros15 Sme veľmi radi, že ste sa rozhodli pre Tondach. Dúfame, že budete spokojní. Pekný zvyšok večera prajeme :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?