Toci drevo

zdravim, ako dlho bude tocit drevo ? Mam pohladovy stablon z hranola 180x80 a nejako mi zacalo vykrivovat do stran - chcem to zafixovat dilatacnimi doskami (ktre mezdi krokvi vlozim) aby sa to o nieco oprelo a otazka je ako dlho to tam mam nechat? Cele leto cez horucavy bude stacit ?
Odpovedať
@jolaus100 Kolko % vlhkost ma ? Moze to byt rok aj pat :-) Pracujucemu drevu nic do cesty nestavaj . Ma strasnu silu a kludne tam mozes zapriet aj kamion a nepomoze to ;-)
Odpovedať
@17juraj17 tak ako stavat mozem pomoze to - viem to nabeton, len neviem ako dlho zvikne tocit To ze zapriet mozem a pomoze viem na isto - skladba bude taka ze medzi krokvi sa vlozia hrube forsne 4-5cm ako dilatacie tym spravim to ze nech by sa tocilo do akej chce strany nepusto ta susedna forsta (vsetko sa do sebra zaprie) jedine co sa stame krokvy rozpraska (co uz aj tak miestami mam cize radsej ak oich mat krive) -vlhkost - drevo sa davalo v oktobri 2015 ako nie susene (nareazne stalo predtym cca 1-2 mesiace) teraz po zime to zacalo tocit (praskalo aj v zime jemne) cize od zalozenia su to cca 7-8 mesiace a
Odpovedať
@jolaus100 Take relativne cerstve by mali byt este poddajne takze to zapretie by mohlo teda pomoct a tiez hrubka 80 nie je hrozna. Kamarat to takto zaprel ale ten mal tusim 200x250 az ta deska praskla a skoro mu rozbila strechu :-) Tak to nechal tak a casom to opracoval ako potreboval. Svagrovi sa takto zvrtla stojka na poschodi . Tiez sa snazil o fix. Nakoniec to vyhodil a dal novy. Ale s vlhkou 80 si iste poradis, no schnut to bude este dlho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?