Tekutá guma na streche

Ahojte, má z vás niekto skúsenosť s aplikáciou a následným správaním sa tekutej gumy ALFEMA ALF TG500 na streche? Ako sa správa, výhody, príp. nedostatky. Chcem strechu natrieť základnou farbou a potom touto tekutou gumou, tk či je to dobrá investícia. Ďakujem pekne za odpovede a postrehy!
Odpovedať
Profilova fotka
nevýhodou aplikovaných náterov je malá záruka na konštantnú hrúbku, najmä pri amatérskom vyhotovení. Je rozdiel, či po streche prejde automat , ktorý rovnomerne dávkuje materiál, alebo valček ponorený v kýbliku. Je to ako náter dverí v polievacej linke a náter štetcom. Materiál to je kvalitný, ale potrebuje pedantné spracovanie, to doma nezaručíte. Podľa textu strecha má pevnú vodeodolnú časť, len chcete vylepšiť jej kvalitu. Na to stačí náter.
Odpovedať
@michal2610 Nemám žiadne skúsenosti s takým náterom, rád by som sa o tom niečo dozvedel, ale ak ti má niekto poradiť tak by bolo dobre upresniť akú strechu to vlastne chceš natierať.
Odpovedať
viktor811 - vďaka za upozornenie! Jop, zabudol som v rýchlosti napísať, že sa jedná o strechu na stodole, teda je tam kvalitný plech, ale už je na vrchnej strane hrdzavý a preto by som to rád poriešil. Môj plán je spraviť riadny základný náter a potom ešte niečo na to tak, aby som sa na strechu už nemusel vracať o 10 rokov. Prípadne ak by niekto vedel odporúčiť nejakú povrchovú úpravu, možno aj kvalitný náter a podobne. Táto tekutá guma sa mi zdala celkom dobrý materiál, aj keď je to otázka technického prevedenia. Vďaka za každú radu!
Odpovedať
Profilova fotka
pred 9timi rokmi som svokre natieral tecuci pristresok/strechu na stodole: 1. oprava zakladneho nateru - stabilizacia hrdze odhrdzovacom + zakladna farba my sme pouzili all-in-one farbu FEST-B 2. nater asfaltohlinikovou farbou RENOLAST (je len strieborny odtien). nater asfaltohlinikom vydrzi cca 10 rokov, ale pretriet sa musi uz potom len rovnakou asfaltohlinikovou farbou (skratka vratit sa na beznu syntetiku uz nejde)
Odpovedať
@mgx ďakujem za info :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?