Tondach,Bramac alebo Mediteran ???

Sme v štádiu zháňania krytiny, rozhodujeme sa medzi Tondachom, Bramakom alebo Mediteránom kt. je cenovo asi najlacnejší.Načo si pri výbere krytiny dávať pozor??? Aké fakty sú dôležité??? Tiež budem vďačná ak mi dáte recenzie na dodávaťeľov odkiaľ ste brali aj s klampiarskýmy výrobkamy, dakujem
Odpovedať
Trebalo by sa rozhodnut najprv ci beton ale palenu,ci je prvorada cena ,ktora sa vam paci ;-) Vcelku si myslim ze to viac menej jedno pre ktoru sa rozhodnete :) Z tychto troch by som skusil Roben :) Ale ako som uz naznacil je to asi jedno ide o to co sa paci viac :) a kolko sme ochotny korunky vychrlit :)
Odpovedať
uplne by stacilo precitat starsie temy, a nezakladat znovu dalsiu, kedze v stadiu zhananania krytiny tu za tych par rokov bolo uz strasne vela ludi.
Odpovedať
Profilova fotka
Krytinu nevyberajte na zaklade toho, čo je najlacnejšie, ako píše pán vyššie, rozhodnite sa či pálenú alebo betónovú, vyberte, ktorá vášmu oku zalahodí najviac, aká by sa hodila na váš domček a potom si už len prečítať témy, naozaj je tu toho veľa, každý bude odporúčať a chváliť to svoje ;-)
Odpovedať
my sme vyberali podla toho, ktora sa nam najviac pacila, Bramac sme hned na zaciatku vylucili, ked sme sa popozerali po okoli ako ta skridla po rokoch vyzera a nakoniec sme zvolili Tondach, strecha je stale krasna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa tiez rozhodli pre palenu Tondach, Bramac je po par rokoch otras na streche. Snad nas Tondach nesklame, vysiel najdrahsie z cenovych ponuk
Odpovedať
Aj my mame tondach glazurovanu...sme spokojní
Odpovedať
Všetko je o cene. Ak by som nemala určitý finančný limit, tak jednoznačne Tondach. Bramac je značka a sama ju mám na streche domu. Je dobrá, presná, ale po rokoch nevyzerá už ako nová čo je pri betóne normálne. Porovnávať Tondach a Bramac príp. Mediterran je ako porovnávať BMV so Škodovkou. Mediterran sme dávali na prístrešok. Je tvarovo dobrý, dobre sedí, pomerne pevný a teda v podstate porovnateľný s Bramacom. Bramac je možno o niečo pevnejší. Tondach bude vyzerať aj po rokoch určite lepšie ako betón. Treba však tak ako pri všetkom nájsť rozumný pomer medzi cenou a kvalitou. ;-)
Odpovedať
Aj Tondach je zaneseny po rokoch spinou, ak nie je glazura. Po 15 rokoch vyzera to vsetko rovnako, pozrite si sidliska rodinnych domov spred 15 - 20 rokov. U nas to je na jedno kopyto s cistotou striech. Nie som zastanca ziadnej znacky, ak vam nevadi vysoky lesk dajte si glazuru od Tondachu, Robenu ci Creatonu, ak nechcete vysoky lesk, tak potom Bramac protector, a ak aj cenu najnizsiu Mediterran Evo upravu.
Odpovedať
Ja som daval mediteran danubia evo glazurovanu,max spokojnost,minimum posk.kusov,ceovy rozdiel oproti bramacu pri 180m2,je600e a to je dost.mediteran ma v ponuke aj klampiarske prvky a aj odkapovy system.
Odpovedať
Mame Bramac protector polozenu 2 roky a na severnej strane (40% sklon) sa na spodnej hrane zacina zelenat. vidiet to len zblizka cca 1m, ale uz to tam pracuje. Rozdiel medzi mediterranom a bramacom je podla nasho strechara taky, ze kym pri manipulacii vam pri bramacu praskne 1 zo 100, pri mediterrane to bude 10 zo 100..
Odpovedať
Profilova fotka
my mame mediterran, z asi 1600 skridiel bolo prasknutých asi 11 uz si presne nepamatam, v stavebninách nam ich vyreklamovali a poslali nove z mediterranu, strechari neviem kolko z toho poskodili, urcite zanedbatel ne mnozstvo, mame mediterran danubia evo, medzi bramacom neviem posudit rozdiel, ale vzhladovo sa mi viac pacil mediterran, tak preto, a tondach by som bral asi s glazúrou, engobou, ale to uz je trochu drahsie
Odpovedať
My sme davali Mediteran evo okap KJG maximalna spokojnost s celej strechy sme menili 10ks aj to len koli tomu ze uz boli prasknute na palete cize s tovarne. Teraz sme dorobili bleskozvod ani jedna nepraskla a to behali4ludia po streche. Mame hnedu a k nemu malibaj okap KJG presne v tej istej farbe. Za seba len odporucam ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
kvalitu a esteticku hodnotu palenych krytin tondach a meditteran treba porovnavat s keramickym riesenim od Bramacu, co je Braas (Aj ked je cena niekde inde). Ak klasicky Bramac, tak s tehlovocervenou skridlou a vrstvou Protector
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?